Conferință Forumul de Mediu. Efectele Pactului Ecologic European (European Green Deal) pentru România, ediția a VI-a

154       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Forumul de Mediu. Efectele Pactului Ecologic European (European Green Deal) pentru România, ediția a VI-a 📅 26 martie 2020 București Forumul de Mediu. Efectele Pactului Ecologic European (European Green Deal) pentru România, ediția a VI-a

Data 26 martie 2020
Locația Sala Ștefan Cerchez a Palatului Camerei de Comerț și Industrie București, str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București (vis-à-vis de Palatul BNR)

Recomandări

Camera de Comerț și Industrie București și Universul Juridic organizează conferința „Forumul de Mediu. Efectele Pactului Ecologic European (European Green Deal) pentru România, ediția a VI-a”.

Evenimentul va avea loc la data de 26 martie 2020, fiind găzduit în Sala Ștefan Cerchez a Palatului Camerei de Comerț și Industrie București, str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București (vis-à-vis de Palatul BNR).

Pactul Ecologic European include o serie de inițiative legislative și non-legislative care vizează în principal domeniile mediu, schimbări climatice, energie, industrie, transporturi, agricultură, digitalizare și sectorul financiar.

 

Pactul Comisiei Europene (Green Deal) are menirea să asigure dezvoltarea durabilă a economiei prin stabilirea unor măsuri în vederea obținerii neutralității climatice la nivelul UE până în 2050. În acest sens, Comisia Europeană va prezenta în martie „Climate Law”, un act legislativ care va reglementa calea de urmat și responsabilitățile statelor membre.

Se vor revizui politici din domeniile relevante: energie, industrie, biodiversitate, transporturi, economia circulară, poluare zero, alimentație („From Farm to Fork”), finanțări și investiții verzi, tranziție echitabilă și echilibrată pentru zonele defavorizate (regiuni europene carbonifere), cercetare și inovare verde, educație și formare profesională, sănătate, inclusiv diplomație verde (Green Diplomacy) într-un calendar extrem de strâns. De asemenea, sunt vizate de acest proces prezervarea și refacerea ecosistemelor și a biodiversității, inclusiv a ecosistemelor forestiere.

Forumul de Mediu organizat de Universul Juridic în data de 26 martie 2020 își propune să prezinte care va fi impactul  Green Deal asupra industriei de mediu din țara noastră.

 

Teme de discuție:

Implementarea prevederilor legislației în domeniul mediului;

Plătești pentru cât arunci” – de la concept la practică;

Finanțare pentru infrastructura de mediu;

Viitorul economiei circulare în România;

Rolul mediului de afaceri în promovarea unei culturi ecologice;

Implementarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă: Implicații pentru politica de mediu a UE;

Adoptarea unei abordări fiscale “verzi”, în sectorul energiei și al deșeurilor;

Soluții, studii de caz, povești de succes din zona de gestionare a deșeurilor

* Concluziile evenimentului vor fi prezentate in publicația Legal Magazin.

Propuneri vorbitori:

Reprezentant Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Mihail-Dan Dojană, Președinte, Administrația Fondului pentru Mediu

László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă al Guvernului României

Reprezentanți societăți de avocatură

Reprezentanți ai companiilor specializate pe furnizarea de soluții de gestionare și reciclare a deșeurilor

 

Agenda:

09,00 – 09,30: Înregistrarea participanților

09,30 –11,30: Sesiunea I

11,30-12,00: Pauza de cafea & discuții cu presa

12:00 – 14:00: Sesiunea a II-a

14,00 – 15,00: Masa de prânz

 

Audiența:

Autorități publice (Ministerul Mediului, AFM, Departamentul Guvernului pentru Dezvoltare Durabilă)

Companii care furnizează echipamente și soluții pentru protecția mediului

Analiști și consultanți specializați pe probleme eco și protecție a mediului

Reprezentanti ai asociațiilor patronale și profesionale de profil;

Avocați specializați în Dreptul Mediului

ONG-uri de profil, mass media

 

Contact:

Roxana Biga, Project Manager; 0733.674.555, [email protected]

Mircea Fica, Editor, 0732.903.216, [email protected]

Cristian Pavel, Director Dezvoltare, 0744.656.568, [email protected]

 

Taxa de participare este în valoare de 300 de lei plus TVA

– Participarea la toate sesiunile evenimentului;

– Participarea la pauzele de cafea și la prânz;

– Documentația oficială a evenimentului și acces la prezentările speakerilor;

– Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni.

 






 

* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: [email protected]
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

Forumul de Mediu. Efectele Pactului Ecologic European (European Green Deal) pentru România, ediția a VI-a was last modified: februarie 12th, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter