Formularul 112 „Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” – aprobare (OMFPMMPSMS nr. 1942/979/819/2020)

22 mai 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 429

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul publicat în Monitorul Oficial

Inteligența artificială în materie penală
Sumar
Ordinul ministrului finanțelor publice, ministrului muncii și protecției sociale și ministrului sănătății (OMFPMMPSMS) nr. 1942/979/819/2020 pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a „Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate”

(M. Of. nr. 426 din 21 mai 2020)

 

Se aprobă modelul, conținutul, precum și modalitatea de depunere și de gestionare a „Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate”.

 

În M. Of. nr. 426 din 21 mai 2020 a fost publicat OMFPMMPSMS nr. 1942/979/819/2020 pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a „Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate”.

Astfel, prin respectivul ordin se aprobă modelul, conținutul, precum și modalitatea de depunere și de gestionare a „Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate”.

Prin același ordin se aprobă și următoarele documente:

Anexa nr. 1.1 („Anexa angajator”);

Anexa nr. 1.2 („Anexa asigurat”).

De asemenea, se aprobă și nomenclatoarele prevăzute la anexele nr. 2-5, conținând următoarele:

Anexa nr. 2 (Nomenclatorul „Creanțe fiscale”);

Anexa nr. 3 (Nomenclatorul „Tip asigurat pentru alte entități asimilate angajatorului”);

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Anexa nr. 4 (Nomenclatorul „Tip asigurat”);

Anexa nr. 5 (Nomenclatorul „Indicativ condiții speciale”).

Totodată, ordinul include și anexele nr. 6-7, cu următorul conținut:

Anexa nr. 6 (Instrucțiuni de completare a formularului 112 „Declarație privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate”).

Anexa nr. 7 (Caracteristici de editare, modul de difuzare, de utilizare și păstrare a „Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate”).

 

Vă prezentăm, în continuare, modelul formularului 112 „Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate”, astfel:

 

„112

DECLARAȚIE PRIVIND OBLIGAȚIILE DE PLATĂ A CONTRIBUȚIILOR SOCIALE, IMPOZITULUI PE VENIT ȘI EVIDENȚA NOMINALĂ A PERSOANELOR ASIGURATE

Perioada de raportare
LunăAn
Declarație rectificativă
Declarație depusă ca urmare a acordării unor drepturi bănești în baza unor hotărâri judecătorești definitive și irevocabile/hotărâri judecătorești definitive și executorii, potrivit art. 147 alin. (3) și art. 169 alin. (3) din Codul fiscal
Declarație depusă ca urmare a unei inspecții fiscale sau ca urmare a stabilirii obligațiilor fiscale din oficiu
Declarație depusă după anularea rezervei verificării ulterioare conform Codului de procedură fiscală:– art. 105 alin. (6) lit. a)|_|
– art. 105 alin. (6) lit. b)|_|
Declarație depusă potrivit art. 90 alin. (4) din Codul de procedură fiscală|_|
Codul de identificare fiscală al succesorului|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Declarație depusă ca urmare a acordării cumulat de sume potrivit art. 146 alin. (10) și (11) din Codul fiscal|_|
Declarație depusă ca urmare a acordării unor sume reprezentând salarii sau diferențe de salarii/solde, stabilite prin lege, potrivit art. 147 alin. (31) și art. 169 alin. (31) și (32) din Codul fiscal|_|

SECȚIUNEA – DATE DE IDENTIFICARE ALE PLĂTITORULUI

Cod de identificare fiscală
Denumire
Adresă domiciliu fiscal
TelefonFaxE-mail
Cod CAEN activitate principală

SECȚIUNEA – Creanțe fiscale

Nr. crt.Denumire creanță fiscalăSuma
Cod bugetar1. Datorată
2. Deductibilă
3. Scutită/Exceptată
4. De plată (rd.1-rd.2-rd.3)
Total obligații de plată

Prezenta declarație reprezintă titlu de creanță și produce efectele juridice ale înștiințării de plată de la data depunerii acesteia, în condițiile legii.

Sub sancțiunile aplicate faptei de fals în declarații, declar că datele din această declarație sunt corecte și complete.

Nume,Prenume,Semnătura și ștampila
Funcția/calitatea

Loc rezervat autorității competente

Număr de înregistrareData

Număr de operator de date cu caracter personal 759

Document care conține date cu caracter personal protejate de prevederile Regulamentului (UE) 2016/679”.

 

 

Formularul 112 „Declarație privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate” – aprobare (OMFPMMPSMS nr. 1942/979/819/2020) was last modified: mai 22nd, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter