Gheorghe Florea: „Apărarea apărării” este permanentă!

11 apr. 2016
Vizualizari: 1241

La finele Congresului Avocaților 2016, președintele U.N.B.R., avocat dr. Gheorghe Florea, a acordat postului UJTV un scurt interviu cu privire la lucrările Congresului.

Iată cum a motivat președintele U.N.B.R. actualitatea temei Congresului – „Apărarea apărării”:

„Tema apărării este permanentă! În realitate, „Apărarea apărării” înseamnă apărarea cetățeanului care apelează la avocat, pentru a fi, la rândul său, apărat. În consecință, este o temă <<gingașă>>, pentru că se discută despre avocați și în legătură cu ei, dar în același timp este o temă cu o foarte mare importanță socială. În perioada în care guvernele sunt constrânse de evoluția evenimentelor să ia măsuri pentru asigurarea securității cetățeanului, în condițiile în care criza economico-financiară a afectat și structurile instituționale și restricțiile bugetare s-au mărit și în condițiile în care populația însăși este încă sub imperiul modificărilor survenite, ca urmare a unei crize financiare, apărarea se află  în situația în care fie e slăbită, fie e în permanent trează și, în consecință, trebuie să ia atitudine față de măsuri care limitează drepturi și libertăți, în numele ocrotirii securității persoanei sau care limitează accesul la justiție, situație discutată foarte mult în Congres, inclusiv sub aspectul fiscalizării justiției, dar și cu privire la acordarea ajutorului social pentru o pătură socială defavorizată, în legătură cu care însăși Guvernul României adoptă un pachet de măsuri pentru combaterea sărăciei”.

Gheorghe Florea, Congresul Avocatilor 2016

👍Vezi detalii privind desfășurarea Congresului avocaților 2016!

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
Gheorghe Florea: „Apărarea apărării” este permanentă! was last modified: mai 5th, 2016 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.