Guvernul începe controalele pe litoral

1 iul. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 367

Guvernul a modificat, miercuri, Hotărârea privind starea de alertă.

„A fost propusă și adoptată o hotărâre de Guvern prin care a fost modificată HG privind starea de alertă. Astfel, au fost introduse noi măsuri în cea ce privește respectarea regulilor de distanțare fizică și protecție sanitară. Astfel, a fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber în grupuri de la 6 la 10 persoane”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, după ședința Executivului, notează Agerpres.

Acesta a mai spus că va fi permisă desfășurarea „activităților de training-uri și workshop-uri cu un număr de participanți de maxim 20 de persoane”.

„De asemenea, sunt reglementate activitățile pentru personalul din cadrul domeniilor de ordine publică și apărare cu participare de maxim 200 de persoane și pentru desfășurarea evenimentelor organizate de Corpul diplomatic se impune păstrarea regulilor de distanțare fizică cu asigurarea unui spațiu de 4 metri pentru fiecare participant”, a mai spus Dancă, mai scrie Agerpres.

Situația de pe litoralul românesc și încălcarea regulilor impuse prin starea de alertă determină Guvernul să ia o serie de măsuri coercitive.

„Am detașat polițiști din țară, care vor fi prezenți în stațiuni, le vor explica oamenilor că nu e bine să încalce regulile de protecție sanitară, agenților economici, operatorilor economici care organizează plaje, terase, că este păcat să stricăm ceea ce am construit, am muncit cu toții, timp de patru, cinci luni. (…) Vor fi controlate mai multe unități, și de mai multe ori, veți vedea că (…) operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizația de funcționare suspendată. Controale nu se vor face doar cu polițiștii sau cu jandarmii, pentru că sunt adeptul comunicării, convingerii, nu a unor măsuri coercitive care pot fi amânate, plătită amenda peste 15 zile, discutată, amânată și omul să funcționeze în continuare, sunt adeptul unor controale mixte, unor echipaje mixte cu reprezentanți de la alte instituții care au atribuții în zona sanitară, în zona comercială, și protecția alimentară, astfel încât să se poată lua decizii care au un impact mai mare asupra operatorului care încalcă regulile, aceea de a suspenda autorizația de funcționare”, a declarat, miercuri, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, scrie Agerpres.

Ministrul susține că existența riscului ca agenții economici să rămână fără autorizație de funcționare îi va face pe aceștia mai riguroși în respectarea regulilor impuse de autorități.

„Cred că din acest moment operatorii economici vor fi mai riguroși, mai atenți, astfel încât să creeze acel spațiu de siguranță, pentru că e păcat ca un turist care vine aici sănătos să plece acasă bolnav”, a afirmat ministrul Vela, mai arată Agerpres.

Presa mai notează azi că Asztalos Csaba a fost ales, miercuri, în funcția de președinte al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

„Asztalos Csaba a fost președinte al CNCD și în mandatul anterior. În aceeași ședință, prima a noului colegiu director, în funcția de vicepreședinte a fost ales Adrian Diaconu, pentru un mandat de doi ani și jumătate. Plenul Parlamentului a numit, marți, șapte membri în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) – Claudia-Sorina Popa, Adrian Diaconu, Horia Grama, Asztalos Csaba, Cristian Jura și Cătălina Olteanu – pentru mandate complete de cinci ani și Maria Moța – pentru un rest de mandat care expiră în 2023”, mai arată Agerpres.

Grecia permite accesul turiștilor români doar printr-un singur punct de frontieră.

„Ministerul Afacerilor Externe îi anunță pe românii care vor să călătorească în Grecia că accesul rutier pe teritoriul acestei țări este permis în perioada 1-15 iulie a.c. numai prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas, ca urmare a introducerii obligativității completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența celor care se deplasează în această țară. În ceea ce privește accesul pe teritoriul elen, vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2. Persoana testată trebuie să aștepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiții de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic”, notează Cotidianul.

„De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menționează că autoritățile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs”, mai scrie Cotidianul.

Seară frumoasă!

Guvernul începe controalele pe litoral was last modified: iulie 1st, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter