Greşita suspendare a executării pedepselor complementare (Art. 68 NCP). Apel împotriva soluţiei de admitere a acordului de recunoaştere a vinovăţiei (Art. 485 NCPP)

1 mart. 2016
Vizualizari: 2683
  • Cod penal: art. 68
  • Codul de procedură penală: art. 485

Prima instanță a dispus în mod nelegal suspendarea executării pedepsei complementare, deoarece, potrivit art. 68 alin. (1) C. pen., executarea pedepsei complementare a interzicerii exercitării unor drepturi începe de la rămânerea definitivă a sentinței penale de condamnare prin care s-a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale a închisorii.
Or, din dispozițiile legale sus-menționate rezultă, în mod indubitabil, faptul că, în cazul pronunțării unei soluții de condamnare la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, executarea pedepsei complementare a interzicerii exercitării unor drepturi nu este suspendată, ci se execută de la data rămânerii definitive a sentinței penale de condamnare.

(C. Ap. București, S. I pen., dec. pen. nr. 583/A din 8 mai 2014)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

Greșita suspendare a executării pedepselor complementare (Art. 68 NCP). Apel împotriva soluției de admitere a acordului de recunoaștere a vinovăției (Art. 485 NCPP) was last modified: martie 1st, 2016 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: