[UPDATE: Rezultatele obținute la concursul internațional Philip C. Jessup] Facultatea de Drept, Universitatea din București. Preselecție concursuri internaționale – Price Moot, ELMC, Jessup, Telders – 2020/2021

19 mai 2021
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 691

UPDATE: Rezultatele obținute la concursul internațional Philip C. Jessup

Facultatea de Drept a Universității din București (drept.unibuc.ro) a informat că, în perioada 15-26 martie 2021, s-au desfășurat, în regim online, Rundele Preliminare Internaționale, iar în perioada 30 martie-7 aprilie 2021 s-au desfășurat Rundele Avansate Internaționale, aferente Concursului de Drept Internațional Philip C. Jessup.

Astfel, echipa Facultății de Drept a obținut două rezultate remarcabile, și anume:

Calificare la Rundele Avansate Internaționale. Echipa Facultății de Drept a Universității din București a parcurs cu succes Etapa Rundelor Preliminare Internaționale. Aceasta s-a calificat pentru a pleda în cadrul Rundelor Avansate Internaționale ale Concursului, făcând parte din cele 168 de echipe care au obținut rezultate excelente în cadrul Rundelor Preliminare Internaționale.

Echipa Facultății de Drept, antrenată de Lazar Elena și Victor Stoica, s-a clasat pe locul 44 din 574 echipe și a fost formată din Catalin Apătean, Maria Bodea, Mihai Bădescu și Maria Ghorashi. 

Al doilea rezultat: „Awards for top 100 oralists”. Echipa Facultății de Drept a Universității din București a obținut două distincții la categoria „Cei Mai Buni 100 Pledanți” (Top 100 Best Oralists Awards). Maria Ghorashi, studentă în anul III, a obținut locul 49 la categoria Cei mai Buni 100 Pledanți, iar Maria Bodea, studentă în anul III, a obținut locul 99 la aceeași categorie.  

Sursa informației


UPDATE: Cea mai înaltă distincție individuală la concursul Price Media Law Moot Court – Universitatea Oxford 2021

Facultatea de Drept a Universității din București (drept.unibuc.ro) a anunțat că, în perioada 12-16 aprilie 2021, echipa Facultății de Drept a participat la etapa internațională a concursului Price Media Law Moot Court, organizat de Universitatea Oxford.

Astfel, în urma participării din acest an, echipa, prin studenta María José Escobar, a obținut cea mai înaltă distincție individuală conferită de organizatori: premiul pentru cel mai bun pledant din concurs.

În acest fel, premiul individual încununează un parcurs remarcabil al echipei, care a confirmat rezultatele obținute la etapa regională: premiul I pentru cel mai bun memoriu, premiul al II-lea  la categoria „cel mai bun pledant”- acordat drei. studente María José Escobar – și locul al II-lea în clasamentul general al concursului regional, organizat de Universitatea Eötvös Loránd.

De asemenea, echipa a fost formată din Denisa-Cristina Călin, María José Escobar – studente în anul IV de studii -, Teodora Lianu, Irina Neagu, Mihai Rotaru și Gheorghe-Sabin Solomon – studenți în anul III de studii – la Facultatea de Drept a Universității din București. Coordonarea echipei a fost asigurată de către drd. Ștefan Bogrea.

Sursa informației


UPDATE: Rezultatele la rundele preliminare ale concursului internațional Philip C. Jessup

Facultatea de Drept a Universității din București (drept.unibuc.ro) a anunțat că, în perioada 22-26 februarie 2021, s-au desfășurat, în regim online, Rundele Preliminare aferente Concursului de Drept Internațional Philip C. Jessup.

În acest an, speța fictivă studiată de participanți (41 de studenți din 12 universități) a fost despre pandemia cu virusul J-VID-18, un avion privat doborât și un om de știință pe fugă.

Astfel, concursul a fost jurizat de profesioniști ai dreptului internațional, inclusiv diplomați, avocați sau procurori, iar echipa Facultății de Drept a Universității din București s-a clasat pe locul III.

Membrii echipei Facultății de Drept au obținut următoarele rezultate: Maria Bodea, studentă în anul 3, a obținut locul IV în clasamentul best oralists. Maria Ghorashi Alhosseini, studentă în anul 3, a obținut locul V, Mihai Bădescu, student masterand, a obținut locul VIII, iar Catalin Apătean, student în anul 4, a obținut locul XII.

Sursa informației


UPDATE: Etapa Regională a Price Media Law Moot Court Competition

Facultatea de Drept a Universității din București (drept.unibuc.ro) a anunțat că echipa Facultății de Drept a obținut mai multe distincții la Etapa Regională a Price Media Law Moot Court Competition și calificarea la Etapa Internațională a concursului.

De asemenea, echipa a obținut premiul I pentru cel mai bun memoriu, premiul al II-lea pentru distincția de cel mai bun pledant (acordat domnișoarei María José Escobar) și locul al II-lea în clasamentul general al concursului.

Astfel, echipa Facultății de Drept va participa la Etapa Internațională a concursului, ce se va desfășura în luna aprilie 2021, la Universitatea Oxford. Echipa este formată din Denisa-Cristina Călin, María José Escobar (studente în anul al IV-lea de studiu), Teodora Lianu, Irina Neagu, Mihai Rotaru și GheorgheSabin Solomon (studenți în anul al III-lea de studiu), fiind coordonată de drd. Ștefan Bogrea.

Sursa informației


Facultatea de Drept a Universității din București (drept.unibuc.ro) a publicat un comunicat prin intermediul căruia informează despre organizarea, în data de 20 iulie 2020, începând cu ora 10:00, a preselecției pentru echipele care vor reprezenta Facultatea de Drept a Universității din București la edițiile următoare ale Price Media Law Moot Court Programme, European Law Moot Court Competition și concursurile Telders și Philip C. Jessup.

Astfel, pentru concursul Price Media Law Moot Court Programme sunt disponibile șase locuri în echipă, dedicate studenților anglofoni din anii I – III de studiu, iar candidații interesați pot trimite, până la data de 18 iulie 2020, ora 23:59, un CV din care să reiasă activitatea academică și orice altă activitate sau calitate relevantă. Selecția fiind efectuată printr-un interviu în limba engleză, pe baza speței din acest an.

Pentru concursul European Law Moot Court sunt disponibile patru locuri în echipă, pentru studenții care stăpânesc atât limba franceză, cât și limba engleză (concursul fiind bilingv), aflați în anii I – III de studiu. Candidaturile pot fi depuse până la data de 18 iulie 2020, ora 23:59, însoțite de un CV din care să reiasă activitatea
academică, selecția fiind realizată printr-un interviu în limbile engleză și franceză, pe baza speței de anul trecut și ale cunoștințelor generale de drept al Uniunii Europene.

De asemenea, pentru concursul „Philip C. Jessup”, rundele internaționale se vor desfășura la Washington, DC (Statele Unite ale Americii) în perioada martie-aprilie 2021, iar pentru concursul „Telders” , rundele internaționale vor fi desfășurate la Haga (Olanda) în perioada mai-iunie 2021.

Totodată, pentru concursurile Telders și Jessup preselecția va conta într-un interviu în limba engleză pe baza unor subiecte de Drept Internațional Public, iar echipa pentru concursul „Jessup” va avea cel mult 5 membri și cea pentru concursul „Telders” cel mult 4; locurile fiind deschise studenților care stăpânesc limba engleză aflați, în anul universitar 2020-2021, în anii III – IV de studiu sau Master. De asemnea, candidații pot trimite, până la data de 18 iulie 2020, ora 23:59, un CV din care să reiasă activitatea academică orice altă activitate sau calitate relevantă.

 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Facultatea de Drept, Universitatea din București. Cazare pentru candidații la concursul de admitere – sesiunea iulie 2020

[UPDATE: Rezultatele obținute la concursul internațional Philip C. Jessup] Facultatea de Drept, Universitatea din București. Preselecție concursuri internaționale – Price Moot, ELMC, Jessup, Telders – 2020/2021 was last modified: mai 19th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter