Formulare privind înregistrarea în scopuri de TVA

25 iul. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 504

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

OPANAF nr. 1.888/2019 privind modificarea și completarea OPANAF nr. 631/2016 pentru aprobarea modelului și conținutului unor formulare de înregistrare/anularea înregistrării în scopuri de taxă pe valoarea adăugată (M. Of. nr. 592 din 18 iulie 2019; intrare în vigoare: 18 iulie 2019)

Acest ordin modifică OMFP nr. 631/2016 sub următoarele aspecte:

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

1. Se aprobă modelul și conținutul formularului „Decizie privind înregistrarea în scopuri de TVA, potrivit art. 317 alin. (11) din Codul fiscal”.

Art. 317 alin. (11) C.fisc. face referire la anularea înregistrării în scopuri de TVA, de către organele fiscale, în cazul unei persoane impozabile dacă aceasta (i) este declarată inactivă sau (ii) nu era obligată și nici nu avea dreptul să solicite înregistrarea în scopuri de TVA.

În cazul în care încetează situația de inactivitate fiscală care a condus la anularea înregistrării în scopuri de TVA a contribuabilului, organul fiscal atribuie, la cererea acestuia de înregistrare în scopuri de TVA, codul de înregistrare atribuit inițial, anterior anulării.

2. Formularul (091) „Declarație de înregistrare în scopuri de TVA/Declarație de mențiuni a altor persoane care efectuează achiziții intracomunitare sau pentru servicii, precum și pentru agricultorii care efectuează livrări intracomunitare de bunuri” se actualizează corespunzător și va fi depus și de către persoanele impozabile care, după încetarea situației de inactivitate fiscală care a condus la anularea înregistrării în scopuri de TVA, solicită înregistrarea conform art. 317 alin. (11) C.fisc.

3. Formularul (094) „Declarație privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic și care nu au efectuat achiziții intracomunitare de bunuri în anul precedent” se completează și de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care revin la trimestrul calendaristic ca și perioadă fiscală deoarece au utilizat luna ca perioadă fiscală în anul/anii precedenți, nu au mai efectuat achiziții intracomunitare de bunuri și nu au depășit plafonul de 100.000 euro.

Formulare privind înregistrarea în scopuri de TVA was last modified: iulie 25th, 2019 by Emilian Duca
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter