Grecia trece la săptămâna de lucru de 6 zile

17 iun. 2024
Vizualizari: 165

Deși a trecut o săptămână de la alegerile locale la sectorul 1 din Capitală, Clotilde Armande nu acceptă o posibilă înfrângere. Primarul Sectorului 1, a anunțat, luni, că toate cererile de renumărare a voturilor au fost respinse de către Biroul Electoral de sector și de către Biroul Electoral Central și că va folosi, în continuare, căile de atac în justiție.

„România lui Ciolacu pe modelul Belarus. Toate cererile de renumărare a voturilor și toate contestațiile cetățenilor privind frauda alegerilor au fost respinse de către Biroul Electoral de Sector 1 și Biroul Electoral Central – instituții conduse de PSD PNL. În acest moment utilizăm restul căilor de atac în Justiție. Totuși… singura modalitate a securiștilor să câștige împotriva noastră a fost să fure voturi”, a scris Clotilde Armand, luni pe Facebook, relatează News.ro.

După demisia lui Drulă, 10 membri USR și-au depus candidatura pentru președinția partidului.

„Urmează campania electorală internă pe parcursul căreia candidații își pot prezenta planurile pentru USR, iar pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie.
Conform unui comunicat transmis, luni, de USR, cei zece candidați sunt:Elena Valerica Lasconi, 52 ani, Câmpulung, Argeș; Cristian Gabriel Seidler, 43 ani, Sector 5, București; Radu Mihai Hossu – 38 ani, Brașov; Gabriel  Mugur Dumitrescu – 54 ani, Ploiești, Prahova; Vasile Dinca – 51 ani, Florești, Cluj; Luiza Oancea – 33 ani, D1, Marea Britanie, Diaspora;  Adrian – Ștefan Dudu, 31 ani, Craiova, Dolj; Eduard Ene, 24 ani, Craiova, Dolj, Doru Valentin Ilie – 25 ani, Sector 6; Vasile Gabriel Filip – 46 ani, Constanța”
, scrie Agerpres.

„Președintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, așa cum prevede statutul. După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național al USR, prin vot al delegaților la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși în Congresul partidului, convocat de președintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie”, mai arată Agerpres.

Înalta Curte de Casație și Justiție vine cu o nouă decizie care va afecta salariile funcționarilor din ministere și primării.

„Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis luni că reglementările privind plafonarea salariilor și indemnizațiilor sunt aplicabile și funcționarilor publici și personalului contractual din aparatul propriu al consiliilor județene, primării și consilii locale, din instituțiile și serviciile publice de interes local și județean din subordinea acestora”, scrie News.ro.

Datoria publică a crescut în martie cu 3,8 miliarde de lei și a atins nivelul record de 845,1 miliarde lei, potrivit Ministerului Finanțelor.

„Gradul de îndatorare al Statului Român a scăzut însă la 51,9% din PIB, față de 52,4% din PIB anunțat în luna februarie, în contextul în care baza de raportare, respectiv PIB-ul pentru ultimele patru trimestre, a crescut. Reducerea gradului de îndatorare a avut în vedere suma PIB-urilor trimestriale de pe ultimele patru trimestre, fapt care a făcut ca baza de raportare să se mărească de la 1.605,59 miliarde lei în februarie, la 1.628,63 miliarde lei în martie. Aplicând această nouă bază de raportare la datoria anunțată în luna februarie de 841,29 miliarde lei, gradul de îndatorare s-ar cifra la 51,7% din PIB. Datoria publică a înregistrat o creștere record de circa 40 de miliarde de lei în a două lună a acestui an. Cu alte zeci de miliarde de lei luate doar în mai, totalul împrumuturilor pe primele cinci luni ale acestui an urcă spre 120 miliarde lei, conform profit.ro, scrie Evenimentul zilei.

Ministerul Finanțelor lansează marți, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație.

„Recurența cu care investitorii revin către emisiunile de titluri de stat, odată ce scadențele anterioare au ajuns la maturitate, ne-a făcut să lansăm o nouă ediție față de cele stabilite inițial. Emisiunile de titluri de stat FIDELIS au reușit să consolideze un instrument financiar devenit indispensabil pentru românii ce caută forme de investiții cu risc minim. Mă bucur că se menține încrederea față de capacitatea noastră de a oferi instrumente avantajoase, dar și că reușim să avem un rol marcant în dezvoltarea pieței locale de capital. Cât despre componenta socială, menținem în continuare cea mai bună dobândă pentru donatori, ca parte a parteneriatului nostru cu Răzvan Exarhu și Rock FM prin care ne dorim să susținem nevoia de sânge din spitale”, a transmis ministrul Marcel Boloș, scrie România liberă.

„Anul trecut, Parlamentul Greciei a aprobat o nouă Lege a Muncii, care introducea săptămâna de lucru de șase zile și un program de lucru flexibil, în ciuda protestelor partidelor de opoziție și ale sindicatelor”, scrie greekreporter.com., citată de Gândul.

„Guvernul a susținut că noua lege încorporează directivele Uniunii Europene (UE) în legislația greacă, fiind o modalitate de combatere a muncii nedeclarate, oferind flexibilitate și stimulând ocuparea forței de muncă în general. Noua lege permite lucrătorilor cu normă întreagă să aibă un al doilea loc de muncă cu jumătate de normă și să lucreze până la treisprezece ore pe zi. Cu alte cuvinte, aceasta se ridică la șaizeci și cinci de ore pe săptămână (săptămână de cinci zile) sau șaptezeci și opt de ore (săptămână de șase zile). De asemenea, stabilește condițiile pentru o săptămână de șase zile, dacă este necesar, scrie ziare.com. Angajatorii vor putea să ofere noilor lucrători o perioadă de probă de până la șase luni și să îi concedieze în primul an fără compensație sau preaviz, dacă nu se convine într-un alt mod. Inițiativa inovatoare are scopul de a răspunde penuriei acute de muncitori specializați în diverse sectoare ale economiei grecești”, scrie Gândul.

Seară liniștită!

Grecia trece la săptămâna de lucru de 6 zile was last modified: iunie 17th, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: