Fără administratori speciali

24 aug. 2021
Vizualizari: 594

Deschidem Revista din această seară cu hotărârea de prelungire a stării de alertă în Sectorul 1. După cum știm, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sector 1 aprobase ca starea de alertă pe raza Sectorului să fie prelungită pentru o durată de 15 zile. Spre surprinderea consilierilor puterii, prefectul Capitalei a refuzat prelungirea stării de alertă.

„Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat luni că starea de alertă pe raza Sectorului 1 nu a fost prelungită. Decizia a fost luată în baza informațiilor primite de la DSP, Garda de Mediu și Agenția de Mediu, având în vedere că situația salubrității în teren este una bună”, scrie România liberă.

Potrivit prefectului Alin Stoica, „«Romprest a dat asigurări că are capacitatea necesară de a-și continua activitatea». Prefectul a menționat că situația va fi monitorizată de către DSP, Garda de Mediu și Agenția de Mediu, care vor lua măsuri în cazul în care «lucrurile se vor înrăutăți»”, mai arată România liberă.

Ministrul Economiei vrea să facă ordine în companiile de stat și anunță, pe pagina sa de Facebook, că intenționează să desființeze, prin Ordonanță de Urgență a Guvernului, administratorii speciali care ar trebui să pregătească companiile de stat pentru privatizare.

La Ministerul Economiei reforma companiilor de stat continuă. Astăzi punem pe circuitul de avizare o Ordonanță de Urgență prin care desființăm sinecurile administratorilor «speciali» pentru privatizare din companiile de stat. Ce sunt administratorii «speciali»? O găselniță a Guvernului Năstase prin care a creat sinecuri bine plătite pentru activul de partid. Pe hârtie, administratorii speciali pregăteau companiile de stat pentru privatizare. În realitate, de ani de zile România n-a mai privatizat nimic. Din 2002 acești așa-zis administratori tot pregătesc privatizări și se vede cât de bine au făcut-o după halul în care au ajuns cele mai multe companii de stat”, a scris ministrul Năsui pe Facebook, notează Agerpres.

Din companiile «noastre» au făcut companiile «lor» și le-au transformat în găuri negre prin care au șifonat bani două decenii întregi. Cum fac asta? Păi atâta timp cât compania nu este privatizată, administratorul special ia un salariu frumos, în unele cazuri de până la 19.000 lei pe lună. An de an, guvernare de guvernare. Și dacă vă întrebați de unde au bani aceste găuri negre care sunt în pragul falimentului, răspunsul e simplu: de la buget, adică de la contribuabili. Companiile s-au îndatorat în neștire sub administrarea «specială», apoi datoriile au fost șterse periodic. Regimul administrării «speciale» prevede chiar și suspendarea executărilor silite ale ANAF. Un privilegiu la care orice antreprenor normal, poprit de fisc până și pentru câțiva lei, nu poate nici să viseze”, a mai arătat ministrul Năsui, scrie Agerpres.

Valul 4 al noului coronavirus rămâne în atenția presei. Ziarele scriu că noua variantă a coronavirusului, Delta, pe lângă faptul că se transmite mult mai ușor, are și impact asupra tinerilor și adolescenților. Medicul Raed Arafat a discutat cu jurnaliștii de la Digi24 despre noua variantă a coronavirusului și riscurile de infectare pentru tineri și copii.

„Va fi o diferență între valurile trecute și acest val. Acum mulți și-au asumat riscul. Înainte nu aveam armă. Acum am avut o armă și am avut luni de zile în care ne puteam apăra mult mai bine. Faptul că unii au hotărât să nu se protejeze este alegerea lor, dar este și un risc asumat”, a declarat dr. Raed Arafat, scrie Cotidianul.

„«La acest moment încă nu (mă îngrijorează – n.r.), dar este posibil să ajungem la un număr mai mare pentru că asta s-a întâmplat în alte țări. În SUA au ajuns și copii de 7 și de 6 și de 5 ani la spital din cauza COVID-ului. Copii care nu se pot vaccina și care trebuie protejați altfel, prin faptul ca restul familiei să respecte niște reguli, să fie vaccinați. Clar că varianta asta are un impact mai mare pe tineri și pe copii. Știm că am avut, din păcate, acum o perioadă, două decese la 30 de ani fără comorbidități, astăzi vorbeam cu cineva de o fată de 25 de ani fără comorbidități, care este la terapie intensivă într-un județ aproape de București. Sunt tineri care ajung în Terapie Intensivă», a mai spus șeful DSU, care arată că singura «armă» în fața COVID-ului este vaccinul”, mai arată Cotidianul.

Presa mai relatează despre declarațiile liderilor politici prezenți la summitul de la Kiev. Președintele Ungariei, János Áder, a comparat, în timpul Summitului din Kiev, anexarea Crimeei de către Rusia cu Tratatul de la Trianon.

„În mintea maghiarilor s-a întipărit adânc atât agresiunea marilor puteri, cât și trauma Trianonului, motiv pentru care noi știm exact de ce anexarea Crimeei reprezintă o rană atât de sensibilă pentru poporul ucrainean”, a declarat președintele Ungariei, la summitul de la Kiev, scrie Adevărul.

Președintele maghiar a amintit că Ungaria a fost printre primele țări care au recunoscut independența celui mai mare vecin al ei, Ucraina, și a felicitat țara la aniversarea a 30 de ani.

„Sperăm sincer că această țară, care este atât de importantă pentru noi, își va putea continua dezvoltarea în condiții de pace și stabilitate. Ne-am dori ca Ucraina să poată oferi un viitor sigur și atractiv tuturor cetățenilor săi, și ca și comunitatea națională maghiară din Ucraina Subcarpatică să se poată simți ca acasă în această țară. Suntem, în continuare, pregătiți să oferim tot ajutorul pentru a atinge aceste obiective”, a mai arătat șeful statului maghiar, notează Adevărul.

Seară frumoasă!

Fără administratori speciali was last modified: august 24th, 2021 by Claudiu Pamuc

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: