Fostul judecător CCR, Simona-Maya Teodoroiu numită agent guvernamental pentru CEDO

6 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 263

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Președintele Klaus Iohannis a declarat ieri că respinge categoric propunerile înaintate pentru miniștrii interimari pentru ministerele deținute de ALDE.

„Eu nu girez sub nicio formă un astfel de joc politic meschin și ca atare resping categoric propunerile înaintate pentru miniștrii interimari. Să fie clar: Guvernul actual și-a schimbat componența politică, în aceste condiții Constituția indică fără echivoc ce trebuie să facă prim-ministrul. (…) Criza în care ne aflăm este generată de PSD prin comportamentul iresponsabil față de guvernarea României. Această criză de care sunt vinovați PSD și toți aliații lor din acești ani tinde să se acutizeze și să aibă consecințe din ce în ce mai grave care vor fi resimțite de toți cetățenii. (…) Soluția nu este aceea de a prelungi criza prin tot felul de cârpeli, precum desemnarea unor interimari, ci de a tranșa situația cât mai curând în Parlament. Acesta este unicul mod prin care guvernul poate încerca să-și recapete măcar legitimitatea politică”, a arătat președintele Iohannis, scrie News.ro.

Brașov: Conferința GDPR în profesiile liberale, instituții și companii

„Este pur și simplu ridicol să acuzi că nu ești lăsat să guvernezi, când un simplu bilanț arată că, în 2 ani și jumătate, ai schimbat 3 guverne și 80, atenție, 80 de miniștri! Sunt cifre incredibile, care arată câtă instabilitate și probleme – de la cele strict administrative, până la cele legate de politici și de continuitatea acestora – poate genera schimbarea unui ministru într-un minister. Însă lucrurile nu s-au oprit aici. La cei 80 de miniștri se adaugă un număr de 35 de solicitări de remanieri sau demisii, care la rândul lor numai stabilitate și normalitate nu putem să spunem că generează”, a mai declarat Klaus Iohannis, scrie Mediafax.

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că președintele Klaus Iohannis face un abuz de putere și continuă să blocheze activitatea Guvernului.

„Iohannis uită că a girat absolut toate guvernele și toți miniștrii din ultimii 5 ani, însă în momentul când nu i-a mai convenit politic, s-a întors de fiecare dată împotriva lor și a încercat să manipuleze o țară întreagă”, spune premierul Dăncilă, arată News.ro.

„Curtea Constituțională a României (CCR) a înregistrat sesizarea Guvernului în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituțională între Executiv și președintele României pe tema refuzului șefului statului de numire a miniștrilor interimari”, au declarat, ieri, pentru Agerpres, oficiali ai CCR.

Presa mai scrie azi că premierul Viorica Dăncilă a numit-o pe fostul judecător CCR, Maya Teodoroiu în funcția de agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

„Prim-ministrul emite prezenta decizie. «Articol unic – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Simona-Maya Teodoroiu se numește în funcția de secretar de stat, Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor  Omului, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe», se arată în decizia premierului Viorica Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial”, notează Mediafax.

Pe 28 mai, Curtea de Apel București a înregistrat dosarul în care CNSAS solicită instanței stabilirea calității de colaborator al Securității pentru Traian Băsescu. Fostul șef al statului Traian Băsescu a declarat ieri că nu a fost colaborator al Securității și că o eventuală decizie a instanței în defavoarea sa i-ar crea probleme de imagine.

„Întrebat de jurnaliști, înainte să intre la Curtea de Apel, cum comentează demersul CNSAS, Băsescu a afirmat: «Nu îl comentez, trebuie să mă apăr, avem puncte de vedere total diferite eu și CNSAS. Vom vedea, ne va împăca un al treilea, judecătorul»”, relatează Agerpres.

Liviu Dragnea și copiii săi au interdicție de intrare pe teritoriul Statelor Unite, anunță Departamentului de Stat american.

„Secretarul de stat Michael R. Pompeo îl desemnează în mod public pe fostul președinte al Camerei Deputaților a României, Liviu Nicolae Dragnea, drept persoană cu interdicție de a intra pe teritoriul SUA, din cauza implicării sale în acte semnificative de corupție. Această desemnare este facută în temeiul Secțiunii 7031(c) din Legea privind alocările bugetare referitoare la Departamentul de Stat, operațiunile externe și programe asociate, 2019 (Div. F, P.L. 116-6). Secțiunea 7031(c) stabilește că, în cazurile în care secretarul de stat deține informații credibile că oficiali ai guvernelor altor țări au fost implicați în acte semnificative de corupție, acele personae, precum și membrii apropriați ai familiei nu sunt eligibili să pătrundă pe teritoriul Statelor Unite”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat al SUA, scrie News.ro.

În încheierea Revistei, scriem despre data la care se va circula și pe lotul 3 al Autostrăzii Deva-Lugoj.

„Lotul 3 al autostrăzii Deva-Lugoj, în lungime de 21,1 kilometri, va fi deschis circulației la sfârșitul lunii septembrie, a anunțat, joi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. El a mai spus că se va circula de la Sibiu la Nădlac la profil de autostradă”, notează Mediafax.

Seară frumoasă!

 

Fostul judecător CCR, Simona-Maya Teodoroiu numită agent guvernamental pentru CEDO was last modified: septembrie 6th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter