[Cum a fost] Forumul „Activ și eficient în mediere. Starea medierii. Noutăți, perspective și direcții” – Ediția a 13-a, București

2630       1

În data de 26 noiembrie 2015, începând cu ora 17:30, la Centrul Pro Training Mediation, a avut loc cea de-a treisprezecea ediție a evenimentelor de tip forum din cadrul proiectului „Activ și Eficient în Mediere”, dedicat mediatorilor și celor interesați de practica medierii.

Gazdele evenimentului au fost Andreea Răduț și Ion Dedu, mediatori în cadrul societății civile profesionale de mediatori Ion Dedu & Andreea Răduț.
Ion Dedu este membru în Consiliul de Mediere, reprezentant permanent al Consiliului de Mediere în relația cu sistemul judiciar. Andreea Răduț este vicepreședinte al Uniunii Naționale a Mediatorilor din România – filiala București.

Scopul acestui proiect este de a oferi mediatorilor, atât celor la început de drum, dar și celor cu experiență, informații utile, tehnici și mijloace actuale și adaptate de practicarea medierii, prin crearea unui mediu profesionist de dezbateri ale subiectelor de actualitate și oportunități de interacțiune cu reprezentanți ai altor arii de activitate.

În cadrul evenimentului, au fost puse în discuție aspecte legate de starea actuală a medierii în România, analizând noutățile din domeniu, perspectivele pentru mediere și mediatori și direcțiile potențiale de acțiune.

Conceptul și evenimentele Activ și Eficient în Mediere sunt dezvoltate și organizate de Pro Training Mediation Intense în parteneriat cu Clubmediatori.ro.

De ce Activ și Eficient în Mediere?

Au fost abordate în dialog cu participanții subiecte legate de legislație, au fost aduse în discuție soluțiile de promovare a mediatorilor începători și nu numai. Au fost discutate și provocările administrative, tehnicile de comunicare etc.

Obiectiv: să ajute mediatorii la început de drum, să lămurească aspecte ce privesc legea, să ofere soluții de promovare proprie. Să promoveze medierea prin prezentarea beneficiilor practice, printre profesioniștii din alte domenii, să expună cazuri reale de mediere și provocări în soluționarea acestora, să creeze o legătură între mediatorii prezenți și reprezentanții altor medii de lucru.

Practica se creează prin dezbateri între profesioniști.

Schimbul de experiență aduce plus valoare fiecărui mediator.

Promovarea medierii are rezultate printr-o interacțiune directă cu cei care au nevoie de ea.

Pentru cine?

Pentru mediatorii la început de drum, dar și pentru cei cu experiență;

Care doresc să se dezvolte ca mediatori;

Care doresc să se implice în proiecte de promovare a medierii și în dialoguri interprofesionale cu reprezentanții din alte domenii.

Dezbaterea din cadrul ediției a treisprezecea Activ și Eficient în Mediere s-a concentrat pe trei direcții importante: medierea azi, perspective și direcții în ceea ce privește medierea și mediatorii. Analizând situația actuală, s-au făcut o serie de propuneri, temele prezentate putând fi sintetizate astfel:

Medierea azi:

Legislativ: Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, prevederi cu privire la mediere în Codul civil, Codul de procedură civilă, Codul penal și Codul de procedură penală.

Organizare: mediatori activi în toate județele țării, organizarea corpului profesional al mediatorilor în structuri județene și pe lângă Curțile de Apel, adoptarea Statutului.

Consolidarea relațiilor interinstituționale/interprofesionale, în special cu sistemul judiciar.

Relații: interinstituționale/interprofesionale.

Perspective:

Proiect de modificare a Legii nr. 192/2006, transpunerea Directivei 11/2013 privind soluționarea alternativă a litigiilor între consumatori și comercianți, înființarea Oficiului de Mediere și Arbitraj pentru Conflicte Colective de Muncă, valorificarea oportunităților de finanțare, dezvoltarea relațiilor interinstituționale la nivelul Consiliului de Mediere.

Direcții:

Creșterea calității exercitării profesiei (publicitatea profesiei, formarea inițială și continuă, actualizarea datelor din Tabloul mediatorilor)

Promovarea și creșterea vizibilității medierii (mass-media, proiecte, evenimente, campanii ș.a).

Click pe imagine pentru a deschide galeria foto![1]


Joi, 26 noiembrie 2015

începând cu ora 17:30

 București,

Centrul Pro Training Mediation, Calea Moșilor Nr. 241

 Centrul Pro Training Mediation

În cadrul acestui eveniment se vor pune în discuție, aspecte legate de starea actuală a medierii în România, analizând noutățile din domeniu, perspectivele pentru mediere și mediatori și direcțiile potențiale de acțiune..

Scopul acestui proiect este de a oferi mediatorilor, atât celor la început de drum, dar și celor cu experiență, informații utile, tehnici și mijloace actuale și adaptate de practicare a medierii, prin crearea unui mediu profesionist de dezbateri a subiectelor de actualitate și oportunități de interacțiune cu reprezentați ai altor arii de activitate.

Evenimentul va avea loc la Centrul Pro Training Mediation, din Calea Moșilor Nr. 241, în data de 26 noiembrie a.c., începând cu ora 17:30

Participarea este gratuită și se poate confirma prin transmiterea unui email la adresa andreea.radut@trainingpro.ro.

Sursa informației este Pro Training Mediation Intens (www.trainingpro.ro).


 [1] Fotografii de Bianca Ionescu
[Cum a fost] Forumul „Activ și eficient în mediere. Starea medierii. Noutăți, perspective și direcții” – Ediția a 13-a, București was last modified: decembrie 2nd, 2015 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: