Facilități cercetare-dezvoltare

8 sept. 2017
Vizualizari: 1546

Ordinul ministrului finanțelor publice și al ministrului cercetării și inovării nr. 2326/2855/2017 privind stabilirea procedurii de acordare a facilităților fiscale prevăzute la art. 60 pct. 3 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal (intrare în vigoare: 5 septembrie 2017)

Conform art. 60 pct. 3 Cod fiscal, sunt scutite de la plata impozitului pe venit persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor ca urmare a desfășurării activității de cercetare-dezvoltare și inovare în România dacă se îndeplinesc cumulativ condițiile prevăzute la acest articol:

a) scutirea este acordată pentru toate persoanele din echipa proiectului,
b) în limita cheltuielilor cu personalul pentru respectivul proiect, prevăzute în buget; și
c) se întocmește stat de plată separat pentru fiecare proiect.

1. Pentru ca un proiect de cercetare-dezvoltare și inovare să se încadreze pentru acordarea scutirii, trebuie să conțină elemente definitorii precum: scop, domeniu de cercetare-dezvoltare și inovare, obiective, perioada de desfășurare, tipul sursei de finanțare – buget, caracter de noutate și/sau inovativ, indicatori de rezultat – rezultate cuantificabile).

2. Scutirea de la plata impozitului pe venit se acordă lunar, în limita cheltuielilor de personal alocate în bugetul proiectului (inclusiv pentru sume reprezentând indemnizații de concedii de odihnă dacă acestea sunt alocate în bugetul proiectului). Scutirea se acordă și în situația în care obiectivele proiectului nu au fost realizate.

3. Se stabilesc documentele justificative în baza cărora persoanele fizice se califică la scutirea de la plata impozitului pe venit:
– documentul ce conține datele de identificare a proiectului;
– fișe de pontaj;
– ștatul de plată al proiectului.

La intrarea în vigoare a acestui ordin se abrogă Ordinul comun nr. 4947/899/2018/1840/906/2016.

Facilități cercetare-dezvoltare was last modified: septembrie 8th, 2017 by Emilian Duca

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris: