Fostul ministru, Ionuţ Mişa – numit preşedinte la ANAF

28 mart. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 478

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu noi numiri în cabinetul Dăncilă.

Începând de azi, ANAF are un nou președinte, Ionuț Mișa, fost ministru al Finanțelor în mandatul Tudose.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Ionuț Mișa a fost numit președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, publicată miercuri în Monitorul Oficial. (…) Printr-o altă decizie a premierului, Mirela Călugăreanu a fost eliberată din funcția de președinte al ANAF”, notează Agerpres.

Profesorii și-ar putea primi drepturile salariale restante, câstigate în instanțe. Senatorii au adoptat, azi, Proiectul de lege prin care plata drepturilor salariale câștigate în instanță de către personalul din învățământ este eșalonată pe următorii cinci ani, inițiativa aparținând lui Liviu Dragnea, Mihai Tudose, Liviu Pop și Marcel Ciolacu.

Propunerea legislativă privind adoptarea unor măsuri în domeniul finanțării învățământului prevede că, începând cu data de 1 ianuarie 2018, plata cheltuielilor cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum și contribuțiile aferente acestora să se facă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației Naționale, «ca urmare a întârzierilor generate de asigurarea prin bugetele locale a plății respectivelor cheltuieli, cât și fondurile necesare pentru executarea hotărârilor judecătorești executorii, ce au ca obiect acordarea de daune-interese moratorii sub forma dobânzii legale pentru plata eșalonată a sumelor prevăzute în titluri executorii prin care s-au acordat drepturi salariale personalului din învățământ», potrivit actului normativ”, notează Cotidianul.

Un alt subiect din presa de azi este legat de desecretizarea protocoalelor încheiate de Parchetul General și SRI. Parchetul General a anunțat marți seară că a fost finalizată analiza privind procedura de desecretizare a protocolului încheiat între instituție și SRI, iar concluzia este aceea că sunt îndeplinite condițiile legislației în vigoare pentru declasificarea documentului.

La nivelul Ministerului Public a fost finalizată analiza aspectelor legale privind procedura de desecretizare, concluzia fiind că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de legislația în vigoare pentru declasificarea documentului menționat. În acest moment, având în vedere concluzia analizei, Ministerul Public așteaptă punctul de vedere al Serviciului Român de Informații, astfel cum prevede procedura de declasificare a documentelor cu acest regim juridic, punct de vedere care a fost solicitat în scris instituției cosemnatare. Reamintim faptul că protocolul în cauză a fost încheiat în cadrul normativ în vigoare la data semnării, în limita și competențele specifice prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului General, scrie Cotidianul.

Discuțiile din spațiul public în legătură cu solicitările de informații referitoare la cazurile unor politicieni români acuzați de corupție din corespondența Comisiei Europene nu rămân fără ecou la CSM. Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, marți, să transmită Comisiei Europene o scrisoare în care să ceară clarificări referitoare la solicitările de informații cu privire la anumite cazuri de corupție adresate de organismul european autorităților române.

Prin hotărârea nr. 237 pronunțată azi, (…) Secția pentru judecători din cadrul Consiliului, convinsă fiind de rolul Comisiei Europene în evaluarea progreselor României în domeniul justiției, ținând cont de ampla dezbatere determinată de apariția în spațiul public a documentului datat 10 octombrie 2012, trimis Ministerului Justiției de către Comisie, a apreciat ca utilă transmiterea unei scrisori acestui organism european, în vederea lămuririi exacte a sensului solicitărilor cuprinse în paragrafele 18 și 20, aceste informații fiind menite să înlăture orice speculații în această privință”, se precizează într-un comunicat al CSM, transmis Agerpres.

Secția pentru judecători a mai hotărât să transmită o solicitare către Ministerul Justiției pentru comunicarea oricăror clarificări în legătură cu documentul respectiv, inclusiv cu privire la instanțele angrenate în procedurile de evaluare în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare”, mai scrie Agerpres.

În Finalul Revistei scriem despre sistemul antirachetă polonez, care devine o certitudine prin semnarea contractului de achiziție de către statul polonez.

Ministrul polonez al Apărării Mariusz Blaszczak a semnat miercuri, la Varșovia, un contractul de achiziționare a sistemului antirachetă american Patriot în valoare de 4,75 miliarde de dolari (3,8 miliarde de euro)”, relatează AFP, citat de News.ro.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența președintelui Andrzej Duda, care a vorbit despre un «moment istoric», și a premierului Mateusz Morawiecki, dar și a ambasadorului Statelor Unite Paul W. Jones, căruia i-a fost remis contractul semnat. (…) Polonia a semnat săptămâna trecută cu Statele Unite un acord cu privire la offset – investiții compensatorii – în cadrul acestui contract, în valoare totală de 225 de milioane de euro”, mai arată News.ro.

Seară frumoasă!

Videoconferința regională de insolvență Buzău
Fostul ministru, Ionuț Mișa – numit președinte la ANAF was last modified: martie 28th, 2018 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter