Guvernul României. Declarația pe proprie răspundere și adeverința eliberată de angajator, actualizate și simplificate

26 mart. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
9.022 views

Potrivit site-ului oficial (www.gov.ro), Guvernul României a publicat joi, 26 martie a.c., un comunicat privind actualizarea declarației pe proprie răspundere și a adeverinței eliberate de angajator, precum și simplificarea acestora în ceea ce privește datele care necesită a fi completate.

Modelul acestor documente poate fi regăsit pe pagina stirioficiale.ro, iar documentele pot fi redactate/completate de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

Declarația pe proprie răspundere poate fi vizualizată aici.

Adeverința angajator, aici.

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf (scris, datat și semnat „de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând în mod obligatoriu semnătura olografă a titularului.

În același timp, declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu respectarea elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție. 

Orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea.

Totodată, în ceea ce privește prezentarea declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).

Nu în ultimul rând, persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia. 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Guvernul României. Modificarea O.U.G. nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență și alte acte normative incluse pe agenda ședinței din 26 martie 2020

Guvernul României. Declarația pe proprie răspundere și adeverința eliberată de angajator, actualizate și simplificate was last modified: mai 5th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.