Guvernul a modificat Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere

28 ian. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 840

Despre

  • 27 ianuarie 2016
  • Ședință de Guvern
  • Ordonanță pentru modificarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Conform comunicatului de presă publicat pe site-ul Guvernului (www.gov.ro), în ședința din 27 ianuarie 2016, Guvernul a adoptat o ordonanță pentru modificarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere (M. Of. nr. 45 din 28 ianuarie 2003; cu modif. ult.).

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Guvernului, o modificare adusă de respectiva ordonanță constă în faptul că certificatul de cazier judiciar al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist trebuie să conțină mențiuni din care să rezulte că acesta nu a fost condamnat pentru unele infracțiuni.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Astfel, este precizat în mod explicit faptul că din certificatul de cazier judiciar al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist și al managerului de transport în regim de taxi și închiriere trebuie să rezulte că aceștia nu au fost condamnați pentru următoarele infracțiuni:

– infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice;

– infracțiuni privind traficul și consumul de droguri;

– infracțiuni contra vieții, sănătății și integrității corporale;

– infracțiuni privind traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile;

– infracțiuni contra libertății și integrității sexuale;

– infracțiuni contra patrimoniului.

De asemenea, este menționat și faptul că Ministerul Transporturilor va reglementa prin norme existența și modul de dobândire a unui certificat de competență profesională pentru managerii de transport în regim de taxi și în regim de închiriere. Pentru a obține respectivul certificat, managerul de transport în regim de taxi și închiriere trebuie să îndeplinească mai multe condiții, printre care și:

– absolvirea liceului (cu sau fără diplomă de bacalaureat);

– participarea la curs și promovarea unui examen.

Certificatul de competență profesională va avea o valabilitate de 10 ani.

Pentru a vedea respectivul comunicat de presă, vizitați site-ul Guvernului (www.gov.ro).

Original Black Friday pe UJmag.ro!
Guvernul a modificat Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere was last modified: ianuarie 28th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter