Formularul 085 utilizat pentru stabilirea locului prestării unor servicii prin mijloace electronice către persoane neimpozabile din alte state membre

11 iul. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 790

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

OPANAF nr. 1.783/2019 pentru aprobarea modelului, conținutului și instrucțiunilor de completare ale formularului (085) „Opțiune privind aplicarea/încetarea aplicării prevederilor art. 278 alin. (5) lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal” (M. Of. nr. 559/08.07.2019; intrare in vigoare: 8 iulie 2019)

OPANAF nr. 1.783/2019 aprobă modelul și conținutul formularului (085) „Opțiune privind aplicarea/încetarea aplicării prevederilor art. 278 alin. (5) lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”, precum și procedura de gestionare a acestui formular. Tot, prin acest ordin se organizează în sistemul informatic „Evidența persoanelor impozabile care au optat pentru aplicarea/încetarea aplicării prevederilor art. 278 alin. (5) lit. h) din Codul fiscal”.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Conform art. 278 alin. (5) lit. h) din Codul fiscal, în cazul serviciilor de telecomunicații, serviciilor de radiodifuziune și televiziune, serviciilor furnizate pe cale electronică (servicii electronice), locul prestării acestor servicii îl reprezintă locul unde este stabilit beneficiarul ori unde acesta își are domiciliul stabil sau reședința obișnuită.

Formularul (085) se completează de persoanele impozabile care îndeplinesc condițiile stabilite la art. 278 alin. (8) Cod fiscal (intrate în vigoare la 20 aprilie 2019), respectiv:

– sunt persoane impozabile stabilite sau își au domiciliul stabil ori reședința în România; și

– prestează serviciile electronice (menționate mai sus) către persoane neimpozabile stabilite în alt stat membru; și

– valoarea totală a serviciilor nu depășește 10.000 euro (echivalent – 46.337 lei) în anul calendaristic curent și nici nu a depășit această valoare în anul precedent.

Pe baza acestui formular, persoanele impozabile menționate pot opta:

a) pentru aplicarea prevederilor art. 278 alin. (5) lit. h) C. fisc;
sau
b) pentru încetarea aplicării acestor prevederi (după cel puțin doi ani calendaristici de aplicare).

Formularul (085) se depune la registratura organului fiscal competent sau se comunică prin poștă, cu confirmare de primire.

Formularul 085 utilizat pentru stabilirea locului prestării unor servicii prin mijloace electronice către persoane neimpozabile din alte state membre was last modified: iulie 11th, 2019 by Emilian Duca

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter