Formular (300) – Decont TVA

7 feb. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1979

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Prin OPANAF nr. 591/2017 se aprobă modelul și conținutul formularului (300) – „Decont de TVA”. Decontul de TVA aprobat prin acest ordin se utilizează începând cu declararea obligațiilor fiscale aferente primei perioade fiscale din 2017.

Față de formularul anterior (aprobat prin OPANAF nr. 588/2016) apar următoarele modificări:

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

§ Se actualizează cota de TVA de 19%, valabilă de la 1 ianuarie 2017.

§ Se introduc rubrici noi referitoare , printre altele, la regimul special pentru agricultori:
a) rd 26 – Compensația în cotă forfetară pentru achiziții de produse și servicii agricole de la furnizori care aplică regimul special pentru agricultori;
b) rd 27 – Regularizări privind compensația în cotă forfetară (se includ sumele rezultate dn corectarea compensației în cotă forfetară pentru achiziții de produse și servicii agricole de la furnizori care aplică regimul special);

§ Se introduc în formular:
a) rd 28.1 – Achiziții de servicii intracomunitare scutite de taxă (cuprinde informațiile din jurnalul de cumpărări privind achizițiile de servicii intracomunitare scutite de TVA);
b) Secțiunea privind facturile emise conform art. 11 alin. (6) și (8) Cod fiscal după înregistrarea în scopuri de TVA pentru operațiuni efectuate în perioada în care codul de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat.

§ Se modifică rd 30 – Sub-total taxă dedusă conform art. 297 și art. 298 sau art. 300 și art. 298 Cod fiscal și compensație în cotă forfetară. Se înscrie TVA efectiv dedusă și compensația în cotă forfetară achitată pentru achiziții de produse și servicii agricole de la furnizori care aplică regimul special pentru agricultori.

§ Se corelează prevederile acestui ordin cu cele ale Codului de procedură fiscală. Astfel, dacă termenul de declarare pentru formularul (300) se împlinește la 25 decembrie, decontul se va depune până la data de 21 decembrie. Dacă această dată este o zi nelucrătoare, formularul se depune până în utima zi lucrătoare anterioară datei de 21 decembrie.

Formular (300) – Decont TVA was last modified: februarie 7th, 2017 by Emilian Duca

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter