Gheorghe Dincă a avut un complice în cazul dispariţiei Luizei Melencu

28 nov. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 273

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Curtea Constituțională a amânat, miercuri, pentru data de 11 decembrie, pronunțarea în dosarele care vizează alegerea lui Teodor Meleșcanu la conducerea Senatului, dar și conflictul dintre conducerea CSM și fostul ministru al Justiției, Ana Birchall.

„În ziua de 27 noiembrie 2019, Plenul Curții Constituționale a amânat pentru data de 11 decembrie 2019 pronunțările cu privire la următoarele cauze: 1. Cererea formulată de președintele Consiliului Superior al Magistraturii de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională între ministrul justiției, respectiv Ministerul Justiției, pe de o parte, și Consiliul Superior al Magistraturii, pe de altă parte; 2. Sesizarea de neconstituționalitate a dispozițiilor Hotărârii Senatului nr. 36/ 2019 pentru alegerea președintelui Senatului, sesizare formulată de 33 de senatori”, a transmis, miercuri, Curtea Constituțională, printr-un comunicat de presă, scrie Agerpres.

Brașov: Conferința GDPR în profesiile liberale, instituții și companii

ÎCCJ a respins cererea procurorului general Bogdan Licu de a redeschide dosarul Revoluției în cazul fostului premier Petre Roman. Acesta nu va mai fi urmărit penal în Dosarul Revoluției.

 DC News prezintă reacția fostului premier al României la aflarea acestei vești.

„În cererea respectivă apărea un element complet fals pe care l-am numit, la momentul respectiv, și absurd. Se spunea că, la vremea în care s-au produs evenimentele, 22-25 decembrie, aș fi fost prim-ministru. Eu am devenit prim-ministru pe 27 decembrie. Cu alte cuvinte, din capul locului, această cerere era superficială și contrară celui mai elementar adevăr. “, a declarat Petre Roman la Antena 3, notează DC News.

Situația fostei șefe DIICOT, Alina Bica, este comentată în presa de azi. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins, miercuri, apelul formulat de Alina Bica la sentința prin care a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare, decizia fiind definitivă.

„Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost dată în urmărire, miercuri, după condamnarea definitivă la 4 ani de închisoare cu executare. Poliția Română menționează că aceasta se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executare a închisorii. Alina Bica a fost dată în urmărire, fotografia ei fiind postată pe site-ul Poliției Române”, scrie News.ro.

Cazul „Caracal” revine în atenția publicului și a presei din România. Potrivit procurorilor, Gheorghe Dincă a avut un complice în cazul dispariției Luizei Melencu. Un bărbat de 46 de ani, acuzat de violarea Luizei Melencu după ce aceasta a fost răpită de Gheorghe Dincă, a fost reținut miercuri de DIICOT.

„Cu puțin timp în urmă, procurorii DIICOT – Structura Centrală au reținut un inculpat acuzat de săvârșirea infracțiunii de viol în formă agravată asupra victimei majore din dosarul menționat, infracțiune pedepsită cu închisoarea de la 5 la 12 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. Inculpatul, în vârstă de 46 ani, a intrat în atenția DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar în acest moment, vă pot confirma că au fost administrate probe suficiente, științifice și testimoniale, pentru a formula acuzații oficiale față de acesta. În fapt, la data de 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, după ce inculpatul Dincă Gheorghe a răpit-o, prin constrângerea cu acte de violență, pe victima Melencu Mihaela Luiza, ce aștepta «la ocazie» pe raza municipiului Caracal, județul Olt, a transportat-o la domiciliul său, în scopul exploatării sexuale în interes personal și în aceste împrejurări a fost surprins de către inculpatul reținut astăzi. Acesta a ajuns inopinat în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism.(…) La explicațiile oferite de către inculpatul Dincă Gheorghe în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreține relații sexuale, inculpatul reținut i-a solicitat acestuia să-i permită și lui întreținerea de astfel de relații cu Melencu Mihaela Luiza. În aceste împrejurări, pentru a-și conspira faptele, inculpatul Dincă Gheorghe a fost de acord. Astfel, în aceeași zi, în camera unde dormea inculpatul Dincă Gheorghe, prin constrângere manifestată prin violență fizică și verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate”, anunță DIICOT, scrie News.ro.

Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO) îl critică pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

„Ministrul a trimis o scrisoare prin care cere magistraților ca, până în 30 noiembrie, să-și exorime punctul de vedere cu privire la mai multe aspect”, notează News.ro.

„Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO) condamnă public demersurile ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, prin care acesta își arogă competențele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) privind convocarea adunărilor generale ale instanțelor, cu scopul vădit al actualului Guvern de a modifica legile justiției netransparent și fără o largă dezbatere publică. Concret, printr-o adresa din dată de 25.11.2019, ministrul Justiției Cătălin Predoiu a cerut ultimativ instanțelor ca, până în data de 30.11.2019, să își exprime prin adunări generale «opinia» cu privire la aspecte importante privind funcționarea justiției: numărul membrilor din completele de apel, posibilitatea pensionarii anticipate a magistraților, durata cursurilor Institutului Național al Magistraturii (INM), funcționarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)”, au transmis, joi, printr-un comunicat de presă reprezentanții AJADO, scrie News.ro.

Seară frumoasă!

 

 

 

 

Gheorghe Dincă a avut un complice în cazul dispariției Luizei Melencu was last modified: noiembrie 29th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter