Festivitate de premiere [CUM A FOST] Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2017

3455       0

[CUM A FOST] Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2017 📅 26 octombrie 2018 București [CUM A FOST] Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2017

Data 26 octombrie 2018
Locația Amfiteatrul „Alexandru Ioan Cuza”, Camera de Comerț și Industrie a României, Bd. Octavian Goga nr. 2.

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

 [CUM A FOST] Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2017

În cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2017, organizată în Amfiteatrul „Alexandru Ioan Cuza”, Camera de Comerț și Industrie a României, începând cu ora 14, zeci de specialiști în domeniul dreptului – profesori universitari, judecători, procurori, avocați, executori judecătorești, practicieni în insolvență – s-au reunit vineri, 26 octombrie 2018, pentru a premia cele mai reprezentative și valoroase lucrări de drept privat publicate în cursul anului precedent.

 

Festivitatea de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat, un eveniment tradițional, se desfășoară anual, fiind organizată de Editura Universul Juridic și Revista Română de Drept Privat în colaborare cu Facultatea de Drept a Universității din București, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, Uniunea Națională a Barourilor din România, Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, Asociația Henri Capitant – România, anul acesta alăturându-li-se și Juridice.ro, care a asigurat transmisia live a evenimentului.

 

Nominalizările pentru Premiile Revistei Române de Drept Privat pe anul 2017, conform tradiției – prima ceremonie fiind realizată acum 10 ani (2008) –, presupun ca distincțiile să fie acordate pentru anul anterior, astfel încât lucrările și studiile propuse spre premiere să fi avut suficient timp pentru a ajunge pe masa cititorilor și să fi fost deja parcurse și aprofundate.

 

Premiul „Matei Barbu Cantacuzino”, primul premiu acordat anul acesta, decernat în colaborare cu Uniunea Națională a Barourilor din România unei personalități de marcă din domeniul dreptului, pentru întreaga activitate în domeniul dreptului privat, OPERA OMNIA, a fost anunțat de către dl prof. univ. dr., av. Valeriu Stoica și a fost acordat dlui prof. univ. dr. Dan Chirică, fiind însoțit de Laudatio rostită de către dl prof. univ. dr., av. Răzvan Dincă, distincția fiind înmânată de către dl prof. univ. dr., av. Traian Briciu, vicepreședinte UNBR și director INPPA.

 

Următorul premiu acordat a fost Premiul „Traian Ionașcu”, nominalizările pentru cea mai bună carte a anului 2017 pe teme de drept privat fiind:

  1. Prof. univ. dr. Ioan Macovei, Tratat de drept internațional privat, Ed. Universul Juridic, 2017;
  2. Prof. univ. dr. Marian Nicolae, Drept civil. Teoria generală(2 volume), Ed. Solomon, 2017-2018;
  3. Prof. univ. dr., jud. dr. Evelina Oprina, jud. dr. Vasile Bozeșan (coord.),Executarea silită. Dificultăți și soluții practice (2 volume), Ed. Universul Juridic, 2016-2017;
  4. Prof. univ. dr. av. Gheorghe Piperea (coord.), Noul Cod al insolvenței. Note, corelații, explicații, Ed. C.H. Beck, 2017;
  5. Conf. univ. dr. Oliviu Puie, Tratat de contracte civile. Potrivit Codului civil, Codului de procedură civilă, Codului fiscal, Codului de procedura fiscală, Codului penal și Codului de procedură penală (2 volume), Ed. Universul Juridic, 2017.

 

Premiul „Traian Ionașcu”, pentru cea mai bună carte a anului 2017 pe teme de drept privat, acordat în colaborare cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România, a fost anunțat de către dl prof. univ. dr. Ionuț-Florin Popa și a revenit dlui prof. univ. dr. Marian Nicolae pentru lucrarea în două volume Drept civil. Teoria generală, Ed. Solomon, 2017-2018, fiind însoțit de Laudationes rostite de către dl prof. univ. dr. Ionuț-Florin Popa și dl conf. univ. dr. Radu Rizoiu.

 

Distincția a fost înmânată de dl prof. univ. dr., executor judecătoresc Adrian Stoica, reprezentant al Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești din România.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

 

Nominalizările pentru următorul premiu decernat în cadrul acestei ediții, Premiul „Henri Capitant”, pentru cea mai bună teză sau monografie juridică a anului 2017 pe teme de drept privat, au fost:

 

  1. Av. Gheorghe Buta, Fiducia și administrarea bunurilor altuia, Ed. Universul Juridic, 2017;
  2. Lect. univ. dr., av. Mihai David, Eseu asupra cunoașterii în dreptul civil. Aparență. Opozabilitate. Formalism. Publicitate, Ed. Universul Juridic, 2017;
  3. Asist. univ. dr., av. Vladimir Diaconiță, Executarea silită în natură a obligațiilor contractuale în sistemul Codului civil român, Ed. Universul Juridic, 2017;
  4. Jud. dr. Cosmin-Răzvan Mihăilă, Mijloacele de protecție a drepturilor creditorului. Acțiunea oblică. Acțiunea pauliană. Măsuri conservatorii, Ed. Universul Juridic, 2017;
  5. Jud. dr. Ioan Ilieș Neamț, Acțiunea colectivă ca mijloc de reparare a prejudiciilor în masă, Ed. Universul Juridic, 2017;
  6. Av. dr. Liviu-Alexandru Viorel, Secretele suprimării procedurii de regularizare în materia unor incidente procedurale și a unor proceduri speciale, în lumina Legii nr. 138/2014, Ed. Universul Juridic, 2017;
  7. Lect. univ. dr., jud. Gheorghe-Liviu Zidaru, Competența în materie civilă potrivit Regulamentului Bruxelles I bis (nr. 1215/2012), Ed. Hamangiu, 2017.

 

Premiul „Henri Capitant”, pentru cea mai bună teză sau monografie juridică a anului pe teme de drept privat, acordat în colaborare cu Uniunea Națională a Notarilor Publici din România și Asociația Henri Capitant – România, a fost anunțat de către dl decan, prof. univ. dr. Flavius-Antoniu Baias și decernat dlui jud. dr. Ioan Ilieș Neamț, pentru lucrarea Acțiunea colectivă ca mijloc de reparare a prejudiciilor în masa, Ed. Universul Juridic, 2017.

 

Acesta a fost însoțit de Laudatio rostită de către dna prof. univ. dr. Călina Jugastru și înmânat de către dna notar public Ioana Miruna Popescu, purtător de cuvânt al Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România.

 

Nu în ultimul rând, Premiul „Octavian Căpățînă, pentru cel mai original și valoros studiu publicat în paginile revistei în cursul anului 2017, a fost anunțat de către dna prof. univ. dr. Brândușa Ștefănescu și decernat dlui asist. univ. dr., av. Vladimir Diaconiță pentru articolul Limitele posibilității creditorului de a obține, în instanță, executarea silită în natură a obligațiilor contractuale de a face, publicat în Revista Română de Drept Privat nr. 1/2017.

 

Dna prof. univ. dr. Brândușa Ștefănescu a dat cuvântul dlui prof. univ. dr., av. Răzvan Dincă pentru Laudatio, premiul fiind înmânat de către dna Ileana Bustea, practician în insolvență, reprezentant al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România.

 

Discursul de încheiere a fost rostit de către dl Nicolae Cîrstea, Președintele grupului editorial Universul Juridic.

 


Festivitatea de acordare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat a devenit un eveniment recunoscut, care celebrează știința în domeniul dreptului privat, omagiind autorii și lucrările cele mai reprezentative în această materie.

Nominalizările pentru Premiile Revistei Române de Drept Privat pe anul 2017, conform tradiției implementate începând cu anul 2007, când a avut loc prima festivitate, presupun ca distincțiile să fie acordate cu un an în urmă pentru ca lucrările și articolele propuse spre premiere să fi avut suficient timp pentru a ajunge pe masa cititorilor, să fi fost deja parcurse și aprofundate.

În acest an se vor decerna următoarele premii:

Premiul „Matei B. Cantacuzino” se va acorda în colaborare cu Uniunea Națională a Barourilor din România unei personalități de marcă din domeniul dreptului privat, pentru întreaga activitate în domeniul dreptului privat, OPERA OMNIA.

Premiul „Traian Ionașcu” – pentru cea mai bună carte a anului 2017 din domeniul dreptului privat – acordat în colaborare cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România. Nominalizările sunt:

1. Ioan Macovei, Tratat de drept internațional privat, Ed. Universul Juridic, București, 2017

2. Marian Nicolae, Drept civil. Teoria generală (2 volume) 2017-2018, Ed. Solomon, București

3. Executarea silită. Dificultăți și soluții practice (2 volume) – ediție coordonată de: Evelina Oprina, Vasile Bozeșan, Ed. Universul Juridic, București, 2016-2017

4. Gheorghe Piperea (coord.), Noul Cod al insolvenței. Note, corelații, explicații, Ed. C.H. Beck, București, 2017

5. Oliviu Puie, Tratat de contracte civile. Potrivit Codului civil, Codului de procedură civilă, Codului fiscal, Codului de procedura fiscală, Codului penal și Codului de procedură penală, (doua volume) Ed. Universul Juridic, București,  2017

Premiul „Henri Capitant” – pentru cea mai bună teză sau monografie juridică a anului 2017 pe teme de drept privat – acordat în colaborare cu Asociația „Henri Capitant” – România și Uniunea Națională a Notarilor Publici din România. Nominalizările sunt:

1. Gheorghe Buta, Fiducia și administrarea bunurilor altuia, Ed. Universul Juridic, București, 2017

2. Mihai David, Eseu asupra cunoașterii în dreptul civil. Aparență. Opozabilitate. Formalism. Publicitate, Universul Juridic, București, 2017

3. Vladimir Diaconiță, Executarea silită în natură a obligațiilor contractuale în sistemul Codului civil român, Universul Juridic, București, 2017

4. Cosmin-Răzvan Mihăilă, Mijloacele de protecție a drepturilor creditorului. Acțiunea oblică. Acțiunea pauliană. Măsuri conservatorii, Ed. Universul Juridic, București, 2017

5. Ioan Ilieș Neamț, Acțiunea colectivă ca mijloc de reparare a prejudiciilor în masă, Ed. Universul Juridic, București, 2017

6. Liviu-Alexandru Viorel, Secretele suprimării procedurii de regularizare în materia unor incidente procedurale și a unor proceduri speciale, în lumina Legii nr. 138/2014, Ed. Universul Juridic, București, 2017

7. Gheorghe-Liviu Zidaru, Competența în materie civilă potrivit Regulamentului Bruxelles I bis (nr. 1215/2012), Ed. Hamangiu, București, 2017

 Premiul „Octavian Căpățînă” pentru cel mai original și valoros studiu publicat în paginile revistei în cursul anului 2017, acordat de Editura Universul Juridic și Revista Română de Drept Privat în colaborare cu Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România – acest premiu se va acorda pe baza voturilor membrilor Consiliului Științific – partea română.

Suntem onorați să fim parteneri în acest demers cu uniunile profesionale care s-au implicat și susțin această manifestare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat de zece ani. Astfel, mulțumirile noastre se îndreaptă către Uniunea Națională a Notarilor Publici din România și domnului președinte Viorel Mănescu, Uniunea Națională a Barourilor din România și domnului președinte Gheorghe Florea, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești și domnului președinte Marius Iacob Morari, Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România și domnului președinte Niculae Bălan.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag la festivitatea noastră vineri, 26 octombrie, începând cu ora 14.00, în sala Amfiteatrul „Alexandru Ioan Cuza”, Camera de Comerț și Industrie a României, Bd. Octavian Goga nr. 2.

Festivitatea se va desfășura după Conferința „Probleme dificile de drept civil. CONFERINȚA VALERIU STOICA”. Pentru detalii click aici.

Participarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Dacă doriți să participați la eveniment, vă rugăm să confirmați prezența dumneavoastră la numărul de telefon 0734.303.103 sau la adresa de e-mail marketing [at] universuljuridic.ro până la data de 24 octombrie 2018.

👍Vezi aici: Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2016

👍Vezi aici: Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2015

👍Vezi aici: Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2014

 

 

[CUM A FOST] Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2017 was last modified: noiembrie 8th, 2018 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: