Guvernul României. O.U.G. pentru modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011 și alte acte normative adoptate în cadrul ședinței din 23 septembrie 2022

23 sept. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 103

Guvernul României a făcut publică lista proiectelor de acte normative adoptate în cadrul ședinței din 23 septembrie 2022, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial (www.gov.ro):

I.       ORDONANȚE DE URGENȚĂ

– Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011:

Executivul a adoptat Ordonanța de Urgență prin care România îndeplinește încă două jaloane PNRR.

Se creează cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în corelare directă cu obținerea de rezultate în implementarea reformelor și investițiilor publice, stabilite prin Componenta 15-Educație.

Prin îndeplinirea primului jalon se va putea realiza o conectare directă, mult mai eficientă, a învățământului superior românesc la cerințele pieței muncii, corelat cu îmbunătățirea capacității sistemului național de educație, de a forma specialiști, printr-un mod adaptat dinamicii economice și sociale din România. La nivelul sistemului național de învățământ va fi posibilă parcurgerea unei rute complete de învățământ dual din preuniversitar până la nivel universitar.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Prin cel de-al doilea jalon sunt reglementate serviciile complementare de tip ludotecă, loc de joacă în localitățile în care nu există locuri suficiente în creșe sau grădinițe, asigurând astfel un sistem unitar, incluziv și de calitate pentru educația timpurie, precum și creșterea accesului copiilor cu vârsta de până la 6 ani la serviciile de educație timpurie.

II.      HOTĂRÂRI DE GUVERN

– Hotărâre de Guvern pentru modificarea art. 4 alin. (11) din Hotărârea Guvernului nr.948/2012 privind actualizarea valorii de inventar, schimbarea regimului juridic al unor imobile aflate în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, precum și pentru actualizarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

Sursa informației

🔔Vezi și Guvernul României. H.G. privind aprobarea Procedurii de acces online al salariaților sau foștilor salariați la datele din registrul general de evidență a salariaților și alte proiecte incluse pe agenda ședinței din 21 septembrie 2022

Guvernul României. O.U.G. pentru modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011 și alte acte normative adoptate în cadrul ședinței din 23 septembrie 2022 was last modified: septembrie 23rd, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.