Fără milă

26 oct. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 101

Deschidem Revista din această seară cu Timișoara, care trece printr-o tragedie.

„Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a anunțat, marți, că a fost sistat gazul către firma de termoficare din oraș, înainte de a fi găsit un alt furnizor. În aceste condiții, peste 50.000 de gospodării și majoritatea spitalelor rămân fără apă caldă și căldură. Managerii a cinci spitale din oraș au transmis un mesaj în care cer ca situația să fie rezolvată, pentru a salva viețile pacienților din spital”, relatează News.ro.

„Furnizorii cer plata gazului în avans”, mai explică News.ro.

„La prețurile actuale, de câteva milioane de lei pe zi, nu avem cum să plătim în avans (…) asta, din păcate, înseamnă că aproximativ 50.000 de gospodării vor rămâne fără căldură și toate spitalele vor rămâne fără apă caldă și căldură”, a mai declarat primarul Fritz, care a făcut un apel către toate companiile de stat să ajute în această situație, mai notează News.ro.

Fostului președinte PNL, Ludovic Orban, și-a anunțat marți în plen retragerea din grupul deputaților PNL.

„Am cerut cuvântul pentru a informa plenul că începând de astăzi m-am dezafiliat, m-am retras, din grupul PNL și îmi voi continua activitatea ca parlamentar neafiliat”, a spus Orban în plen, scrie News.ro.

Campanie Craciun UJmag 2020

„A fost făcut praf principalul partid de guvernământ, coaliția, și cetățeanul român a fost lăsat fără guvern cu capacitate deplină de exercițiu, oferind un circ politic pe care marea majoritate a populației îl respinge. Nu pot să fiu părtaș la acest lucru, numai lobotomizat aș putea sta pasiv la acest atentat împotriva interesului național. Sunt un om cu conștiință, care își iubește țara și aceasta este o formă de protest. Nu îmi dau încă demisia din PNL, partidul căruia i-am dedicat toată viața”, a mai spus Orban, notează News.ro.

Și fratele lui Ludovic Orban, Leonard Orban, și-a întrerupt colaborarea cu Președintele Iohannis.

„Leonard Orban, fratele mai mic al lui Ludovic Orban și consilier prezidențial în echipa lui Iohannis, a fost eliberat, marți, din funcție. Plecarea lui s-a produs chiar în ziua în care fostul lider PNL și-a anunțat demisia din grupul parlamentar liberal. Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea la cerere din funcția de consilier prezidențial a lui Leonard Orban, a anunțat Administrația Prezidențială. Motivul? Acesta iese la pensie!”, scrie România liberă.

„Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasila Bănescu, spune că eșecul campaniei de vaccinare anti-coronavirus din România este rezultatul «asocierii actului medical cu mititeii și berea», dar și a lipsei de comunicare și a unui dialog inter-instituționalizat”, arată Hotnews, citată de Digi 24.

„Bănescu a mai spus și că a existat «lipsa unui dialog inter-instituționalizat» și că «cultele religioase nu pot face ce face Ministerul Sănătății». El a atras, totuși, atenția, că oamenii Bisericilor se pot «implica cu responsabilitate în dialogul cu credincioșii și să atragă atenția că ne confruntăm cu o boală perfidă»”, mai scrie Digi 24.

În timp ce negocierile pentru formarea cabinetului Ciucă bat pasul pe loc, Florin Cîțu cere USR să facă concesii.

„USR are șansa să arate românilor că flexibilizează mandatul, votează un Guvern minoritar astăzi, repede rezolvăm această criză și apoi vedem mai departe ce se întâmplă, cum refacem coaliția. Avem câteva luni de discutat. Sunt multe lucruri de discutat. Se reface așa, peste noapte, doar cum vrea USR… Este imposibil”, a mai spus Cîțu, scrie Agerpres.

Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, a declarat, marți, că România trebuie să aibă „foarte rapid” un Guvern cu puteri depline.

„Să avem foarte rapid un Guvern cu puteri depline. Asta se poate întâmpla dacă actorii politici vor renunța puțin la orgoliile personale și încheiem un armistițiu politic, să zicem, nu știu, pe șase luni și reușim să ajungem la un compromis. Să se formeze o majoritate parlamentară cât mai repede, pentru că timpul ne presează (…), iar mandatul domnului Ciucă, mandatul premierului desemnat, până ce trebuie să prezinte lista Guvernului și programul de guvernare Parlamentului cred că expiră sâmbătă, 10 zile are de la desemnare. Deci, eu cred că trebuie să ne grăbim și, cumva, să ajungem la un acord care să facă posibilă o majoritate parlamentară”, a declarat Csoma Botond, la RFI, citat de Agerpres.

Seară frumoasă!

Fără milă was last modified: octombrie 26th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter