Amintiri din epoca de aur cu fostul student de Cluj, Gheorghe Buta

16 iun. 2015
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 3150
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

 

Fostul judecător și profesor, actual avocat și cercetător Gheorghe Buta a fost năpădit de amintiri în amfiteatrul A. Ionașcu de la Facultatea de Drept a UBB Cluj, relatează Clujust.ro.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

Vorbitor la Conferința Națională de Drept Comercial, Gheorghe Buta, a făcut o mărturisire înainte a a-și începe prezentarea:

Mă bucură venirea aici, mi-a provocat deja amintiri plăcute. Nu știu câți dintre dumneavoastră știți că ne aflăm în cantină de fapt. Cantina Avram Iancu, unde la 4 și jumătate începeam ziua cărând legume și curățind legume pentru cantină pentru a avea cartela de supist, întrucât cea de bursier o vândusem. Nu mai este nici administratorul cantinei, domnul Moldovan, nu mai este nici ASC-ul care să mă sancționeze, așa că pot face această mărturisire”, a spus Buta, care în anii 2000-2004 a fost președintele Curții de Apel Cluj.

Acesta a sugerat conducerii facultății să marcheze cumva faptul că aici a predat marele profesor Ion Deleanu.

A doua amintire legată de acest spațiu este susținerea cu mulți ani în urmă a tezei de doctorat, îndrumată de profesorul Ion Deleanu. Dumnezeu să-l odihnească și să-i poarte sufletul printre stele! Profesorul și acum ne urmărește, este aproape de facultate. Încă o dată am simțit cât de mult îmi lipsește profesorul și mai ales prietenul Ion Deleanu. Sper ca facultatea, conducerea ei, și universitatea să găsească o modalitate de a concretiza de o manieră evidentă trecerea profesorului – o trecere profundă, nu ca un zvon – prin facultate, cu urme adânci în facultate și în miile de studenți pe care i-a format. Sper ca în acest fel să-l onoreze încă o dată așa cum el a onorat facultatea cu asupra de măsură”.

Ion Deleanu s-a stins din viață în 1 iunie 2014, la vârsta de 77 de ani. Mărturie a personalității remarcabile, a pasiunii neobosite și extraordinarului simț al datoriei stau cele două lucrări fundamentale de procedura civilă: Tratat de procedură civilă, 3 volume (în colaborare cu Sergiu Deleanu și Valentin Mitea), si Noul Cod de procedura civilă. Comentarii pe articole, 2 volume (în colaborare cu Sergiu Deleanu si Valentin Mitea), ambele apărute în 2013 la Editura Universul Juridic. Acestea pecetluiesc testamentul juridic de peste zece lucrări de drept constituțional și drept civil, lăsat tuturor românilor de marele profesor.

Mulțumim Clujust.ro.

 

 

Amintiri din epoca de aur cu fostul student de Cluj, Gheorghe Buta was last modified: iunie 16th, 2015 by Universul Juridic
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter