Guvernul României. Declarații ale prim-ministrului României și ale ministrului Sănătății cu privire la situația epidemiologică provocată de COVID-19

20 ian. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 88

La începutul ședinței de Guvern din 19 ianuarie 2022, prim-ministrul României și ministrul Sănătății au susținut declarații cu privire la strategia de facilitare a testării aproape de domiciliul populației, la creșterea geometrică a numărului de copii infectați și la ponderea mortalității cauzate de această tulpină a virusului COVID-19.

În ceea ce privește strategia de facilitare a testării aproape de domiciliul populației, aceasta presupune testarea persoanelor la peste 3.200 de cabinete de medici de familie, care au semnat contractele cu Casele Județene de Asigurări de Sănătate. Prin această măsură, se va realiza organizarea centrelor ambulatorii de evaluare a pacienților și trimiterea pentru asistență medicală spitalicească doar a celor care au nevoie de acest tip de asistență medicală.

În urma acestui demers, s-a ajuns la un număr de 90.000 de teste într-o zi, urmând ca, în perioada următoare, să se ajungă la peste 100.000 de teste efectuate și, prin urmare, va crește și numărul de persoane detectate pozitiv.

Cu privire la creșterea geometrică a numărului de copii infectați, acest fapt s-a dovedit a fi neadevărat, dat fiind faptul că numărul copiilor internați la Secția de Terapie Intensivă a fost în continuă scădere de la o zi la alta.

Totodată, referitor la ponderea mortalității cauzate de varianta Omicron, s-a constatat o scădere cu circa 8-10 ori mai mică decât în luna octombrie 2021.

Mai departe, premierul României a declarat că se va adopta o ordonanță de urgență prin care se va reintroduce acordarea șomajului tehnic și reglementarea de noi măsuri de protecție socială pentru angajați, astfel încât să se asigure păstrarea locurilor de muncă și susținerea unor sectoare economice.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Pentru detalii suplimentare, vă invităm să accesați sursa informației.

 

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

 

VEZI ȘI [UPDATE: GUVERNUL A REINTRODUS ACORDAREA ȘOMAJULUI TEHNIC] GUVERNUL ROMÂNIEI. O.U.G. PENTRU STABILIREA UNOR MĂSURI DE PROTECȚIE SOCIALĂ A ANGAJAȚILOR ȘI ALTE PROIECTE INCLUSE PE AGENDA ȘEDINȚEI DIN 19 IANUARIE 2022

Guvernul României. Declarații ale prim-ministrului României și ale ministrului Sănătății cu privire la situația epidemiologică provocată de COVID-19 was last modified: ianuarie 20th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.