Fondul de Dezvoltare şi Investiţii va fi transferat la Ministerul Lucrărilor Publice şi Administraţiei

16 dec. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 257

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Noul ambasador al SUA în România, avocatul Adrian Zuckerman, a avut sâmbătă o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

„Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul Bogdan Aurescu a transmis ambasadorului SUA urări călduroase de bun-venit cu ocazia revenirii acestuia în România, exprimând satisfacția părții române pentru menținerea neîntreruptă a reprezentării diplomatice americane, la nivel de ambasador, la București. De asemenea, ministrul i-a urat noului ambasador mult succes în îndeplinirea mandatului său și l-a asigurat de tot sprijinul MAE și al său personal în acest scop. Totodată, cei doi oficiali au realizat o trecere în revistă a priorităților din relația bilaterală, în pregătirea dialogului politico-diplomatic din 2020, când se vor împlini 140 de ani de la stabilirea relațiilor bilaterale, în acest context, Aurescu reamintind aspectele abordate în discuția recentă foarte bună cu secretarul de stat al SUA”, notează Agerpres.

„A existat, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la contextul regional de securitate, ministrul Bogdan Aurescu subliniind că România este un aliat de încredere al SUA, deosebit de implicat și pro-activ în regiunea Mării Negre și a evidențiat necesitatea creșterii prezenței militare americane pe teritoriul României”, se arată în comunicatul MAE, scrie Agerpres.

Brașov: Conferința GDPR în profesiile liberale, instituții și companii

Presa scrie azi că Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI) va fi transferat la Ministerul Lucrărilor Publice și Administrației.

„Un capitol important al acestui proiect de lege privește Fondul de Dezvoltare și Investiții, o schemă, de fapt, de împrumuturi fictive, prin care fostul Guvern a amăgit autoritățile locale cu contracte de finanțare fără o sursă bugetară reală, ci doar pentru a evita înscrierea unor credite de angajament în calculul deficitului bugetar. (…) Acest mecanism de finanțare, urmare a proiectului de lege aflat în prima lectură și pentru care Guvernul urmează să-și angajeze răspunderea, va fi desființat. (…) Fondul de Dezvoltare și Investiții se transferă de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză, care trebuie să revină la misiunea ei de bază, aceea de a face prognoze și studii de impact bugetar, se transferă la Ministerul Lucrărilor Publice și Administrației, iar valoarea împrumuturilor acordate în cadrul contractelor de finanțare deja semnate, 239 de contracte de finanțare semnate, dintre care 40 au primit deja avans sau deconturi în perioada 1 octombrie – 8 noiembrie, se diminuează la valoarea deja virată beneficiarilor și diferența neutilizată se restituie până la sfârșitul anului într-un cont la MLPDA”, a declarat șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, vineri, la finalul ședinței de Guvern, scrie azi Agerpres.

Fiind întrebat dacă FDI va fi desființat, Dancă a explicat că „de trei săptămâni acest Fond, din punct de vedere juridic, este «greu de ucis»”, mai arată Agerpres.

„Am încercat mai multe formule juridice astfel încât să anticipăm și să evităm posibile litigii în instanță ca urmare a desființării abuzive a acestui fond. Prin urmare, am transferat fondul la Ministerul Lucrărilor Publice și nu se mai alocă împrumuturi, iar valoarea împrumuturilor contractate se diminuează la valoarea împrumuturilor acordate. Practic, cei care au primit bani prin acest fond, vorbim de aproximativ 40 de proiecte, rămân cu banii luați, nu mai primesc nimic în plus. În același timp, păstrăm prevederea că ei trebuie să ramburseze banii. Și atunci, pentru a putea rambursa banii, trebuie să rămână un cont disponibil la Ministerul Lucrărilor Publice, unde urmează să se ramburseze banii respectivi. Este o formulă de a ne proteja împotriva unor litigii, pe de altă parte asigurăm cadrul de recuperare a sumelor date pentru aceste împrumuturi”, a declarat Dancă, conform agenției citate.

DIICOT a aniversat  15 ani de la înființare; cu acest prilej a fost organizată o reunion,e la care a participat și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

„Cătălin Predoiu a participat la reuniunea organizată cu prilejul împlinirii a 15 ani de la înființarea DIICOT, unde a precizat că Ministerul Justiției va promova desființarea SIIJ și a atras atenția că șeful CSM trebuie ales cu majoritate, nu la limită. Acesta a abordat, în discursul său, și Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). «Ministerul Justiției va promova desființarea SIIJ, pentru motive pe care le-a arătat public în numeroase ocazii, inclusiv pentru cele care țin de opțiunile magistraților consultați și criticile formulate în rapoartele de țară», se mai arată în sursa citată, relatează Cotidianul

Ministerul Justiției consideră că ar fi un semnal pozitiv, ca viitorul președinte al CSM să fie ales în urma unei majorități generate de magistrații din plenul CSM, mai notează jurnaliștii.

„Ministerul Justiției consideră că ar fi extrem de pozitiv, inclusiv ca semnal pentru coeziunea sistemului judiciar ca viitorul președinte al CSM să fie ales în urma unei majorități generate de magistrații din plenul CSM, nu determinat la limită pe baza unui vot hotărâtor al unui factor politic reprezentat în CSM de ministrul Justiției. O astfel de evoluție ar răspunde și criticilor/recomandărilor din cadrul Raportului MCV care constată sciziunile din cadrul CSM și sistemul judiciar, considerându-le o vulnerabilitate la adresa funcționalității sistemului”, a afirmat ministrul Justiției Cătălin Predoiu, în discursul rostit  la aniversarea a 15 ani de la înființarea DIICOT, scrie News.ro.

Seară frumoasă!

Fondul de Dezvoltare și Investiții va fi transferat la Ministerul Lucrărilor Publice și Administrației was last modified: decembrie 16th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter