Guvernul României. Înființarea Comitetului interministerial pentru analiza de risc seismic

17 feb. 2023
Vizualizari: 151

Guvernul României informează despre înființarea Comitetului interministerial pentru analiza de risc seismic, prin decizie aprobată de Premierul României.

Comitetul va funcționa ca organism care să furnizeze Guvernului liniile directoare și soluțiile necesare pentru a pregăti cât mai bine atât populația, cât și infrastructura din toate domeniile, în cazul producerii unui seism.

La lucrările comitetului vor lua parte, potrivit ariilor de competență, reprezentanți din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, în calitate de instituție coordonatoare, vicepremierul, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Energiei, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, Ministerul Culturii, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Academia Română, Inspectoratul de Stat în Construcții, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă Urban, Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Alianța Română a Universităților Tehnice, Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, Asociația Municipiilor din România, Asociația Orașelor din România, Asociația Comunelor din România.

La ședințele Comitetului vor putea fi invitați și experți ai instituțiilor și autorităților publice și private care efectuează activități relevante în domeniu.

Situația școlilor din evidențele Ministerului Educației aflate în situație de risc seismic de gradul 1 va fi evaluată în regim de urgență și cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației vor fi finanțate toate lucrările de consolidare necesare.

(Copyright: freeepik.com)

Sursa informației

Vezi și Guvernul României. Întrevederea premierului cu ambasadorul SUA în România

 

Guvernul României. Înființarea Comitetului interministerial pentru analiza de risc seismic was last modified: februarie 17th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.