Lansare de carte [CUM A FOST] Evenimentul de lansare a cărții IN HONOREM VALERIU STOICA. Drepturi, libertăți și puteri la începutul mileniului al III-lea

1538       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] Evenimentul de lansare a cărții „IN HONOREM VALERIU STOICA. Drepturi, libertăți și puteri la începutul mileniului al III-lea” 📅 23 noiembrie 2018 București [CUM A FOST] Evenimentul de lansare a cărții „IN HONOREM VALERIU STOICA. Drepturi, libertăți și puteri la începutul mileniului al III-lea”

Data 23 noiembrie 2018
Locația Aula Magna, Facultatea de Drept din București

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

 

Vineri, 23 noiembrie 2018, a avut loc evenimentul de lansare a cărții „In honorem VALERIU STOICA. Drepturi, libertăți și puteri la începutul mileniului al III-lea”.

Evenimentul a avut loc cu ocazia Conferinței „Dreptul românesc la 100 de ani de la Marea Unire”, organizată la Facultatea de Drept a Universității din București, în Aula Magna.

Editorii coordonatori ai acestei cărți sunt: prof. univ. dr. Marian Nicolae, conf. univ. dr., av. Radu Rizoiu, asist. univ. dr., jud. Laura Toma Dăuceanu.

În cadrul evenimentului de lansare a cărții au luat cuvântul:

– prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universității din București;
– prof. univ. dr. Marian Nicolae, Facultatea de Drept, Universitatea din București;
– conf. univ. dr., av. Radu Rizoiu, Facultatea de Drept, Universitatea din București;
– asist. univ. dr., jud. Laura Toma Dăuceanu, Facultatea de Drept, Universitatea din București;
– președintele grupului editorial Universul Juridic, Nicolae Cîrstea;
– prof. univ. dr., av. Valeriu Stoica, omagiatul.


Editura Universul Juridic și STOICA & Asociații au deosebita plăcere de a vă invita la evenimentul de lansare a cărții „In honorem VALERIU STOICA. Drepturi, libertăți și puteri la începutul mileniului al III-lea”.

Editori coordonatori: prof. univ. dr. Marian Nicolae, conf. univ. dr., av. Radu Rizoiu, asist. univ. dr., jud. Laura Toma Dăuceanu.

Reprezentând o colecție de studii în onoarea Profesorului Valeriu Stoica, volumul a fost realizat în semn de modest omagiu, la împlinirea de către Domnia Sa a frumoasei vârste de 65 de ani. Tematica generală a volumului este evoluția conceptelor polivalente de Drepturi, libertăți și puteri la începutul mileniului al III-lea, acestea fiind temele centrale ale studiilor și contribuțiilor realizate de Profesorul Valeriu Stoica, fie ele de politică (sau de politici publice), de „drept public” (drepturile omului) sau de „drept privat”.

Sperăm ca și cititorul să găsească în această carte măcar o parte dintre ideile puse în circulație de Profesorul Valeriu Stoica și dezbătute de autorii care au participat cu studii în prezentul volum. Această ocazie a reprezentat un prilej de reflecție asupra unor teme importante din tematica generală a volumului, care, prin rezultatul produs, aduc o contribuție însemnată la dezvoltarea doctrinei juridice actuale.

Din punct de vedere tehnic, volumul este împărțit în două mari părți – Dreptul ca drept și Dreptul în context –, după cum este vorba de studii juridice sau extrajuridice, iar în ceea ce privește contribuțiile juridice nu a fost urmată diviziunea clasică drept public/drept privat, ci s-au avut în vedere dreptul între universalism și particularism („Dreptul și drepturile”), precum și clasificarea drepturilor în patrimoniale și extrapatrimoniale.

Evenimentul va avea loc vineri, 23 noiembrie 2018, ora 11,30, în cadrul Conferinței „Dreptul românesc la 100 de ani de la Marea Unire”, Aula Magna, Facultatea de Drept a Universității din București, Bd. M. Kogalniceanu, nr. 36-46.

În cadrul acestuia vor lua cuvântul:

– prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rectorul Universității din București;
– prof. univ. dr. Flavius Antoniu Baias, Decanul Facultății de Drept, Universitatea București;
– prof. univ. dr. Marian Nicolae, Facultatea de Drept, Universitatea din București;
– conf. univ. dr., av. Radu Rizoiu, Facultatea de Drept, Universitatea din București;
– asist. univ. dr., jud. Laura Toma Dăuceanu, Facultatea de Drept, Universitatea din București;
– președintele grupului editorial Universul Juridic, Nicolae Cîrstea;
– prof. univ. dr., av. Valeriu Stoica, omagiatul.

 

Intrarea este liberă!

[CUM A FOST] Evenimentul de lansare a cărții „IN HONOREM VALERIU STOICA. Drepturi, libertăți și puteri la începutul mileniului al III-lea” was last modified: noiembrie 23rd, 2018 by Universul Juridic
1 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter