Lansare Festivitatea de decernare a Premiilor Știintifice UJR pentru anul 2017

4068       0

[Cum a fost] Festivitatea de decernare a Premiilor Știintifice UJR pentru anul 2017 📅 15 decembrie 2017 București [Cum a fost] Festivitatea de decernare a Premiilor Știintifice UJR pentru anul 2017

Data 15 decembrie 2017
Locația

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 15 decembrie 2017: Cum a fost

Vineri, 15 decembrie, sala „I.L. Caragiale” a Hotelului Ramada Majestic din București a găzduit ediția cu numărul 26 a Premiilor Uniunii Juriștilor din România. La gala de decernare a premiilor au dat curs invitației reputați profesori universitari și numeroși magistrați, avocați și alți specialiști din domeniul dreptului.

Festivitatea a început cu un discurs al domnului Ioan Chelaru, Președintele Uniunii Juriștilor din România, care a mulțumit participanților pentru prezența la acest deosebit eveniment prin care sunt recompensați cei mai prolifici autori în domeniul dreptului pe anul în curs.

Primul premiu decernat, Premiul „Mihail Eliescu”, în domeniul dreptului civil, a revenit domnului Marian Nicolae pentru lucrarea „Drept Civil. Teoria generală – Vol. I. Teoria dreptului civil”, apărută la Editura Solomon. Laudatio pentru acest premiu a fost rostit de domnul Mircea Bob.

Marian Nicolae

În continuare, a fost decernat Premiul „I.L. Georgescu”, oferit pentru lucrarea „Dreptul comerțului internațional. Tratat – Partea generală și partea specială,  (Editura Universul Juridic)”, autori Dragoș Alexandru Sitaru și Șerban-Alexandru Stănescu. În cazul acestui premiu, Laudatio a fost rostit de domnul Ioan Macovei.

Alexandru Sitaru

Următorul moment al serii a fost decernarea Premiului „Vintilă Dongoroz” domnului Mihai Adrian Hotca pentru volumul „Manual de drept penal. Partea generală”, apărut la Editura Universul Juridic, Laudatio fiind rostit de domnul Ovidiu Predescu.

Mihai Hotca

Premiul „Anibal Teodorescu” a revenit Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” pentru cartea „Constituția României. Comentarii și Explicații”, publicată la Editura C.H. Beck și coordonată de domnul Cristian Ionescu și doamna Corina Adriana Dumitrescu. Autori ai lucrării sunt doamna Cristina Bălăceanu, domnul Titus Corlățean, domnul Cristian Jora, doamna Laura Macarovschi, domnul Bogdan Pătrașcu și doamnele Roxana Mariana Popescu, Agata Mihaela Popescu și Doina Maria Tilea. Onoarea de a rosti Laudatio în cazul acestui premiu a aparținut domnului Nicolae Popa.

Universitatea Dimitrie Cantemir

Următorul premiu acordat cu prilejul acestei galei, „Andrei Rădulescu”, în domeniul științelor interdisciplinare, a fost acordat domnului Ioan Macovei pentru lucrarea „Tratat de drept internațional privat”, apărută la Editura Universul Juridic, domnul Gheorghe Gheorghiu având rolul de a rosti Laudatio.

Ioan Macovei

Premiul Revistei „Dreptul”, pentru publicistică științifică în domeniul dreptului a fost acordat domnilor Gheorghe Dobrican și Augustin Fuerea. Laudatio pentru acest premiu a fost rostit de domnul Ovidiu Predescu.

Gheorghe Dobrican si Augustin Fuerea

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Volumul „Drept procesual civil. Vol. I, II și III, Ediția a II-a”, autor Mihaela Tăbârcă, (Editura Solomon) a primit din partea Uniunii Juriștilor din România premiul „Viorel Ciobanu”, în domeniul dreptului procesual civil și dreptului internațional. Laudatio a fost rostit de doamna Evelina Oprina.

Mihaela Tabarca

În cadrul Festivității de decernare au fost oferite și două Diplome de excelență. Prima a fost pentru cartea „Codul Muncii și Legea Dialogului Social – comentarii și explicații”, publicată la Editura Universul Juridic, volum coordonat de Ion Traian Ștefănescu, iar cea de-a doua a fost oferită doamnei Nicoleta Țândăreanu pentru lucrarea „Codul insolvenței comentat. Vol I – art. 1-182. Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență”, publicată tot la Editura Universul Juridic.

Ion Traian Stefanescu

Nicoleta Tandareanu


Uniunea Juriștilor din România are plăcerea să vă invite la festivitatea de decernare a premiilor științifice pe anul 2017. Manifestarea, aflată la cea de-a 26-a ediție, își propune să facă cunoscute cele mai reprezentative lucrări cu caracter juridic editate în acest an.

Evenimentul va fi găzduit de către Ramada București Majestic Hotel și va debuta începând cu ora 12:00, în sala „I.L. Caragiale”, cu festivitatea de decernare a premiilor științifice, urmând a continua, în partea a doua, începând cu ora 13:30, cu lansarea nr. 2/2017 al revistei Legal Point.

Revista Legal Point vorbește despre bucuria sinceră a discuției, a ideilor izvorâte din interacțiunea pe care oamenii o dezvoltă în momentele speciale, despre bucuria vederii ori revederii. Cuvintele dintre aceste coperți sunt cărămizile cu care clădim această stare specială pe care dorim să o împărtășim. Celebrăm bucuria interacțiunii cu invitații noștri, tușând acele trăiri care trădează căldura amfitrionului ce pune interlocutorul în lumina care îl avantajează cel mai bine. Timpul s-a compactat. Trăim vremi și vremuri care ne apasă sau ne trăiesc. Legal Point nu se grăbește. Celebrează lucrurile în care credem și cărora le rămânem fideli.

În cadrul ceremoniei vor fi decernate Premiile revistei Legal Point nr. 2/2017. Ele vorbesc despre percepția asupra celor ce se întâmplă în jurul nostru. Este modalitatea de a arăta că nu suntem indiferenți. Că ajung la noi lucrurile importante. Conferindu-le, oprim timpul punând în lumină oamenii care stau la baza lor. Le admirăm realizările și ne bucurăm că le putem celebra. Într-o lume în care reperele devin relative, îndrăznim să propunem standarde care să le statueze.

Lansare Legal Point nr 2/2017 Premiile UJR Uniunii Juristilor din Romania 2017

[Cum a fost] Festivitatea de decernare a Premiilor Știintifice UJR pentru anul 2017 was last modified: ianuarie 16th, 2018 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: