Examenul de absolvire pentru avocații stagiari, 24 noiembrie 2014

17 nov. 2014
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1556

Despre

  • 6 noiembrie, depunerea caietului de lucrări profesionale
  • 14 noiembrie, achitarea taxei pentru examenul de absolvire
  • 24 noiembrie, începe proba orală a examenului
  • 9 decembrie, proba scrisă

Pe site-ul IN.P.P.A. a fost publicată Hotărârea Consiliului de Conducere nr. 55 din 02 octombrie 2014, privind examenul de absolvire pentru avocații stagiari.
 

6 noiembrie

Termenul limită pentru depunerea caietului de lucrări profesionale avizat de către avocatul îndrumător și pentru depunerea declarației pe proprie răspundere.


14 noiembrie

Termenul limită pentru achitarea taxei privind examenul de absolvire în cuantum de 700 de lei.


24 noiembrie 2014

Începe prima probă a examenului, proba orală, ce are la bază caietul de lucrări profesionale.


9 decembrie

Cea de a doua probă a examenului, proba scrisă.

 
Examenul va începe la data de 24 noiembrie și este adresat avocaților stagiari aflați în anul II de pregătire profesională inițială precum și avocaților stagiari care nu au promovat examenul de absolvire a I.N.P.P.A. în sesiuni anterioare.
 
Înainte de susținerea primei probe, proba orală, candidații trebuie să întocmească un caiet de lucrări profesionale, disponibil aici.
 
Caietul de lucrări profesionale se depune în scris cu avizul avocatului îndrumător al stagiarului la sediul I.N.P.P.A. sau a Centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A. până la data de 6 noiembrie și constă în soluționarea cerințelor pentru lucrările practice la toate disciplinele:

Odată cu depunerea Caietelor de lucrări profesionale trebuie depusă și declarația pe proprie răspundere privind respectarea condițiilor de fond și formă, disponibilă aici.

Ulterior depunerii caietului de lucrări profesionale, în termen de 5 zile, va fi anunțată lista celor care au dreptul să se prezinte la proba orală.

Taxa pentru examenul de absolvire este de 700 de lei și trebuie achitată cel târziu până la data de 14 noiembrie în contul I.N.P.P.A. sau a Centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A., după caz.

Proba orală a examenului de absolvire pentru avocații stagiari va începe cu data de 24 noiembrie 2014.

Inteligența artificială în materie penală

Atenție! Dezbaterile în cadrul probei orale vor avea la bază caietul de lucrări profesionale întocmit de candidat și avizat de către îndrumător.

Cea de a doua probă, proba scrisă, cuprinde următoarele disciplinele:

  • Organizarea și exercitarea profesiei de avocat,
  • Drept civil,
  • Drept procesual civil,
  • Drept penal și
  • Drept procesual penal.

Atenție! Subiectele din cadrul probei scrise vor fi aceleași pentru toate Centrele teritoriale ale I.N.P.P.A.

Proba scrisă va avea loc la data de 9 decembrie și se va susține în cadrul I.N.P.P.A. sau a Centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A.

Candidații declarați admiși la probele orale vor susține proba scrisă care constă în rezolvarea unui număr de 50 de cazuri practice. În cadrul acestei probe vor fi posibile una sau două variante de răspuns dar există și posibilitatea ca ambele variantele de răspuns să nu fie corecte.

 

Examenul de absolvire pentru avocații stagiari, 24 noiembrie 2014 was last modified: decembrie 10th, 2014 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter