Gilda Lazăr: Ca fost jurnalist, am fost extraordinar de preocupată de tot ceea ce înseamnă stat de drept, drepturi fundamentale, libertatea cuvântului, libertatea justiției, inamovibilitate și libertatea conștiinței

21 iul. 2017
Vizualizari: 1094

Gilda Lazăr: Doamnelor și domnilor, este o mare bucurie pentru mine să mă adresez dumneavoastră cu ocazia acestei zile speciale – Ziua Justiției. Este o sărbătoare adresată tuturor slujitorilor legii și tuturor celor care ajută la aplicarea legii. Îmi place să cred că, din 1989 până acum, m-am numărat și eu printre cei care ajută la aplicarea legii. Ca fost jurnalist, am fost extraordinar de preocupată de tot ceea ce înseamnă stat de drept, drepturi fundamentale, libertatea cuvântului, libertatea justiției, inamovibilitate și libertatea conștiinței.

De 20 de ani lucrez într-un domeniu extrem de reglementat – JTI, o companie din industria tutunului. Împărtășeam de curând din experiența noastră într-o conferință care se intitula „Slippery Slope” – „Atenție, pantă alunecoasă”. Ceea ce se întâmplă în ultimii ani în industria tutunului se extinde rapid și către alte industrii, considerate a fi producătoare de produse nesănătoase: băuturile carbogazoase, alcoolul, chiar telefonia și calculatoarele. Vorbim despre suprataxare, despre avertismente de sănătate supradimensionate și, ca în Australia, despre interzicerea brandurilor.

De câțiva ani sprijinim publicarea Revistei pentru Drepturile de Proprietate Intelectuală și am devenit, de curând, și admiratori și colaboratori ai revistei Legal Point. De ce? Pentru că experiența noastră trebuie împărtășită și pentru că în continuare credem că trebuie să existe un echilibru între ceea ce se numește sănătate publică și drepturile fundamentale. Pentru că nu dorim ca ideologia să transforme lumea în care trăim într-o lume alb-negru. Pentru că vrem să trăim într-o lume colorată. De 27 de ani continui să vorbesc – și în calitate de jurnalist, și în calitate de reprezentant al unei industrii legale, deși controversate. De ce? Pentru că, așa cum spunea Napoleon, zece oameni care vorbesc fac mai multă gălăgie decât zece mii care tac.

Gilda Lazăr: Ca fost jurnalist, am fost extraordinar de preocupată de tot ceea ce înseamnă stat de drept, drepturi fundamentale, libertatea cuvântului, libertatea justiției, inamovibilitate și libertatea conștiinței was last modified: iulie 21st, 2017 by Gilda Lazăr

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice