Formular 230

6 mart. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 689

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ordinul președintelui ANAF nr. 614/2020 privind modificarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 147/2020 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private, conform legii, precum și a modelului și conținutului unor formulare (M.Of. nr. 181/ 5 martie 2020)

1. Prin acest ordin se aduc unele modificări formularului (230) după cum urmează:

Inteligența artificială în materie penală

1.1. Denumirea formularului (230) a devenit: „Cerere privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii/ Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat”.

1.2. Notificarea transmisă de către organul fiscal are o nouă denumire: „Notificare privind direcționarea unei sume din impozitul anual datorat pentru susținerea entităților nonprofit/unităților de cult”.

1.3. Formularul 230 este restructurat și include trei secțiuni:

1.3.1. Secțiunea „Date de identificare a contribuabilului

1.3.2. Secțiunea II (nou introdusă) cu denumirea „Opțiunea privind destinația unei sume din impozitul datorat pe veniturile din salarii, pensii, precum și activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă pentru care impozitul se reține la sursă.
Această secțiune se completează de către contribuabilii care, în anul 2019 (perioada 1 ianuarie – 31 martie 2019 sau perioada 1 aprilie – 31 decembrie 2019), au realizat:
(i) venituri din salarii și asimilate,
(ii) pensii; și/sau
(iii) activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă,
pentru care impozitul se reține la sursă și care dispun direcționerea unei sume (2% sau 3,5%) din impozitul anual datorat pentru susținerea entităților nonprofit/unităților de cult sau acordarea de burse private.

1.3.3. Secțiunea III – Destinația unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat pentru perioada 1 aprilie – 31 decembrie 2019, pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private, conform legii.
Această secțiune se completează de către contribuabilii care, în anul 2019 (1 ianuarie – 31 decembrie) au realizat venituri din:
(i) activități independente/activități agricole, impuse pe bază de norme de venit,
(ii) drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real; și/sau
(iii) din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit și care dispun direcționarea unei sume de până la 3,5% din impozitul anual pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii, a unităților de cult sau acordarea de burse private.

2. Formularele (230) aprobate prin OPANAF nr. 50/2029, OPANAF 147/2020 și OPANAF nr. 614/2020 sunt valabile și pot fi depuse până la 25 mai 2020 (anterior, 15 martie 2020).
Formularele depuse până la data de 5 martie 2020 (data publicării ordinului în Monitorul Oficial) rămân valabile.

3. Pentru veniturile care se declară prin declarația unică, opțiunea privind direcționarea unei cote de 2%/3,5% din impozitul pe venit se exercită prin completarea secțiunii
corespunzătoare din declarația unică.

Formular 230 was last modified: martie 6th, 2020 by Emilian Duca
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter