Fenomenul David Popovici

21 iun. 2022
Vizualizari: 300

Deschidem Revista din această seară cu performanța extraordinară a tânărului înotător David Popovici, care a ocupat locul 1 la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, cu record mondial de junior și care devine astfel primul sportiv din România care obține acest titlu în competiția masculină.

„Este prima medalie majoră la un campionat de seniori pentru David Popovici, care a câștigat cursa cu timpul 1:43.21, fiind urmat de sud-coreeanul Sunwoo Hwang și britanicul Tom Dean, marele favorit al cursei. Cursa de luni a însemnat și un nou record mondial pentru juniori, după ce îl stabilise pe precedentul în semifinale.(…) David Popovici este primul medaliat și cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, și al treilea sportiv care cucerește medalia de aur pentru țara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) și Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001)”, relatează Adevărul.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut, luni, ca prețurile la carburanți să fie plafonate.

„Sunt anumite companii prestigioase, legale, corecte, dar, printr-o conjunctură cum este pandemia, au avut niște venituri excepționale. Corect? Nu ar fi avut acele cifre de afaceri dacă n-ar fi fost pandemia sau n-ar fi fost această criză din energie sau din carburanți, unele bazate pe un preț speculativ din punctul meu de vedere. (…) Eu vreau în continuare să ne așezăm la masă, să luăm deciziile cele mai corecte, pe baza cifrelor, să intervenim unde sunt speculații, cum este acum zona de carburanți. Este evident că trebuie venit cu o plafonare clară a prețului în limite și să aibă toate companiile o marjă de profit. Că nimeni nu face muncă voluntară. Nu se poate să rămânem și să avem reacție cum are Consiliul Concurenței, după 5 ani de zile sau 3 ani”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD, scrie Digi 24.

„Zeci de mii de manifestanți au mărșăluit luni la Tbilisi, capitala Georgiei, cerând aderarea la Uniunea Europeană a acestei foste republici sovietice din Caucaz”, relatează France Presse, citată de Digi 24.

„Fluturând steaguri europene și georgiene, în jur de 60.000 de manifestanți, potrivit unui jurnalist AFP, s-au adunat în fața Parlamentului georgian, la câteva zile după recomandarea Comisiei Europene de a aștepta înainte de a acorda pentru Tbilisi statutul de candidat la aderare. Mai multe organizații pro-europene și toate formațiunile de opoziție au chemat la un «marș pentru Europa luni seară la Tbilisi, pentru a demonstra angajamentul poporului georgian față de alegerea sa europeană și de valorile occidentale». Mitingul își propune să trimită un semnal Bruxellesului, în timp ce liderii europeni urmează în această săptămână să discute dacă să acorde sau nu statutul de candidat oficial Georgiei, precum Ucrainei și Moldovei. Deși Comisia Europeană a dat un aviz pozitiv în legătură cu Ucraina și Republica Moldova, aceasta a estimat totuși vineri că Georgia trebuie mai întâi să efectueze reforme, în special politice, înainte de a putea pretinde acest statut»”, relatează Digi 24.

„Laureatul Premiului Nobel pentru Pace Dmitri Muratov, editorul ziarului independent de investigații Novaia Gazeta, și-a licitat luni medalia pentru 103,5 milioane de dolari în beneficiul copiilor ucraineni strămutați din cauza războiului”, transmite AFP, citat de Agerpres.

„Veniturile din vânzarea care a avut loc la New York, câștigată de un ofertant telefonic anonim, vor fi donate programului UNICEF pentru copiii ucraineni strămutați în urma războiului, potrivit Heritage Auctions, care se ocupă de vânzare”, mai scrie Agerpres.

„Ziarul Novaia Gazeta a anunțat la sfârșitul lunii martie că își suspendă apariția online și tipărită până la încheierea «intervenției» din Ucraina, în contextul înăspririi politicii Kremlinului față de vocile critice față de regim. Dmitri Muratov a făcut parte din grupul jurnaliștilor care a fondat Novaia Gazeta în 1993, după căderea Uniunii Sovietice. Înainte de suspendarea activității, ziarul era ultima publicație critică față de președintele Vladimir Putin”, mai arată Agerpres.

„Vaccinul COVID-19 de la Moderna ar putea prezenta un risc mai mare de inflamare a inimii la anumite grupe de vârstă decât vaccinul Pfizer-BioNTech, au declarat marți Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor, citând date recente”, scrie România liberă.

„Cu toate acestea, agenția a precizat că rezultatele privind miocardita și pericardita, tipuri de inflamații cardiace care au legătură cu injecțiile cu ARNm, nu au fost consecvente în toate sistemele americane de monitorizare a siguranței vaccinurilor”, notează Reuters, citată de România liberă.

„Pe baza datelor din sistemul Vaccine Safety Datalink (VSD), incidența inflamației cardiace a fost de 97,3 cazuri la un milion de doze pentru bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani după o a doua doză de injecție Moderna, față de 81,7 cazuri la un milion de doze de vaccin Pfizer. Informațiile disponibile sugerează că majoritatea persoanelor cu miocardită după vaccinarea cu ARNm COVID-19 se recuperează în timp, a precizat CDC”, mai notează România liberă.

Seară liniștită!

 

 

Fenomenul David Popovici was last modified: iunie 21st, 2022 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: