Guvernul Cîţu, la start

23 dec. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 362

Negocierile pentru formarea noului Executiv s-au încheiat. Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat prim-ministru pe Florin Cîțu.

„Săptămâna trecută, la prima rundă de consultări, am spus că este nevoie de încă câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze. Și s-au cristalizat. Între timp, o coaliție formată din PNL, USR PLUS și UDMR a fost formalizată, și-a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României și, astăzi, cu ocazia consultărilor, liderii formațiunilor care formează coaliția de centru-dreapta s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru poziția de prim-ministru. Așadar, luând în considerare toate acestea, am decis să-l desemnez pe domnul Florin Cîțu pentru poziția de prim-ministru”, a spus Președintele Iohannis, scrie Agerpres.

Marți seară, PNL a finalizat lista miniștrilor săi din viitorul guvern.

„Ședința conducerii PNL s-a încheiat, în favoarea listei miniștrilor pronunțându-se 63 de membri ai BPN. Florin Roman și Ilie Bolojan au votat împotrivă. Au fost și cinci abțineri, printre care Emil Boc, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău”, scrie News.ro.

News.ro prezintă și lista votată de liberali: Ministerul Finanțelor – Alexandru Nazare, Ministerul Afacerilor Interne – Lucian Bode, Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu, Ministerul Energiei – Virgil Popescu, Ministerul Agriculturii – Adrian Oros, Ministerul Muncii – Raluca Turcan, Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu, Ministerul Apărării – Nicolae Ciucă, Ministerul Culturii – PNL – Bogdan Gheorghiu”.

Și Comitetul Politic USR și Consiliul Național PLUS au definitivat, marți seară, propunerile de miniștri pentru Cabinetul Cîțu.

Campanie Craciun UJmag 2020

„Dan Barna va ocupa unul dintre cele două posturi de vicepremier, cel de-al doilea revenind lui Kelemen Hunor. Ministerele care revin USR PLUS în urma negocierilor din cadrul coaliției vor fi ocupate de Cătălin Drulă (Ministerul Transporturilor), Claudiu Năsui (Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului), Stelian Ion (Ministerul Justiției), Cristian Ghinea (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene), Vlad Voiculescu (Ministerul Sănătății) și Ciprian Teleman (Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării)”, notează News.ro.

„Componența comisiilor parlamentare a fost adoptată, marți, în unanimitate, în ședința de plen a Senatului”, informează Agerpres.

„Astfel, reprezentanții PSD vor deține președinția a opt comisii (…); reprezentanții PNL vor avea șapte comisii (…); USR PLUS – patru comisii (…); UDMR – două comisii (…); AUR – două comisii”, mai scrie Agerpres, care prezintă componența acestor comisii.

Presa mai scrie că liberalii preiau conducerea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.

„Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, a fost ales, marți, președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), iar secretar general al forului a fost ales președintele CJ Olt, Marius Oprescu. Potrivit unui comunicat al UNCJR, ședința Adunării Generale a UNCJR, în cadrul căreia a fost votată conducerea forului, s-a desfășurat în sistem electronic. În aceeași întrunire, au fost aleși cei doi prim-vicepreședinți ai UNCJR, respectiv Emil Radu Moldovan (președintele CJ Bistrița-Năsăud) și Peter Ferenc (președintele CJ Mureș)”, scrie România liberă.

În campania electorală s-a vorbit foarte mult despre comuna Ciugud, din Transilvania, ca fiind un exemplu de dezvoltare a unei comunități locale. Iată că acum comuna Ciugud a primit premiul Best Smart Village Project pentru proiectele smart de dezvoltare a unei comunități creativ inteligente.

„Ciugudul a implementat deja mai multe soluții «smart» în comunitate pentru reducerea costurilor administrative, pentru a fi mai aproape de cetățean sau pentru a proteja mediul înconjurător. Astfel, comuna este prima din România care are automate de plată pentru taxe și impozite locale montate în fiecare sat, oferă cetățenilor aplicații și o platformă smart cu servicii publice digitale. De asemenea, comuna a introdus iluminat inteligent și un sistem inteligent de supraveghere video pentru prevenirea faptelor antisociale, folosește un autoturism electric în activitatea curentă sau își asigură electricitatea cu ajutorul unei microcentrale eoliene și cu sistemele inteligente de panouri fotovoltaice. Ciugud este localitatea din România care are cele mai multe stații gratuite de încărcare pentru autoturismele electrice (un punct de încărcare la 1000 de locuitori). Unul dintre cele mai importante proiecte implementate de comuna Ciugud este «Ciugud Smart School», proiect prin care, în anul 2019, a înființat prima «școală inteligentă» din mediul rural din România. Proiectul a devenit un exemplu național, fiind intens promovat de mass-media și devenind, totodată, un model de bune practici în documentele de lucru ale Ministerului Educației și Cercetării. În acest context s-a născut programul de mentorat al Școlii Gimnaziale Ciugud, prin care zeci de comunități rurale din întreaga țară sunt susținute cu informații pentru a-și implementa soluții tehnologice care să permită e-educația”, notează Știrile Transilvaniei.

În finalul Revistei scriem despre teleportarea… de informații.

„Experții NASA nu au încercat să teleporteze oameni sau animale, ci informație. Chiar și așa, succesul lor ar putea revoluționa lumea. Gândiți-vă numai la posibilitatea de a transfera date cu o viteză mai mare decât cea a luminii. Să ne întoarcem, însă, la experimentul făcut de NASA. Oamenii de știință au construit un prototip de rețea cuantică de internet lungă de 44 de kilometri pe care semnalul se teleportează instantaneu. Experții NASA au demonstrat, astfel, că e posibilă «teleportarea cuantică» la distanță, adică transferul instantaneu al unităților de informații cuantice cunoscute sub numele de qubiți, scrie Evenimentul Zilei.

Seară frumoasă!

Guvernul Cîțu, la start was last modified: decembrie 23rd, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter