Festivitate de premiere [CUM A FOST] Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2018

2564       0

[CUM A FOST] Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2018 📅 23 octombrie 2019 București [CUM A FOST] Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2018

Data 23 octombrie 2019
Locația Sala „Constantin Stoicescu”, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46, sector 5, București

Editura Universul Juridic și Revista Română de Drept Privat, în colaborare cu Facultatea de Drept a Universității din București, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, Uniunea Națională a Barourilor din România, Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, Asociația Henri CapitantRomânia, au organizat în seara zilei de 23 octombrie 2019, în Sala „Constantin Stoicescu” a Facultății de Drept, Universitatea din București, festivitatea de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2018.

 

Festivitatea de acordare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat a devenit un eveniment recunoscut, care celebrează știința în domeniul dreptului privat, răsplătind formal autorii și lucrările cele mai reprezentative în această materie într-un cadru sărbătoresc.

 

Conform tradiției împământenite începând cu anul 2007, când a avut loc prima festivitate, nominalizările pentru Premiile Revistei Române de Drept Privat au vizat anul 2018, pentru că distincțiile se acordă, în mod tradițional, pentru lucrările apărute cu un an în urmă, timp suficient pentru ca acestea să fi ajuns în atenția cititorilor, adunând comentarii și aprecieri binemeritate.

 

Juriul care a deliberat și a stabilit premiile RRDP – ediția 2018 a fost constituit din personalități de prim rang ale comunității juridice din România: prof. univ. dr. Flavius Baias (decanul Facultății de Drept, Universitatea din București), prof. univ. dr. Corneliu Bîrsan (fost judecător la CEDO), prof. univ. dr. Liviu Pop (membru corespondent al Academiei Române), prof. univ. dr. Ionuț-Florin Popa (Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca) și prof. univ. dr. Sevastian Cercel (decanul Facultății de Drept, Universitatea din Craiova).

 

Cei peste 50 de invitați prezenți la ceremonie au fost întâmpinați de amfitrionul serii, prof. univ. dr. Valeriu Stoica, cel care s-a adresat asistenței cu un mesaj mobilizator și plin de spirit.

 

Premiul „Octavian Căpățînă”, acordat în colaborare cu Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România pentru cel mai original și valoros studiu publicat în paginile revistei în cursul anului 2018, a fost anunțat de către dna prof. univ. dr. Brândușa Ștefănescu și a fost decernat câștigătorului de către dl Stan Tîrnoveanu, prim-vicepreședintele UNPIR. Laureatul acestui premiu a fost dl Mihai David, pentru articolul „Acțiunile de carte funciară în interferență cu acțiunile de drept comun”, publicat în RRDP nr. 2/2018.

 

Premiul „Henri Capitant”, acordat împreună cu Uniunea Națională a Notarilor Publici din România pentru cea mai bună teză sau monografie juridică a anului 2018 pe teme de drept privat, a fost anunțat de dl prof. univ. dr. Mircea Dan Bob și a fost decernat câștigătoarei de către dl prof. Bogdan Ciucă, membru al Biroului Executiv al UNNPR. Laureata acestui premiu a fost dna Patricia-Oana Vanca, pentru lucrarea „Acțiunea civilă în procesul penal”, apărută la Editura Universul Juridic, București.

 

Premiul „Traian Ionașcu”, acordat în colaborare cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România pentru cea mai bună carte a anului 2018 pe teme de drept privat, a fost anunțat de dl prof. univ. dr. Flavius Baias și a fost înmânat câștigătorilor de către dl Marius Morari, președintele UNEJ. Premiul a fost decernat colectivului constituit din domnii Francisc Deak (la festivitate fiind prezenți dna Elisabeta Deak, soția, și dl Otto Deak, fiul dlui prof. Francisc Deak), Lucian Mihai și Romeo Popescu, pentru lucrarea „Tratat de drept civil. Contracte speciale”, ediția a V-a, apărută la Editura Universul Juridic.

 

În fine, Premiul „Matei Barbu Cantacuzino”, acordat în colaborare cu Uniunea Națională a Barourilor din România pentru întreaga activitate în domeniul dreptului privat Opera Omnia, a fost anunțat de dl prof. univ. dr. Valeriu Stoica, fiind însoțit de Laudationes rostite de către dna prof. univ. dr. Călina Jugastru și de către dl prof. univ. dr., av. Traian Briciu, președintele UNBR, care a și înmânat distincția. Laureatul acestei importante distincții a fost, în acest an, dl prof. univ. dr. Ioan Leș.

 

Festivitatea a fost închisă de alocuțiunile de final ale dlui prof. univ. dr. Valeriu Stoica și președintelui Grupului Universul Juridic, dl Nicolae Cîrstea.

 


 

Festivitatea de acordare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat a devenit un eveniment recunoscut, care celebrează știința în domeniul dreptului privat, omagiind autorii și lucrările cele mai reprezentative în această materie.

Nominalizările pentru Premiile Revistei Române de Drept Privat pe anul 2018, conform tradiției implementate începând cu anul 2007, când a avut loc prima festivitate, presupun ca distincțiile să fie acordate cu un an în urmă, pentru ca lucrările și articolele propuse spre premiere să fi avut suficient timp pentru a ajunge pe masa cititorilor, să fi fost deja parcurse și aprofundate.

În acest an se vor decerna următoarele premii:

Premiul „Matei B. Cantacuzino” se va acorda în colaborare cu Uniunea Națională a Barourilor din România unei personalități de marcă din domeniul dreptului privat, pentru întreaga activitate în domeniul dreptului privat, OPERA OMNIA.

Premiul „Traian Ionașcu” – pentru cea mai bună carte a anului 2018 din domeniul dreptului privat – se va acorda în colaborare cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România. Nominalizările sunt:

1. Gheorghe Piperea, Protecția consumatorilor în contractele comerciale, Ed. C.H. Beck, București, 2018

2. Francisc Deak, Lucian Mihai, Romeo Popescu, Tratat de drept civil. Contracte speciale, ediția a V-a, actualizată și completată (4 volume – 2017-2019), Ed. Universul Juridic, București

Premiul „Henri Capitant” – pentru cea mai bună teză sau monografie juridică a anului 2018 pe teme de drept privat – va fi acordat în colaborare cu Asociația „Henri Capitant” – România și Uniunea Națională a Notarilor Publici din România. Nominalizările sunt:

1. Nicolae-Horia Țiț, Încuviințarea executării silite, Ed. Universul Juridic, București, 2018

2. Carmen-Nicoleta Bărbieru, Rolul grupului european de interes economic în activitatea de comerț internațional, Ed. Universul Juridic, București, 2018

3. Vasile Bozeșan, Condițiile esențiale ale executării silite. Conformitatea, efectivitatea, integralitatea și promptitudinea, Ed. Universul Juridic, București, 2018

4. Ana-Luisa Chelaru, Repere actuale în dreptul internațional privat. Persoanele. Succesiunile. Familia, Ed. Universul Juridic, București, 2018

5. Elena-Cristina Savu, Contractul de asigurare, Ed. C.H. Beck, București, 2018

6. Delia Narcisa Theohari, Decăderea în reglementarea noului Cod civil, Ed. Hamangiu, București, 2018

7. Patricia-Oana Vanca, Acțiunea civilă în procesul penal, Ed. Universul Juridic, București, 2018

Premiul „Octavian Căpățînă”, pentru cel mai original și valoros studiu publicat în paginile revistei în cursul anului 2018, va fi acordat de Editura Universul Juridic și Revista Română de Drept Privat în colaborare cu Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România, pe baza voturilor membrilor Consiliului științific – partea română.

Suntem onorați să fim parteneri în acest demers cu uniunile profesionale, care s-au implicat și susțin această manifestare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat de unsprezece ani. Astfel, mulțumirile noastre se îndreaptă către Uniunea Națională a Notarilor Publici din România și domnul președinte Viorel Mănescu, Uniunea Națională a Barourilor din România și domnul președinte Traian Briciu, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești și domnul președinte Marius Iacob Morari, Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România și domnul președinte Niculae Bălan.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag la festivitatea noastră miercuri, 23 octombrie, începând cu ora 17.00, în Sala „Constantin Stoicescu”, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46, sector 5, București.

Participarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Dacă doriți să participați la eveniment, vă rugăm să confirmați prezența dumneavoastră la numărul de telefon 0734.303.103 sau la adresa de e-mail marketing [at] universuljuridic.ro până la data de 18 octombrie 2019.

 

👍Vezi aici: Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2017

👍Vezi aici: Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2016

👍Vezi aici: Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2015

👍Vezi aici: Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2014

 

 


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

[CUM A FOST] Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2018 was last modified: octombrie 25th, 2019 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: