Formulare fiscale

10 ian. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 550

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

OPANAF nr. 4160/2017 privind modificarea și completarea OPANAF nr. 3386/2016 pentru aprobarea modelului și conținutului  formularelor  101  „Declarație privind impozitul pe profit” și 120 „Decont privind accizele” (*intrare în vigoare: 8 ianuarie 2018. Se aplică începând  cu  declararea  obligațiilor  anuale  aferente anului fiscal 2017, M. Of. nr. 14/8 ian. 2018)

Prin  acest  ordin  se modifică  formularul 101  „Declarație privind impozitul pe profit” și formularul 120 „Decont privind accizele”, precum și Instrucțiunile de completare a acestor formulare.

Conferintele Video Universul Juridic

1. Formularul 101

a) Se introduce rubrica „Declarație depusă potrivit art. 90 alin. (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală” care se completează în situația îndeplinirii obligațiilor fiscale de către    succesorii   persoanelor/entităților   care    și-au   încetat existența pentru perioada în care respectiva persoană/entitate a avut calitatea de subiect de drept fiscal.

b) Rubrica „Perioada” se va completa cu:

– perioada din anul fiscal pentru care se datorează impozit pe profit pentru microîntreprinderile existente care au un capital social subscris de cel puțin 45.000 lei și care optează să aplice prevederile Titlului II privind impozitul pe profit;

– anul fiscal modificat pentru contribuabilii care optează pentru un exercițiu financiar diferit de anul calendaristic sau cei care își modifică exercițiul financiar [art. 16 alin. (5), (5^1) și (5^2) C. fisc].

c) Se introduc noi indicatori privind: (i) impozitul pe profit scutit conform art. 22^1 C. fisc. (pentru activitate de inovare, cercetare- dezvoltare), (ii) reducerea de 5% a impozitului pe profit calculat conform O.G.  nr.  23/2017  (aplicarea  opțională  a  sistemului  de plată defalcată a TVA).

2. Formularul 120

Se introduce rubrica „Declarație depusă potrivit art. 90 alin. (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală” care se completează în situația îndeplinirii obligațiilor fiscale de către succesorii  persoanelor/entităților  care  și-au  încetat  existența pentru perioada în care respectiva persoană/entitate a avut calitatea de subiect de drept fiscal.

Formulare fiscale was last modified: ianuarie 10th, 2018 by Emilian Duca
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter