Fără teze în acest an şcolar

18 mart. 2021
Vizualizari: 392

Opt județe și municipiul București se află, de joi, în scenariul roșu. Rata de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 4,57 la mia de locuitori, a anunțat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

„În scenariul roșu se mai află județele Timiș, cu o incidență de 5,90 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, Ilfov – 5,79, Brașov – 4,42, Cluj – 3,97, Hunedoara – 3,46, Constanța – 3,36, Alba – 3,21, Sălaj – 3,05. Alte 20 județe se regăsesc în zona galbenă (incidență între 1,5 și 3 la mie), printre ele fiind Arad – 2,60, Vâlcea – 2,55, Giurgiu – 2,53, Sibiu – 2,48. De asemenea, 13 județe se află în zona verde (sub 1,5 cazuri la mia de locuitori), cele mai mici rate de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrându-se în Harghita – 0,94, Buzău – 1,02, Suceava – 1,04”, relatează Agerpres. 

„Conform GCS, zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de infecție cu SARS-CoV-2 față de ultima raportare sunt București – 1.005 și județele Timiș – 447, Ilfov – 416, Iași – 314, Brașov – 284, Cluj – 281, Constanța – 271”, mai arată Agerpres.

„Măsura 3 pentru granturi de investiții acordate IMM-urilor va fi reluată de la zero”, a anunțat, la Digi24, ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

„Este o discuție, în Coaliție și cu premierul, să reluăm măsura 3. Ea include peste jumătate din proiecte care sunt proiecte imobiliare. Problema esențială, după mine, e că nu își atinge scopul. Așa că o soluție ar fi să reluăm măsurile, incluzând și respectând Legea nr. 220, care extindea CAEN-urile care pot cere finanțare pentru diverse proiecte. Să o facem încă o data, respectând cadrul legal, învățând din experiența trecută, să nu mai fie criterii de cofinanțare care să facă departajarea între proiecte care s-au dovedit vulnerabilități”, a afirmat Claudiu Năsui, scrie Digi 24.

Ministrul Năsui a precizat că cei care au depus deja dosarele o pot face cu aceeași documentație.

În Parlament, la Comisia juridică a Camerei Deputaților, ministrul Justiției, Stelian Ion, a susținut, în dezbaterea de joi, pe marginea Proiectului de Lege privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), că cea mai corectă variantă este cea inițiată de către Guvern, deoarece ține cont de necesitățile reale.

„Acum câțiva ani, s-a înființat această secție, cu multă emoție, în general, a fost emoție negativă, au fost discuții aprinse. Cert este că această secție nu este absolut deloc eficientă, că bazele pe care s-a conceput această secție au fost fundamental greșite. O singură structură centrală nu poate face față și nu poate face anchete cu privire la toate plângerile formulate împotriva magistraților. Varianta cea mai corectă este cea propusă de către Guvernul României, este o variantă care ține cont de necesitățile reale”, a afirmat Stelian Ion, la dezbaterile de joi din comisie, scrie News.ro.

Ministrul Justiției a adăugat că DNA trebuie susținută în activitatea sa.

„S-a văzut că un argument important a fost activitatea DNA. Eu sunt absolut convins că DNA trebuie susținut în activitatea sa, DNA trebuie să-și desfășoare activitatea în continuare, în mod corect, are acest sprijin și a veni cu soluții legislative care ciuntesc, practic, din competența DNA nu ar fi deloc un semn bun, ar fi un semn că dorim să atacăm această instituție. Și rugămintea, dacă se vor discuta amendamente, să țineți cont de acest lucru. Parlamentul este suveran”, a mai arătat ministrul Justiției, notează News.ro.

De la Justiție, trecem la Educație, acolo unde ministrul Sorin Cîmpeanu precizează că, pentru anul școlar 2020-2021, vor fi suspendate tezele.

„În consecință, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg”, a scris ministrul, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook, notează România Liberă.

„Potrivit ministrului Educației, «având în vedere că, la acest moment, aproape un milion de elevi participă la toate activitățile didactice în sistem online și atât timp cât sistemul de învățământ din România nu dispune de platforme de evaluare și examinare dedicate și securizate, relevanța tezelor este mai mult decât discutabilă”, mai scrie România Liberă.

Seară frumoasă!

Fără teze în acest an școlar was last modified: martie 18th, 2021 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: