Formarea iniţială în instituţiile de formare ale MAI a poliţiştilor locali (OMAI nr. 9/2020)

16 ian. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1223

Actul normativ

Sumar
OMAI nr. 9/2020 privind Formarea inițială, în anul 2020, în instituțiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne a polițiștilor locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice și în domeniul circulației rutiere

 

(M. Of. nr. 23 din 14 ianuarie 2020)

Se aprobă OMAI nr. 9/2020 privind Formarea inițială, în anul 2020, în instituțiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne a polițiștilor locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice și în domeniul circulației rutiere

În M. Of. nr. 23 din data de 14 ianuarie 2020 s-a publicat OMAI nr. 9/2020 privind Formarea inițială, în anul 2020, în instituțiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne a polițiștilor locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice și în domeniul circulației rutiere.

Vă prezentăm, în continuare, dispozițiile respectivului ordin.

Art. 1

„Instituțiile de formare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne alocă, în anul 2020, un număr de 515 locuri în vederea formării inițiale a polițiștilor locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice și în domeniul circulației rutiere, precum și un număr de 30 de locuri în vederea parcurgerii modulului de management”.

Art. 2

„Instituțiile de formare prevăzute la art. 1, repartizarea numărului de locuri, perioadele în care se realizează programele de formare inițială, precum și cuantumul cheltuielilor de școlarizare/cursant/program de formare inițială/modul de management sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin”.

Art. 3

„(1) Grupele de studiu sunt compuse dintr-un număr cuprins între 15 și 35 de cursanți, stabilit de conducătorii instituțiilor care asigură formarea inițială, în limita numărului de locuri repartizat, care dispun și înmatricularea acestora.

(2) Grupele modulului de management pot fi compuse din minimum 5 cursanți”.

Art. 4

„(1) Achitarea cheltuielilor de școlarizare privind programele de formare inițială și modulele de management, precum și a cheltuielilor de cazare și servire a hranei se realizează de către structurile poliției locale, în baza contractelor de formare profesională încheiate în acest scop.

(2) Repetarea programului de formare inițială sau a modulului de management se face, la solicitarea structurii de poliție locală, cu suportarea din nou a cheltuielilor prevăzute la alin. (1), detaliate după caz”.

Art. 5

„Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

Prezentul ordin cuprinde o anexă în care sunt prevăzute instituțiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne care asigură formarea inițială a polițiștilor locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice și în domeniul circulației rutiere, perioadele în care se realizează programele de formare inițială și numărul de locuri repartizat fiecărei instituții de formare, precum și instituția care organizează modulul de management pentru polițiștii locali, perioadele în care se realizează și numărul de locuri repartizat.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

De asemenea, în cuprinsul acesteia se prevede cuantumul cheltuielilor de școlarizare/cursant/program de formare inițială/modul de management.

Formarea inițială în instituțiile de formare ale MAI a polițiștilor locali (OMAI nr. 9/2020) was last modified: ianuarie 16th, 2020 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter