[UPDATE: Rezultatele obținute la concursul internațional Philip C. Jessup] Facultatea de Drept, Universitatea din București. Preselecție pentru concursurile de procese simulate de Drept Internațional Public „Jessup” și „Telders”

12 apr. 2022
Vizualizari: 746
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

UPDATE: Rezultatele obținute la concursul internațional Philip C. Jessup

Facultatea de Drept a Universității din București a anunțat rezultatele obținute la concursul de Drept internațional public Philip C. Jessup – 2022, printr-un comunicat transmis.

Redăm, în continuare, comunicatul:

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

În perioada 24 martie-10 aprilie 2022 s-au desfășurat, în regim online, Rundele Internaționale ale Concursului Philip C. Jessup, cel mai mare concurs de Drept Internațional Public, în cadrul căruia participă în mod obișnuit peste 700 de echipe din 100 de state ale lumii[1].

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a fost formată din studentele Maria Bodea, Elena Câdă, Denisa Călin, Sara Ghinea și Georgiana Lazăr și a avut ca antrenori pe dna lect. univ. dr. Elena Lazăr și dl asist. univ. dr. Victor Stoica.

La această ediție a concursului, echipa Facultății de Drept a obținut o serie de rezultate remarcabile:

1. În cadrul Rundelor Naționale ale concursului s-au obținut distincțiile pentru Cea mai bună echipă, Cel mai bun memoriu și Cel mai mult pledant (dna Maria Bodea).

2. La Rundele Internaționale ale concursului, pe lângă calificarea echipei în Rundele Avansate, dra. studentă Maria Bodea s-a remarcat ca fiind în topul celor mai buni pledanți la nivel internațional, obținând distincția de Cel mai bun pledant (Best Oralist) în Top 50 Oralists. Menționăm faptul că în cadrul concursului au pledat peste 900 de studenți de la cele mai prestigioase universități ale lumii, precum Universitatea Harvard (câștigătoarea concursului din acest an), Universitatea Oxford, Universidad Nacional Autonoma de Mexico (UNAM), Universitatea din Viena, Universitatea Eotvos Lorand, Kings College, London.

Această performanță confirmă calitatea excepțională a școlii de Drept internațional a Facultății de Drept a Universității din București care a obținut, de-a lungul timpului, rezultate la cel mai înalt nivel la toate concursurile internaționale de top în domeniul Dreptului internațional public, pe lângă Philip C. Jessup: Ben Telders, Charles Rousseau, Rene Cassin, Jean Pictet și Price Media Law Moot Court.

Felicităm întreaga echipă, studentele Maria Bodea, Elena Câdă, Denisa Călin, Sara Ghinea și Georgiana Lazăr, precum și antrenorii lect. univ. dr. Elena Lazăr și asist. univ dr. Victor Stoica, pentru efortul depus și pentru rezultatele excepționale obținute!

***

[1] https://www.ilsa.org/about-jessup/.


UPDATE: Rezultatele la rundele preliminare internaționale ale concursului internațional Philip C. Jessup

Facultatea de Drept a Universității din București a anunțat că, în perioada 25-28 martie 2022, s-au desfășurat, în regim online, Rundele preliminare internaționale aferente Concursului de Drept Internațional Philip C. Jessup.

Astfel, echipa Facultății de Drept a Universității din București a fost formată din Maria Bodea, Elena Câdă, Denisa Călin, Sara Ghinea și Georgiana Lazăr și a avut ca antrenori pe Asist. univ. dr. Victor Stoica și Lect. univ. dr. Elena Lazăr.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

În urma rundelor preliminare internaționale, echipa Facultății de Drept, Universitatea din București, s-a calificat la Rundele Internaționale Avansate ale Concursului Philip C. Jessup.

Menționăm că, în prezent, echipa Facultății de Drept se poziționează printre cele mai bune 94 de echipe la nivel global.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


UPDATE: Rezultatele la rundele naționale ale concursului internațional Philip C. Jessup

Facultatea de Drept a Universității din București a anunțat că, în data de 19 martie 2022, s-au desfășurat, în regim online, Rundele naționale aferente Concursului de Drept Internațional Philip C. Jessup.

Astfel, echipa Facultății de Drept a Universității din București a fost formată din Maria Bodea, Elena Câdă, Denisa Călin, Sara Ghinea și Georgiana Lazăr și a avut ca antrenori pe Asist. univ. dr. Victor Stoica și Lect. univ. dr. Elena Lazăr.

Membrii echipei Facultății de Drept au obținut următoarele rezultate:

− Cele mai bune Memorii;

− Cel mai bun pledant – Maria Bodea;

− Cel mai bun scor general, aspect care a condus la calificarea echipei la Rundele internaționale preliminare ale Concursului de Drept Internațional Philip C. Jessup, ce urmează să se desfășoare în perioada 25-29 martie 2022.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

(Copyright foto: freepik)

Sursa informației


UPDATE: Preselecție suplimentară

Facultatea de Drept a Universității din București (drept.unibuc.ro) a informat că, în data de 27 septembrie 2021, va avea loc preselecția suplimentară pentru echipele ce vor reprezenta Facultatea de Drept a Universității din București la concursurile de procese simulate de Drept Internațional Public „Philip C. Jessup” și „Telders”, ediția 2022.

Astfel, preselecția va fi organizată, începând cu ora 17:30, prin intermediul Google Meet, iar pentru înscriere, candidații trebuie să transmită, până la data de 24 septembrie 2021 (inclusiv), un CV complet și o scrisoare de intenție privind dorința și motivația de a participa la aceste concursuri (ambele în limba engleză), la adresele de e-mail: [email protected], [email protected], și [email protected].

 

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Facultatea de Drept a Universității din București (drept.unibuc.ro) a informat că, în data de 28 iulie 2021, va avea loc preselecția pentru echipele ce vor reprezenta Facultatea de Drept a Universității din București la concursurile de procese simulate de Drept Internațional Public „Philip C. Jessup” și „Telders”.

În acest sens, preselecția va consta într-un interviu în limba engleză, pe baza unor subiecte de Drept Internațional Public, testând atât cunoștințele de specialitate, cât și abilitățile oratorice și argumentative, posibilitatea de a lucra în echipă și de încadrare în limite de timp stricte. Fiecare echipă va fi formată din 5 membri.

Candidații interesați trebuie să trimită, până la data de 22 iulie 2021 (inclusiv), un CV complet și o scrisoare de intenție privind dorința și motivația de a participa la aceste concursuri (ambele în limba engleză).

Astfel, rundele internaționale ale concursului „Philip C. Jessup”, aflat la a 63-a ediție, se vor desfășura la Washington, DC (Statele Unite ale Americii) în luna aprilie 2022. Printre elementele tematicii anunțate a concursului „Jessup” din anul 2022 se află și aspecte relevante pentru dreptul internetului (data theft, human rights on the internet), precum și ingerințe în procedurile specifice alegerilor (foreign election interference).

De asemenea, rundele internaționale ale concursului „Telders”, ce se află la a 44-a ediție, se vor desfășura la Haga (Olanda) în luna mai 2022.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și [UPDATE: Cazare gratuită pentru candidați] Facultatea de Drept, Universitatea din București. Admitere – sesiunea iulie 2021

[UPDATE: Rezultatele obținute la concursul internațional Philip C. Jessup] Facultatea de Drept, Universitatea din București. Preselecție pentru concursurile de procese simulate de Drept Internațional Public „Jessup” și „Telders” was last modified: aprilie 12th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.