Fostul deputat, Cristian Rizea, a fost expulzat din Republica Moldova

28 apr. 2023
Vizualizari: 284

Rusia a demarat, vineri dimineață, un bombardament intens asupra capitalei Ucrainei.

„Capitala Ucrainei, Kiev, a fost zguduită de explozii, vineri dimineață, și alarme de raid aerian și explozii au fost raportate în întreaga țară, potrivit Interfax Ucraina și relatărilor de pe rețelelele sociale”, scrie Reuters, notează News.ro.

„La Uman, în regiunea Cerkasî, rachete au lovit o clădire rezidențială și depozite. La Dnipro, o femeie și un copil au fost uciși”, mai notează News.ro.

Vineri, la Timișoara încep lucrările Congresului UDMR, sâmbătă urmând să fie ales președintele Uniunii, funcție pentru care candidează actualul președinte, Kelemen Hunor.

„Lucrările Congresului sunt precedate de Conferința Aleșilor Locali ai UDMR, ale cărei lucrări vor fi deschise vineri, la ora 13.00, cu discursul rostit de Kelemen Hunor. (…) Vineri, la ora 16:00, are loc deschiderea oficială a lucrărilor Congresului UDMR, marcată de discursurile liderilor politici naționali și internaționali, respectiv a reprezentanților organizațiilor politice partenere”, relatează News.ro.

„Conform listei anunțate de UDMR, și-au confirmat prezența: Cătălina Galer, consilier de stat, Administrația Prezidențială, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, președintele PSD, Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministrul României, președintele PNL, Gál Kinga, vicepreședintele FIDESZ, Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara, Nicolae Păun, președintele Partidei Romilor «Pro-Europa», Gheorghe Nacov, președintele Uniunii Bulgare din Banat – România, Adrian Miroslav Merka, președintele Uniunii Democratice a Slovacilor și Cehilor din România, Gheorghe Firczak, președintele Uniunii Culturale a Rutenilor din România”, mai scrie News.ro.

Fostul deputat, Cristian Rizea, a fost expulzat din Republica Moldova și preluat de polițiștii români, pentru a executa o pedeapsă de 4 ani și 8 luni de închisoare, primită în anul 2019, într-un dosar de corupție.

„Poliția Română a fost solicitată de autoritățile din Republica Moldova să preia un bărbat, în vârstă de 54 de ani, față de care Tribunalul București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost preluat cu sprijinul Poliției de Frontieră și urmează a fi introdus într-un penitenciar al Administrației Naționale a Penitenciarelor”, a informat Poliția Română, scrie Cotidianul.

Presa mai scrie azi că licența Euroins rămâne suspendată în urma unei decizii a Curții de Apel București pronunțață joi, 27 aprilie, decizie care nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

„În decizia pronunțată joi, magistrații au respins ca neîntemeiată constestația făcută de societatea Euroins împotriva deciziei Autorității de Supraveghere Financiară din 17 martie prin care s-a dispus retragerea licenției și intrarea în insolvență”, notează Libertatea.

„ASF a retras licența Euroins în data de 17 martie, la o zi după ce Libertatea a dezvăluit că a luat această decizie. ASF a constat că Euroins care la acel moment era cel mai mare de pe piața RCA, avea probleme de solvabilitate de 2,19 miliarde de lei, echivalentul a 445 milioane de euro”, mai arată Libertatea.

„Președintele rus, Vladimir Putin, i-a acordat un sprijin puternic și susținerea fățișă joi omologului său turc Recep Tayyip Erdogan, care se confruntă luna viitoare cu alegeri prezidențiale și parlamentare dificile, salutând un lider cu «obiective ambițioase»”, relatează AFP, citat de România liberă.

Putin și-a arătat susținerea pentru Erdogan, aflat în campanie electorală, în cadrul ceremoniei de inaugurare a primei centrale nucleare din Turcia.

„Putin s-a exprimat în cadrul unei ceremonii organizate prin videoconferință cu ocazia inaugurării primei centrale nucleare din Turcia, construită de Rusia, salutând un «proiect emblematic» în relațiile dintre Moscova și Ankara”, scrie România liberă.

„Inaugurarea centralei de la Akkuyu este unul dintre simbolurile acestui parteneriat, «unul dintre cele mai importante proiecte comune din istoria relațiilor ruso-turce»”, a declarat joi Putin, mai notează România liberă.

„Suntem conștienți de sarcinile dificile pe care guvernul și președintele turc trebuie să le rezolve în domeniul reconstrucției (…) și suntem gata să continuăm să oferim ajutorul și asistența necesare partenerilor noștri turci”, a declarat Președintele rus, mai scrie România liberă.

Seară liniștită!

 

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
Fostul deputat, Cristian Rizea, a fost expulzat din Republica Moldova was last modified: aprilie 28th, 2023 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: