Guvernul României. PNRR-ul României a fost evaluat pozitiv de Consiliul Uniunii Europene

29 oct. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 70

Guvernul României anunță că Planul Național de Redresare și Reziliență al României a fost evaluat pozitiv de Consiliul Uniunii Europene, în cadrul întâlnirii din data de 28 octombrie 2021, urmând ca decizia Consiliului UE de punere în aplicare să fie adoptată în scurt timp.

În acest sens, evaluarea efectuată de Consiliul EU și emiterea, prin procedură scrisă, a deciziei de punere în aplicare reprezintă ultima etapă la nivelul instituțiilor europene pentru aprobarea PNRR-ului românesc.

 

Astfel, România va avea la dispoziție 29,2 miliarde de euro, până în 2026, de la Uniunea Europeană, pentru modernizare prin reforme și investiții esențiale. Primele fonduri, respectiv 13% din suma nerambursabilă alocată României, vor ajunge în țară, în perioada următoare, sub forma unei prefinanțări acordate de Comisia Europeană.

 

Merită menționat faptul că, din cele 29,2 miliarde de euro, 14,2 miliarde reprezintă granturi (fonduri nerambursabile) și 14,9 miliarde reprezintă împrumuturi cu dobânzi foarte mici. De asemenea, banii se vor acorda în tranșe, în funcție de îndeplinirea unor obiective, numite jaloane și ținte, în total, fiind 507 jaloane și ținte de realizat până la 31 decembrie 2026.

Totodată, amintim că Planul Național de Redresare și Reziliență este structurat pe cei 6 piloni prevăzuți de Regulamentul Mecanismului de Redresare și Reziliență și împărțit în 15 componente, astfel încât să acopere nevoile României și să urmărească concomitent prioritățile Comisiei Europene.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și Guvernul României. H.G. privind alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne și alte acte normative incluse pe agenda ședinței din 22 octombrie 2021

Guvernul României. PNRR-ul României a fost evaluat pozitiv de Consiliul Uniunii Europene was last modified: octombrie 29th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.