Explozie de certificate COVID false în țările UE

17 dec. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 248

Deschidem Revista din această seară cu un interviu interesant, realizat de ziarul Adevărul cu cercetătorul român Octavian Voiculescu, doctor în embriologie moleculară și genetică, de la Universitatea din Cambridge.

Octavian Voiculescu a explicat pentru Adevărul cum ar putea să acționeze aceste vaccinuri.

„Ingineria genetică ar putea pune capăt pandemiei, însă există și riscuri pe care nimeni nu și le asumă. (…) Experți din lumea întreagă lucrează la un super vaccin care ar urma să neutralizeze orice variantă a SARS-CoV-2 și din întreaga familie a coronavirusurilor, inclusiv pe cele care vor apărea pe viitor. Bătălia se dă în special în SUA și Marea Britanie, unde specialiștii au anunțat deja că lucrează la o nouă generație de vaccinuri”, scrie Adevărul.

Cercetătorul spune că o altă variantă pentru a pune capăt pandemiei ar fi ingineria genetică. Practic, oamenii de știință ar trebui să „fabrice” o nouă variantă de coronavirus, prin editare genetică, mult mai infecțioasă, dar inofensivă, care să le elimine pe celelalte.

„În prezent se lucrează la vaccinuri care ar acționa nu atât asupra proteinei Spike, cât asupra unor părți din virus care mutează mai încet și care în teorie ar putea fi ținta unor vaccinuri mai generale. Adică știm acum, ne-am uitat la mii de variante de virus și știm care sunt proteinele virale care nu se schimbă. Există și ideea de a face vaccinuri care țintesc acele porțiuni din virus care mutează mai încet și care sunt prezente în mai toate variantele de virus. Asta ar face un vaccin care să fie eficace împotriva mai multor variante de virus”, spune cercetătorul Octavian Voiculescu, notează Adevărul.

Pe de altă parte, ingineria genetică le-ar permite oamenilor de știință să acționeze direct asupra organismului uman, transformându-ne în ființe invulnerabile în fața unor virusuri sau bacterii.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

„Sigur că putem face inginerie genetică și la om. Nu sunt multe gene umane care sunt implicate în povestea asta. E implicată gena pentru receptorul ACE 2. În rest, virusul știm că interacționează cu gene umane. Din câte știm, virusul se bazează pe produsul unei gene umane. Receptorul acesta ACE2, odată ce a intrat nu mai interacționează, își vede de treaba lui. Ribozomii transcriu ARN-ul viral, așa cum transcriu orice ARN mesager, se asamblează folosind componente cu totul generice ale unei celule umane. Deci nu prea poți să ataci acolo. Singurul lucru pe care poți să-l ataci ar fi gena pentru receptorul prin care virusul pătrunde în celulă. E un receptor de angiotensină și în mod natural are de a face cu reglarea tensiunii arteriale. E rolul principal, dar mai are și alte roluri, iar dacă umbli la ea nu știi ce faci, că începi să modifici sistemul de reglare a tensiunii, dilatarea vaselor și așa mai departe. Intri în niște chestii complicate pe care nu le poți controla. În plus, are și alte efecte fiindcă receptorul asta nu se ocupă numai de asta. Deci nu poți să modifici doar de dragul de a nu mai intra virusul, riști să dereglezi lucruri mult mai complicate”, a mai spus Voiculescu, notează Adevărul.

Presa mai scrie că, oficial, la această oră, în România sunt doar 11 cazuri de îmbolnăvire cu varianta Omicron. Cercetătorul Octavian Jurma a susținut, joi seară, că varianta Omicron va deveni dominantă în România înainte de finalul anului.

„Octavian Jurma afirma, joi seară, într-o postare pe Facebook, că, săptămâna trecută, în România, s-au făcut doar 95 de sevențieri, cu 40% mai puțin decât în săptămâna precedentă”, scrie News.ro.

„Cu toate acestea, numărul de cazuri Omicron a crescut de la 2 (pondere de 1.23%) la 8 (pondere de 6.32). Avem prima confirmare directă că și în România rata de dublare a cazurilor Omicron este de 3.5 zile. (…) Așadar, chiar dacă am crește de 10 ori numărul de secvențieri, Omicron va fi dominantă în România înainte de finalul anului 2021 și debutul valului Omicron poate avea loc mai repede decât anticipam. Nu exista nimic care să oprească acest debut în România. Măsurile care ar trebui luate sunt inacceptabile social și politic, deci nu ne putem baza pe autorități”, mai afirmă Octavian Jurma, scrie News.ro.

Dacă luna trecută scriam despre certificatele COVID false descoperite în România, iată că anchetele poliției din alte state europene scot la iveală că și în aceste țări există o piață a certificatelor false.

În Franța au fost descoperite până acum 110.000 de permise sanitare falsificate. Au fost reținute sute de persoane, după declanșarea a 400 de anchete. Și germanii se confruntă cu o problemă similară. Oficialii din Franța recunosc: medici și asistente, care au acces la sistemul de emitere a certificatelor, sunt implicați în falsificarea certificatelor, chiar dacă riscă până la 5 ani de închisoare. La rândul său, Deutsche Welle scrie că farmaciștii se plâng de o avalanșă a permiselor sanitare false și de faptul că sunt foarte greu de verificat. Au ștampile și semnături aparent legale. Și autoritățile italiene anunțau luna trecută că au depistat un tânăr care s-a îmbogățit din vânzarea de certificate de vaccinare false, o afacere la care s-a asociat cu hackeri ruși, cu ajutorul cărora a câștigat în câteva luni zeci de mii de euro și și-a cumpărat obiecte de lux. Într-o declarație acordată joi televiziunii publice France 2, ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a spus că au fost efectuate până în prezent peste o sută de interogatorii și unele persoane au fost deja condamnate”, scrie Digi 24, realizând o radiografie a situației din principalele state europene.

Seară frumoasă!

Explozie de certificate COVID false în țările UE was last modified: decembrie 17th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter