George Simion a fost ales președinte al AUR

28 mart. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 150

Și în weekendul care s-a încheiat, armata rusă a continuat să bombardeze orașele Ucrainei.

„Rușii au atacat cu rachete Liovul, au preluat controlul asupra orașului Slavutici, unde locuiește personalul Centralei Nucleare avariate de la Cernobîl, și au bombardat suburbiile din vestul și estul capitalei Kiev. Kremlinul a evocat din nou ideea utilizării armelor nucleare în războiul cu Ucraina”, scrie Digi24.

„Ucraina este pregătită să discute adoptarea statului de neutralitate, ca parte a negocierilor de pace cu Rusia, dar acest statut trebuie să fie garantat de o terță parte și validat prin referendum”, a declarat, duminică, Președintele Volodimir Zelenski, scrie Reuters, citată de Digi24.

Zelenski a făcut aceste remarci într-un interviu video de 90 de minute cu jurnaliști ruși, interviu asupra căruia autoritățile ruse au avertizat presa din Rusia să nu-l publice.

Garanții de securitate și neutralitate, statut non-nuclear pentru țara noastră. Suntem gata să acceptăm. Acesta este cel mai important lucru”, a declarat Zelenski în interviu, mai scrie Digi24.

„«Dar nu vreau să fie încă o hârtie în stilul memorandumurilor de la Budapesta», a ținut Zelenski să adauge, făcând referire la acordurile prin care Ucraina s-a angajat în 1994 să renunțe la armele nucleare moștenite de la fosta URSS în schimbul unor garanții de securitate din partea Statelor Unite, Marii Britanii și Rusiei. Președintele ucrainean a insistat și în acest interviu asupra unei întâlniri între el și Președintele rus Vladimir Putin, pe care l-a acuzat că tergiversează negocierile. Kremlinul a refuzat, însă, orice astfel de întâlnire în lipsa unui acord la negocierile aflate în desfășurare. Zelenski a susținut că Rusia trebuie mai întâi să-și retragă trupele din Ucraina înainte ca aceasta să semneze orice document asupra neaderării la NATO și asupra garanțiilor de securitate”, mai notează Digi24.

Campanie Craciun UJmag 2020

În interviul acordat presei ruse, Zelenski a declarat că oligarhii ruși ar putea ajuta armata ucraineană.

„Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică, pentru presa din Rusia, că mai mulți oameni de afaceri ruși, între care și Roman Abramovici, au propus să doneze bani pentru Ucraina, unii dintre ei chiar pentru susținerea armatei”, informează La Tribune, citată de News.ro.

„Avem semnale de la el (n.r. – Abramovici) și de la alți oameni de afaceri, propunând: «putem ajuta într-un fel sau altul, putem face ceva». Unii au spus că sunt gata să ajute la reconstrucția țării după război. Suntem gata să ne transferăm afacerile în Ucraina, locuim în Anglia sau în Elveția, vrem asta. Anumite persoane, care nu vor să își dea numele, spun că vor să ajute armata noastră, deși sunt cetățeni ai Federației Ruse”, a spus Zelenski, citat de News.ro.

„Volodimir Zelenski a precizat că, în ceea ce îi privește pe oamenii de afaceri pregătiți să doneze bani pentru armata ucraineană, Ucraina este pregătită să le garanteze siguranța, să le ofere contracte și să le permită afacerilor lor să se dezvolte”, mai scrie News.ro.

Renunțarea la gazul rusesc determină Europa să caute noi furnizori. Canada ar putea fi unul dintre ei.

„Canada este pregătită să furnizeze mai mult petrol, gaze și uraniu țărilor din Europa pentru a contracara criza energetică provocată de invazia Rusiei în Ucraina. Declarația a fost făcută de ministrul Resurselor Naturale al Canadei, Jonathan Wilkinson”, relatează BBC, citat de România Liberă.

„Ne așteptăm să ajungem la 300.000 de barili până la sfârșitul anului”, a spus Wilkinson, mai arată România liberă.

La București, George Simion a fost ales, în Congresul extraordinar al AUR din 27 martie 2022, care a avut loc la Palatul Parlamentului, noul președinte al partidului, cu 784 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Dănuț Aelenei, a primit 38 de voturi.

„Primul mesaj în calitate de președinte al AUR este către toate etniile din România, către toți etnicii maghiari, romi, lipoveni, tătari, turci, bulgari, sârbi: suntem frații voștri. Ne bucurăm să ridicăm împreună, din propria cenușă, de acum înainte, România. Și ne bazăm pe voi”, a spus George Simion, după ce a fost votat noul lider al AUR, scrie Libertatea.

„Este foarte important ca noi, cotați cu cele mai mari șanse, să avem candidat în turul II, să alegem persoana cu cea mai mare aplecare la nevoile românilor și cu cele mai mari șanse în al doilea tur de scrutin. De aceea, din 16 mai 2022, vă propun să începem seria de dezbateri prezidențiale cu toți cei care doresc să se înscrie în această competiție și întrunesc criteriile de eligibilitate și minimul de popularitate să pornească în acest drum”, a mai spus Simion, mai arată Libertatea.

Seară liniștită!

George Simion a fost ales președinte al AUR was last modified: martie 28th, 2022 by Claudiu Pamuc
Videoconferința regională de insolvență Buzău

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter