Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care prevede acordarea unui termen de grație de trei luni pentru dotarea operatorilor economici cu aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic

25 mai 2018
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 700
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial (www.gov.ro), în ședința din 24 mai 2018, Guvernul a adoptat Ordonanța de urgență privind unele măsuri referitoare la aplicarea unor dispoziții și prelungirea unui termen prevăzut de O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precum și pentru completarea O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publică.

Prin respectiva ordonanță, se acordă un termen de grație de trei luni pentru dotarea operatorilor economici cu aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic.

Așa cum este precizat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, actul normativ prevede amânarea cu trei luni a aplicării unor sancțiuni, după cum urmează:

– sancțiunea prevăzută de lege pentru nedotarea la termen a operatorilor economici cu aparate de marcat cu jurnal electronic, se aplică în cazul contribuabililor mari sau mijlocii începând cu 1 septembrie 2018 în loc de 1 iunie 2018, iar în cazul contribuabililor mici începând cu 1 noiembrie 2018 în loc de 1 august 2018.

– sancțiunea prevăzută de lege pentru comercializarea de către distribuitorii autorizați a vechilor aparate de marcat, se aplică începând cu 1 noiembrie 2018 în loc de 1 august 2018, astfel încât, dacă va fi cazul, operatorii economici care își deschid noi afaceri sau puncte de lucru să poată achiziționa un aparat de marcat, în caz contrar aceștia riscând blocarea activității.

De asemenea, termenul limită până la care își mențin valabilitatea avizele/autorizațiile privind distribuția aparatelor de marcat electronice fiscale dotate cu rolă jurnal se prelungește până la 31 octombrie 2018.

De asemenea, se precizează faptul că datele de 1 septembrie 2018, respectiv 1 noiembrie 2018 sunt termene finale până la care operatorii economici sunt obligați să se doteze cu noile aparate de marcat. Până acum 7 distribuitori de case de marcat cu jurnal electronic care au depus documentația prevăzută de lege, iar aceștia au fost și autorizați de către minister.

 

Pentru a vedea sursa acestor informații vizitați site-ul Ministerului Finanțelor Publice (www.mfinante.ro).

 

Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care prevede acordarea unui termen de grație de trei luni pentru dotarea operatorilor economici cu aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic was last modified: mai 25th, 2018 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter