[UPDATE: Acte normative adoptate] Guvernul României. H.G. privind acordarea unor ajutoare de urgență și alte acte normative incluse pe agenda ședinței din 3 decembrie 2021

3 dec. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 176

UPDATE: Acte normative adoptate

Guvernul României a făcut publică lista proiectelor de acte normative adoptate în cadrul ședinței din 3 decembrie 2021, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial (www.gov.ro):

– Hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgență. Actul normativ aprobat în ședința de guvern prevede acordarea unor ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor victimelor care au decedat sau au fost rănite în explozia produsă în data de 18 noiembrie a.c. la Uzina Mecanică Băbeni din județul Vâlcea, indiferent de veniturile acestora, astfel: 10.000 lei pentru fiecare persoană decedată; 8.000 lei pentru fiecare persoană rănită; 5.000 lei pentru fiecare persoană aflată în șoc traumatic. 

– Hotărâre pentru modificarea alineatului (2) al art.6 din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 859/2003 privind aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 118/2002 pentru instituirea indemnizației de merit și a Regulamentului de funcționare a Comisiei naționale pentru acordarea indemnizației de merit. Actul normativ aprobat în ședința de guvern modifică Regulamentul de funcționare a Comisiei naționale pentru acordarea indemnizației de merit, astfel încât hotărârile de nominalizare a personalităților românești cărora li se acordă indemnizație de merit vor fi adoptate  prin majoritatea voturilor membrilor și reprezentanților prezenți la ședințele Comisiei Naționale și nu prin unanimitate de voturi, așa cum era prevăzut până în prezent.

II. NOTE

– Notă de informare cu tema: Planul anual de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară aferent anului 2021.

Inteligența artificială în materie penală

Sursa informației

Guvernul României a publicat agenda ședinței din 3 decembrie a.c., în cadrul căreia vor fi discutate mai multe proiecte de acte normative:

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

– Proiect de Hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgență;

– Proiect de Hotărâre pentru modificarea alineatului (2) al art. 6 din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 859/2003 privind aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 118/2002 pentru instituirea indemnizației de merit și a Regulamentului de funcționare a Comisiei naționale pentru acordarea indemnizației de merit.

II. NOTE

– Notă de informare cu tema: Planul anual de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară aferent anului 2021.

Sursa informației

Vezi și Guvernul României. România a primit prima tranșă din PNRR

[UPDATE: Acte normative adoptate] Guvernul României. H.G. privind acordarea unor ajutoare de urgență și alte acte normative incluse pe agenda ședinței din 3 decembrie 2021 was last modified: decembrie 3rd, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter