Guvernul plafonează preţul la gaze

19 dec. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 435

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Presa scrie astăzi despre o serie de măsuri fiscale, anunțate de Ministerul Finanțelor.

„Guvernul a anunțat marți că va introduce, de la 1 ianuarie 2019, o «taxă pe lăcomie» pe activele băncilor, acestea urmând să fie taxate diferențiat, în funcție de nivelul Robor, la 3 și la 6 luni și speră să obțină suplimentar 3,6 miliarde de lei anul viitor”, scrie News.ro.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

„Anunțul vine după ce, duminică, președintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat un atac la adresa băncilor și le-a acuzat că nu sprijină economia și «stabilesc dobânda pe care trebuie să o plătească românul»”, mai arată News.ro.

Anunțul Ministerului de Finanțe a determinat o scădere a valorii acțiunilor unor bănci cu capital străin, care au subsidiare în România.

„Acțiunile Erste Bank, care generează 8,4% din venituri de pe urma subsidiarei Banca Comercială Română, au căzut cu până la 10%, cel mai mare declin înregistrat de o acțiune din indicele STOXX 600, după care au recuperat o parte din pierderi. Similar, acțiunile Raiffeisen Bank International, care dețin 6% din activele sale în România, înregistrau o scădere de 3,5%. Proiectul de ordonanță privind măsurile fiscale, prezentat marți, va afecta și câștigurile băncii franceze Societe Generale, analiștii de la KBW estimând impactul undeva între 2% și 7% din câștigurile pe acțiune”, scrie Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis s-a pronunțat azi împotriva „taxei pe lăcomie”, anunțată de Guvern.

„«Cu toții am aflat probabil, majoritatea cu surprindere, că Guvernul pregătește ordonanță de urgență pentru a introduce noi taxe și impozite. Acest lucru mă duce cu gândul la o afirmație făcută de premier, în discursul după aprobarea Guvernului din Parlament – cel inaugural, nu e cazul să citez, dar spunea că nu vom introduce noi impozite și taxe. Iată că introduce. Această ordonanță nu a fost discutată cu parteneri din mediul economic sau instituțional. Acest proiect nu are o analiză. Proiectul aruncă în haos economia», a declarat președintele Klaus Iohannis”, scrie Mediafax.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a mai anunțat ieri și plafonarea prețului la gaze, la 68 de lei pe megawatt (ora), de la 1 ianuarie 2019 până în februarie 2022.

„«Necesitatea adoptării unei astfel de măsuri a rezultat din comportamentul incorect, aplicat de producători care vând gazul natural extras la un preț de trei ori mai mare față de prețul de producție. Unul dintre efectele măsurii este de a majora potențialul de creștere a economiei în ansamblul său», a precizat Teodorovici în cadrul unei declarații de presă”, notează Mediafax.

Legea pensiilor este la un pas să iasă din Parlament și să ajungă în mapa președintelui.

„Camera Deputaților a aprobat, miercuri, Legea pensiilor, după ce deputații au admis în plenul de marți un amendament al UDMR, inițial respins de Comisia de muncă, care prevede că cei care suferă de handicap grav se pot pensiona la realizarea unei treimi a stagiului complet de cotizare. Proiectul a fost votat cu 193 de voturi «pentru», unul «împotrivă» și 14 abțineri. Patru deputați nu și-au exercitat dreptul de a vota”, scrie Ziarul Financiar.

Activitatea președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție este în atenția Inspecției Judiciare.

„Inspecția Judiciară a anunțat că a demarat acțiunea disciplinară față de Iulia Cristina Tarcea, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru «refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu și nerespectarea dispozițiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor». Acțiunea vizează constituirea completurilor de cinci și de doi judecători”, scrie News.ro.

Presa scrie azi și despre două dosare în care apar și numele unor politicieni. Primul dosar este cel al liderului PSD, Liviu Dragnea, dosar judecat de ÎCCJ.

Conferintele lunii noiembrie
”

„Instanța a decis miercuri să amâne, pentru 21 ianuarie 2019, judecarea dosarului angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanță la trei ani și jumătate de închisoare cu executare. […] În ianuarie 2019, completul ar putea fi altul, întrucât, conform legii, ar urma să aibă noi trageri la sorți. […] Motivul amânării de la termenul de miercuri este absența apărătorilor unora dintre acuzați”, scrie News.ro.

Celălalt dosar – despre care scrie astăzi presa -, este disjuns din dosarul „Gala Bute”.

„Procesul penal în care frații Adrian și Miron Gărdean, din Hațeg, erau judecați pentru dare de mită fostului ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, într-un dosar disjuns din cel cunoscut cu numele «Gala Bute», a încetat la Tribunalul Hunedoara, după ce instanța a constatat că faptele penale s-au prescris”, scrie Agerpres.

În finalul Revistei, scriem despre un nou program anunțat de Guvern.

„Peste 60.000 de echipamente electrice și electronice de uz casnic folosite vor fi înlocuite cu altele noi, cu consum redus de energie, prin intermediul Programului «Rabla pentru electrocasnice», al cărui buget este de circa 20 de milioane de lei”, scrie Agerpres.

Valoarea voucherelor acordate este între 200 de lei și 400 lei, în funcție de tipul electrocasnicelor.

Seară frumoasă!

Guvernul plafonează prețul la gaze was last modified: decembrie 19th, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter