Guvern, după Sărbători

20 dec. 2016
4 voturi, medie: 3,50 din 54 voturi, medie: 3,50 din 54 voturi, medie: 3,50 din 54 voturi, medie: 3,50 din 54 voturi, medie: 3,50 din 5 (4 votes, average: 3,50 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1171

Trece săptămâna și nu știm dacă vom avea Guvern.

Agerpres scrie că: „Președintele Klaus Iohannis se va consulta miercuri cu reprezentanții PSD, PNL, USR și UDMR, iar joi cu cei ai ALDE, PMP și ai grupului minorităților naționale din Parlament”.

O amânare, care poate însemna anunțarea componenței guvernului cel mai devreme imediat după Crăciun. În aceste condiții, bugetul probabil va fi votat până la jumătatea lunii ianuarie 2017.

News.ro scrie că: „Dragnea spune că va anunța miercuri numele prim-ministrului pe care îl va propune PSD”.

„Nu va fi niciunul dintre cei care au apărut la televizor (n.n. propuneri de premier). Nu voi porni un război politic”- anunță Dragnea, citat de News.ro.

Și pentru ca nebuloasa să fie și mai mare în jurul potențialei propuneri a PSD-ALDE de numire a viitorului premier, „Avocatul Poporului precizează că decizia privind constituționalitatea sau neconstituționalitatea art. 2 din Legea nr. 90/2001 va fi luată după finalizarea procesului politic și instituțional de învestire a viitorului Guvern”, se menționează într-un comunicat, citat de Agerpres.

Campanie Craciun UJmag 2020

Până la consultările pentru viitorul guvern, va avea loc investirea noului parlament.

News.ro anunță: „Comisia de validare a mandatelor noilor deputați va începe să funcționeze marți, de la ora 12:00, pe parcursul întregii zile, urmând ca cei 329 de noi deputați să depună jurământul în plen miercuri, într-o ședință care va începe la ora 9:00”.

Cotidianul, consultând mai multe surse, a aflat care vor fi conducătorii celor două camere ale parlamentului: „Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au avut noi discuții, în urma cărora au stabilit că președintele PSD va conduce Camera Deputaților, iar liderul ALDE Senatul”.

Și cum în ultimele zile copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost prezent pe toate ecranele televiziunilor de știri, consemnăm o declarație data duminică postului Digi 24 în care liderul ALDE spune că a discutat cu PSD „să încheie povestea cu ajutorul de stat acordat în exclusivitate firmelor străine, să încheie povestea cu contractele de achiziții publice date pe capete numai firmelor străine”.

Cotidianul preia declarația de la Digi Tv și notează „Tăriceanu a susținut că multinaționalele primesc foarte multe avantaje, au fost tratate cu toată generozitatea și mai mult decât de a exploata forța de muncă ieftină din România nu au făcut”.

Gândul.info scrie: „Mai multe state membre ale UE din Centrul și Estul continentului s-au plâns că produse vândute sub aceleași denumiri și etichete au uneori calitate inferioară în țări est-europene, comparativ cu cele din vest. Comisia Europeană arată că se încalcă astfel legislația europeană”.

Informația nu face decât să confirme adversitatea unora dintre oamenii politici români față de politicile multinaționalelor prezente în România.

În timp ce România este cu ochii pe noul guvern, potrivit ziarului Cotidianul, o companie de stat chineză preia Rafinăria Petromidia.

„Compania chineză de stat CEFC, care va prelua 51% din capitalul KMG International, proprietarul rafinăriei Petromidia de la Năvodari, anunță că România va fi prioritate de business și că urmărește dublarea capacității de rafinare, construcția a 200 de stații de carburanți, precum și a unei centrale electrice. „Strategia KMG International cu noul acționar vizează ample proiecte de dezvoltare, România fiind prioritatea de business”- scrie Cotidianul.

Universul Juridic ne anunță că pe 19 decembrie a avut loc Ceremonia de acordare a premiilor Uniunii Juriștilor din România pe anul 2016, un eveniment așteptat cu interes de lumea juridică din România.

În final, o știre despre faptele unui miliardar ucrainian, amintite de Sport.ro.

„Rinat Ahmetov e Moș Nicolae pentru 140 000 de copii și bătrâni din Ucraina!”

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Miliardarul va oferi alimente, produse de igienă personală, materale educative și jucarii în centre de plasament, azile, internate, spitale și școli. 

„Prin intermediul fundației sale, Ahmetov, a început acțiunea filantropică din decembrie încă din 2001. În ultimii ani, planul lui Ahmetov a luat proporții naționale, după ce în primii ani se concentra pe locuitorii regiunii Donbass, provincia minieră din care provine Șahtior”– mai notează Sport.ro.

Bună dimineața!

Guvern, după Sărbători was last modified: decembrie 19th, 2016 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter