Guvernul României. Întâlnirea dintre Prim-ministru și comisarul european pentru buget și administrație

24 mai 2023
Vizualizari: 63

Guvernul României informează asupra întâlnirii oficiale a Prim-ministrului României și a comisarului european pentru buget și administrație, ce a vizat pregătirea discuțiilor privind revizuirea Cadrului Financiar Multianual al UE (MFF 2021-2027).

În contextul implicațiilor economice din prezent (conflictul din Ucraina, prețurile la energie și tendința inflaționistă, sprijinirea competitivității unei industrii europene cu emisii reduse de carbon etc.), Comisia Europeană a exprimat intenția de a realiza o evaluare a stadiului implementării MFF, urmată, de propuneri de modificare.

Astfel, partea română și comisarul european și-au exprimat încrederea că exercițiul de revizuire al MFF va oferi răspunsuri adecvate la impactul provocărilor cu care s-a confruntat UE în contextul războiului Rusiei în Ucraina, al prețurilor ridicate la energie, dar și la necesitatea accelerării tranziției energetice și a creșterii competitivității industriei europene.

Oficialii români au subliniat necesitatea ca revizuirea actualului cadru multianual să nu afecteze implementarea proiectelor inițiate și să nu aducă atingere finanțării deja agreate a politicilor tradiționale ale UE (Coeziune și Politica Agricolă Comună).

Partea română s-a referit și la conexiunea dintre discuțiile asupra bugetului și dezbaterea în curs privind reforma Pactului de Stabilitate și Creștere. În context, a fost reiterat apelul scoaterii din calculul deficitului public a cheltuielilor pentru investiții în apărare și a ratei aferentă dobânzilor componentei de împrumut din PNRR.

(Copyright: freeepik.com)

Sursa informației

Vezi și Guvernul României. Precizări privind situația actuală din cadrul sistemului de învățământ

 

Guvernul României. Întâlnirea dintre Prim-ministru și comisarul european pentru buget și administrație was last modified: mai 24th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: