Excluderi din PSD

6 nov. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 553

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Cel mai important anunț al acestei zile vine de la Comisia Libertăților Civile (LIBE) din cadrul Parlamentului European.

„Comisia Libertăților Civile (LIBE) și-a reiterat luni îndemnul adresat miniștrilor statelor membre al Uniunii Europene (UE) de a aproba rapid aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, ca membre cu drepturi depline, anunță Parlamentul European printr-un comunicat”, scrie azi News.ro.

Brașov: Conferința GDPR în profesiile liberale, instituții și companii

„O abordare în două etape – suspendarea controalelor la frontierele interne maritime și aeriene, urmată de eliminarea controalelor la frontierele interne terestre – reprezintă un anumit număr de riscuri și ar putea să aibă un efect negativ asupra viitorului extinderii spațiului Schengen, subliniază membrii Comisiei. Astfel, eurodeputații doresc ca decizia să fie luată sub forma unui «act juridic unic», se arată în comunicat. Ei îi îndeamnă, de asemenea, pe miniștrii UE să ia o decize cu privire la aderarea Croației la spațiul Schengen, imediat ce această țară va îndeplini criteriile de aderare”, mai arată News.ro.

Și în timp ce România și Bulgaria sunt mai aproape ca niciodată de spațiul Schengen, Polonia este amenințată cu excluderea din UE.

„Donald Tusk, președintele Consiliului European, le-a transmis luni liderilor polonezi «să revină la normal» în ceea ce privește poziția Poloniei în Uniunea Europeană, menționând că, în caz contrar, ar fi următoarea țară după Marea Britanie care părăsește Blocul comunitar, relatează Euronews”, citată de HotNews.

Rămânem pe pagina presei externe și scriem despre o retragere din cursa pentru șefia Comisiei Europene.

„Olandezul Frans Timmermans a rămas luni singurul candidat al Partidului Socialist European în cursă, în vederea succesiunii lui Jean-Claude Juncker la șefia Comisiei Europene (CE), după retragerea slovacului Maros Sefcovic, relatează AFP. Maros Sefcovic și-a anunțat personal retragerea din cursă, luni. El a fost primul candidat oficial la învestirea S&D (Socialiști și Democrați), al doilea cel mai important grup politic în Parlamentul European (PE), după Partidul Popular European (PPE, centru-dreapta). Socialiștii europeni se întrunesc în Congres, în perioada 7-8 decembrie, la Lisabona”, scrie News.ro.

La București, Consiliul Executiv al PSD a exclus luni, din partid, pe Adrian Țuțuianu și pe Marian Neacșu, doi dintre contestatarii liderului PSD, Liviu Dragnea.

„«După acest vot, evident că suntem excluși. Vom merge, vom analiza, vom merge la organizații. Bineînțeles că vom face constestații, pentru că este o execuție publică fără sens. E foarte interesant cum am reușit să trec dintr-o extremă în alta. E absolut o minciună. Noi și în scrisoare și în orice prilej când am discutat cu colegii, nu am avut niciun moment intenție de a vota cu Opoziția. Noi am fost și vom mai rămâne soldați credincioși partidului», a declarat Marian Neacșu, după ședința Comitetului Executiv”, scrie Mediafax.

Mediafax consemnează și declarația lui Adrian Țuțuianu: „E un moment dificil pe care îl anticipam. Cred că e o greșeală majoră și decizia de azi nu face altceva decât să arate că, în PSD, e sancționat delictul de opinie. […] Cred că partidul se îndreaptă într-o direcție greșită. Rămâne ca timpul să arate dacă noi am avut dreptate sau cei care au votat azi pentru excluderea noastră. Sunt căile statutare, Comisia de etică, Congres și căile juridice. Mă voi consulta cu colegii de la PSD Dâmbovița și voi decide ce avem de făcut în continuare. Două lucruri vreau să fie clare. A vorbi despre problemele unui partid nu înseamnă a fi împotriva partidului. Nici eu, nici domnul Neacșu nu am sprijinit acțiuni împotriva partidului”.

„CEx a stabilit cine va ocupa interimar funcțiile rămase libere, după excluderile lui Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu. Astfel, Rovana Plumb preia interimar șefia PSD Dâmbovița, iar liderul PSD Argeș, Șerban Valeca, preia funcția de vicepreședinte PSD, au declarat surse din partid”, pentru Mediafax.

Tot luni, liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut, pe lângă CEx, și un termen în apelul său formulat la ÎCCJ.

„Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat, luni, pentru data de 3 decembrie, judecarea apelului formulat de liderul PSD, Liviu Dragnea, la condamnarea de trei ani și șase luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman”, menționează News.ro.

HotNews.ro scrie azi și despre stadiul lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului și despre cheltuielile făcute cu această construcție.

„Catedrala Mânturii Neamului este construită în proporție de 95%, în ceea ce privește stadiul «la roșu», însă, potrivit Patriarhiei Române, cea mai mare biserică din România mai are mult până să fie finalizată. Până în acest moment, s-au cheltuit 110 milioane de euro”, arată HotNews.ro.

Județul Teleorman și afacerile de la Alexandria revin în atenția presei. Rise Project a intrat în posesia unor documente interne ale firmei Tel Drum și publică în episoade documentele găsite.

„Rise Project a intrat în posesia unor documente importante, pe care DNA nu le-a găsit la perchezițiile de la Tel Drum, dar a dat peste ele un sătean din Teleorman. Valiza conține un hard negru, cu 63 GB de conținut, din computerul unui om important de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont sau documente ale unor interpuși. Totodată, sunt salvate 54.710 de mailuri și atașamentele de pe adresa de serviciu. În valiză mai există o tabletă din 2010, care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș, și peste 1.000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie”, notează Mediafax.

În finalul Revistei, scriem despre moartea în închisoare a fostului comandat de penitenciar, Alexandru Vișinescu.

„Torționarul Alexandru Vișinescu a murit luni, în Penitenciarul Rahova. Deținutului i s-a făcut rău în jurul orei 13.00, iar medicii unității i-au acordat îngrijiri, fiind solicitat și ajutor specializat prin intermediul numărului 112. La ora 14.30 s-a declarat decesul. […] Alexandru Vișinescu se afla în închisoare, unde executa o pedeapsă de 20 de ani pentru crime împotriva umanității. Vișinescu a cerut să fie pus în libertate, invocând situația sa medicală, însă solicitarea i-a fost respinsă de instanță”, scrie News.ro.

Seară frumoasă!

Excluderi din PSD was last modified: noiembrie 6th, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter