[UPDATE: TVA se va aplica firmelor de stat, în faliment sau în insolvență] Guvern. Split TVA și trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat

10 oct. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 769
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 10 octombrie 2017: TVA se va aplicat firmelor de stat, în faliment sau în insolvență

Conform declarațiilor prim-ministrului Mihai Tudose, split TVA se va aplicat la firmele de stat, în faliment sau în insolvență – arată News.ro.

Într-o emisiune televizată din data de 9 octombrie 2017, întrebat fiind dacă va renunța la split TVA, domnul Tudose a afirmat ca „răspunsul este la mijloc” și că „vom nuanța”. Măsura „va fi aplicată firmelor de stat, care sunt în insolvență sau în faliment”.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

De asemenea la întrebarea dacă este posibil ca TVA defalcat să fie introdus opțional de la începutul anului viitor, domnul Dragnea a răspuns: „Noi așteptăm cu foarte mare interes poziția ministrului de finanțe. Noi nu ne permitem să comentăm draft-uri. (…) Să vedem dacă Ministerul Finanțelor își menține varianta inițială, vrea să vină cu o îmbunătățire și atunci discutăm pe ce avem, nu pe draft-uri” – anunță și Agerpres.


Guvern. Split TVA și trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat

Potrivit comunicatului Guvernului din data de 6 octombrie 2017, prim-ministrul Mihai Tudose și vicepremierul Ion – Marcel Ciolacu au discutat astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, despre aplicarea măsurilor de plată defalcată a TVA și trecere a contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului în sarcina angajatului și despre obiectivele urmărite de Guvern prin implementarea acestor măsuri.

„Obiectivul este să îmbunătățim colectarea la buget. Aceste măsuri au fost gândite astfel încât să nu diminueze veniturile pentru angajați și nici să nu aducă o cheltuială în plus angajatorilor”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Cu această ocazie, șeful Executivului a detaliat mecanismul de aplicare a modificărilor legislative promovate de Guvern în acest sens și a dat asigurări că vor fi căutate soluțiile cele mai bune, prin consultări cu toate părțile interesate, astfel încât obiectivul propus să fie atins, fără a fi afectate interesele angajaților și ale angajatorilor.

Pe lângă întâlnirile în formatul grupurilor de lucru sectoriale, premierul Mihai Tudose și-a exprimat disponibilitatea de a continua dialogul cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României ori de câte ori este nevoie, pe probleme punctuale.

De asemenea, la întâlnirea de la Palatul Victoria au mai fost abordate de alte subiecte, vizând perspectivele de eficientizare a activității ANAF și o mai bună corelare a formării profesionale cu nevoile pieței muncii.

Sursa informației

[UPDATE: TVA se va aplica firmelor de stat, în faliment sau în insolvență] Guvern. Split TVA și trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat was last modified: octombrie 10th, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter