Ger siberian în sud-estul ţării

26 feb. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 559

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Începând de luni, o avertizare cod portocaliu de viscol intră în vigoare pentru București și județele din sud-estul țării.

„Meteorologii au emis și un nou cod galben de ninsori, intensificări ale vântului și viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. De asemenea, este deja în vigoare o avertizare cod galben de frig, emisă de către Administrația Națională de Meteorologie, până săptămâna viitoare, urmând să se înregistreze temperaturi cu 10-15 grade mai scăzute decât ar fi normal în această perioadă din an”, anunță News.ro.

Inteligența artificială în materie penală

Vremea deosebit de rece închide școlile în mai multe județe din sudul țării.

„Școlile din Capitală vor fi închise luni și marți, a anunțat, duminică, primarul Gabriela Firea. Ea a precizat că această perioadă ar putea să fie extinsă. Și autoritățile din județul Constanța au anunțat închiderea școlilor, luni, în timp ce în județele Ilfov, Dolj și Giurgiu cursurile vor fi suspendate și luni, și marți”, scrie azi News.ro.

Presa scrie astăzi și despre lansarea programului „Prima Casă 2018”.

„Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunță lansarea programului «Prima Casă 2018», ca urmare a primirii, din partea Ministerului Finanțelor Publice, a acordului de distribuire pentru plafonul de 2 miliarde lei. În premieră, în acest an, alocarea plafonului total între finanțatorii participanți în programul «Prima Casă» a fost realizată cu aplicarea criteriilor și procedurii de evaluare a activității desfășurate de finanțatori în anul 2017, în funcție de ponderea garanțiilor acordate de fiecare finanțator în totalul garanțiilor acordate în cadrul programului în anul precedent”, notează Cotidianul.

Tot Cotidianul notează despre majorarea tarifelor de referință pentru polițele asigurărilor de răspundere civilă auto obligatorii.

„«Tariful de referință mediu ponderat în funcție de numărul de expuneri pe fiecare segment pentru persoane fizice este de 756 de lei, comparativ cu 692 de lei conform tarifului de referință anterior (+9%), iar pentru persoane juridice este de 1.752 de lei, comparativ cu 1.574 de lei conform tarifului de referință anterior (+11%)», se arată într-un comunicat al ASF”, publicat de către Cotidianul.

Ministerul Justiției a publicat, vineri, pe site, raportul de 36 de pagini întocmit de Tudorel Toader, care stă la baza propunerii sale de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Pe lângă raport, potrivit presei, au fost publicate și 11 anexe care conțin rapoarte și comunicate ale Inspecției Judiciare, decizii ale Curții Constituționale, un aviz și un raport al Comisiei de la Veneția, un raport de activitate al Ministerului Public și Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor.

Raportul ministrului Toader a ajuns, între timp, atât la Palatul Victoria, cât și la Cotroceni.

Mediafax notează: „Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, că decizia pe care o va lua președintele Klaus Iohannis cu privire la procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, trebuie să respecte Constituția, afirmând că Iohannis trebuie să citească cu foarte multă atenție raportul ministrului Justiției”.

„Senatorul PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni că președintele Klaus Iohannis are, conform Constituției și jurisprudenței Curții Constituționale a României, atributul de a o revoca sau nu pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA”, mai scrie astăzi Agerpres.

„Senatorul liberal se îndoiește că CSM va aviza favorabil propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi din funcție. (…) Ea a subliniat că este important ca factorii constituționali să-și spună cuvântul în acest caz. (…) Gorghiu a apreciat că raportul ministrului Justiției privind revocarea procurorului-șef al DNA este «insuficient articulat»”, notează Agerpres.

Cererea de revocare a șefei DNA a scos duminică seară lumea în stradă, în capitală și în mai multe orașe din România. Despre aceste mitinguri de susținere a procurorului-șef, Laura Codruța Kovesi, relatează Mediafax.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

„Câteva mii de persoane au protestat duminică seara, în Piața Victoriei, față de solicitarea de demitere a șefei DNA și au cerut demisia ministrului Justiției, inițiatorul acestui demers”, scrie Mediafax.

Procurorii din cadrul DNA au transmis presei o scrisoare de susținere a procurorului-șef, Laura Codruța Kovesi.

„O scrisoare de susținere a Laurei Codruța Kovesi a fost semnată de 135 de procurori ai Direcției Naționale Anticorupție (DNA), care spun că cererea de revocare din funcție, anunțată joi seară de ministrul Justiției, este bazată pe neadevăruri, supoziții și informații din presă neverificate. Procurorii susțin că singurul scop este ca Laura Codruța Kovesi să fie îndepărtată pentru o singură vină, aceea că a reușit să administreze DNA cu tact, curaj și performanțe. Documentul – care a fost trimis CSM – nu este însă semnat, ci doar se precizează, la final, că autorii sunt 135 din totalul de 183 de procurori ai DNA”, arată News.ro.

News.ro mai anunță azi că: „Secția pentru procurori a CSM discută marți, de la ora 14.00, solicitarea ministrului Justiției privind revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi fiind invitată la ședință”.

Seară frumoasă!

Ger siberian în sud-estul țării was last modified: februarie 26th, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter