Fiecare își apără interesele și, din punct de vedere legal, răspundem pentru acțiunile noastre

16 oct. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 942
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Mircea Fica: Bună ziua. Stăm de vorbă cu dl Nicolae Galdea, decanul Baroului Mureș – un barou foarte activ, cu avocați dinamici, eficienți. Dacă ne puteți spune ce mesaj aveți pentru acest eveniment pentru avocații din Baroul București?

Campanie Craciun UJmag 2020

Nicolae Galdea: În primul rând mulțumesc dlui decan Dragne pentru invitația acordată, este o onoare pentru mine a participa, din partea Baroului Mureș, la acest eveniment. Toate gândurile frumoase vin din Ardeal pentru Baroul București. La mulți ani și toate cele bune! Bineînțeles, pentru colegii din București – prosperitate, liniște și numai bucurii!

În ceea ce privește evenimentul, e clar că particip pentru prima dată la acest eveniment, este un eveniment deosebit, mulțumesc organizatorilor și, bineînțeles, promit că voi mai participa la acest eveniment.

Mircea Fica: Baroul Mureș, la rândul său, organizează niște evenimente dedicate Centenarului. Dacă ne puteți da mai multe detalii, vă rog.

Nicolae Galdea: Am reușit să organizăm, pe data de 1 septembrie deja, un astfel de eveniment, și pot să spun că este o mare realizare pentru mine, ca decan, să reușesc să fiu alături de președintele Camerei Notarilor Publici, de președintele Camerei Executorilor Judecătorești și de primarul Municipiului Târnăveni, oraș în care am reușit să dezvelim bustul fostului mare avocat Romulus Boilă. Această organizare a evenimentului a fost posibilă printr-o unire peste timp a celor trei profesii, beneficiind, bineînțeles, și de sprijinul administrației dlui primar Sorin Megheșan, căruia îi mulțumesc pe această cale.

Mircea Fica: Una din ideile desprinse în aceste două zile ale evenimentului Zilele Baroului București a fost aceea că ar fi nevoie de o colaborare mai strânsă între avocați și instituțiile statului – CSM, parchete, tribunale, judecătorii, curți de apel. Cum colaborează avocații din Mureș cu instituțiile din sistemul judiciar?

Nicolae Galdea: Pot să spun că avem un model de colaborare deosebit, participăm la conferințe de pregătire profesională – și aici fac o paranteză: Colegul de la Chișinău spunea că la dânșii, în Chișinău, prezența judecătorilor la masă cu avocații este așa, cu semnul întrebării, și se feresc judecătorii să facă acest lucru. La noi nu. La noi este, pot să spun, un obicei deja, care continuă și în prezent, pregătirile profesionale organizate împreună cu membrii Curții de Apel Târgu Mureș – vă dau un exemplu: în această lună și după aceea și în octombrie vom avea două astfel de seminarii la care participă avocați alături de judecători și procurori, relația este una foarte bună. În schimb, s-a discutat aici și de acea problemă a accesului colegilor avocați cu telefoanele în sediile parchetelor și a organelor de urmărire penală. Am încercat noi, Baroul Mureș, și am intentat un proces în contradictoriu cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș, în care am solicitat ca instanța de judecată să anuleze acel ordin care interzicea avocaților accesul în sediile parchetelor cu telefoanele mobile. Din păcate, am ajuns în situația în care atât acțiunea, cât și recursul, ne-au fost respinse și în aceste momente suntem în aceeași situație cu colegii din țară. Mă gândesc – și e posibil să avem discuții în cadrul consiliului – ca într-o acțiune concertată să reușim, poate, la nivel național, să răsturnăm această chestiune ce ține de accesul colegilor avocați cu telefoanele la aceste instituții, deoarece ar trebui să pornim de la bună-credință, și nu de la rea-credință. Nimeni nu dorește să facă rău, fiecare își apără interesele, și, din punct de vedere legal, răspundem pentru acțiunile noastre.

Mircea Fica: Și la final, vă rugăm un mesaj pentru cititorii Universului Juridic și canalelor sale video.

Nicolae Galdea: Este un loc, Universul Juridic, unde găsești foarte multă informație, o informație pregătită foarte bine, spun, de către realizatorii acestor saituri și acestor emisiuni și îi îndemn pe toți colegii avocați să le urmărească, pentru că au numai de câștigat în activitatea profesională.

Mircea Fica: Vă mulțumim frumos. Mult succes!

Fiecare își apără interesele și, din punct de vedere legal, răspundem pentru acțiunile noastre was last modified: octombrie 16th, 2018 by Nicolae Galdea

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter